•
CE CONTINBogate in grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), in aminoacizi si minerale :sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fier 100 grame de tarate: Grasimi: 4.3 grame. Carbohidrati: 64.5 grame. Proteine: 15.5 grame.
CUM ACTIONEAZARegleaza digestia, sunt emoliente, in special pentru stomac si intestine, laxative, nutritive, reconfortante, remineralizante, tonic general.
CUM SE CONSUMATaratele de grau sunt indicate intr-o dieta pentru ca scad pofta de mancare si ofera o senzatia de satietate care dureaza mai multe ore. In plus, dieta cu tarate de grau iti va da energie, deoarece taratele contin multe substante nutritive. In caz de constipatie cronica - se pun la 1 litru de apa 5-8 linguri de tarate de grau si 4 lingurite de stafide maruntite. Se lasa de seara pana dimineata, cand se strecoara prin tifon. Se consuma lichidul in cursul zilei. Este un tratament simplu, foarte eficient si care se poate lua perioade lungi de timp.Apa de tarate: se pun 3-4 linguri de tarate intr-un litru de apa si se lasa de seara pana dimineata, apoi se strecoara. Se consuma in locul apei, fiind mult imbogatita cu vitaminele din complexul B. Ajuta pe cei care au probleme cu stresul. Pentru a fi mai gustoasa si mai bogata in vitamine, in apa se pot adauga suc de lamaie si miere.
ISTORICGraul este macinat pe moara cu pietre Solaris, la viteza mica, asigurand proprietati superioare fata de macinarea pe moara industriala, apoi cernut printr-o sita mare.
PENTRU CE RECOMANDAMSunt indicate in urmatoarele afectiuni: afectiuni endocrine, afectiuni ale ovarelor, afectiunile prostatei, adenopatii, anemie, dermatoze diferite, diabet zaharat, obezitate, afectiuni neuro-musculare, afectiuni cardiace, ateroscleroza, afectiuni digestive, ale ficatului, constipatie cronica, dureri epigastrice, hemoroizi, afectiuni renale, cistita, retentie urinara, laringita, rahitism, nevroze, majoritatea afectiunilor care sunt denumite cu "hipo" sau "hiper", pentru ca taratele contribuie la reglarea intregului organism.