Cand renunti la grasimile saturate, cu siguranta renunti si la cantitatea de carne pe care o mananci. Cand se intampla acest lucru, inseamna ca te lipsesti si de nutrienti importanti, de asemenea. Ca sa umpli golurile nutritionale, totusi, ai nevoie de germenii de grau, care lupta impotriva grasimilor denumite „rele”.
Germenii de grâu, un aliment sănătos per ansamblu, se referă de fapt la embrionii grâului. Ei sunt o portiune care se îndepărtează când grâul e procesat în făină rafinată. Germenii cu sigurantă îsi merită reputatia pentru că sunt plini de nutrienti si vitamina E, tiamină si magneziu, cum arată si profilul lor de mai jos.
Beneficiile. Trebuie să recunoastem, germenii de grâu sunt minunati din punct de vedere nutritional pentru că este una din sursele cele mai bune de acid folic. Sunt vesti bune, de vreme ce acidul folic este recomandat pentru toate femeile care vor să rămână însărcinate si care se află la vârsta propice pentru a face copii. Ei oferă suficiente cantităti de acid folic pentru a preveni defectele din nastere ale tubului neural. Acest acid reduce si un compus din corp numit homocisteină. Nivelulrile scăzute de homocisteină sunt legate de reducerea riscului de boli de inimă, fracturi ale oaselor în cazul osteoporozei si dementă.
Germenii de grâu contin, de asemenea, un fitonutrient numit L-ergotioneină, care este un antioxidant puternic ce nu se distruge prin gătit. Fibrele primite prin germenii de grâu sunt de asemenea, foarte bune.
Germenii de grâu sunt o sursă excelentă de vitamine B, calciu, complex de carbohidrati, fier, fibre, magneziu, mangan, acizi grasi omega-3, fosfor, potasiu, proteine, seleniu, vitamina E si zinc. Astfel, beneficiile germenilor sunt chiar substantiale, mai ales datorită vitaminei E, care este recomandată pentru piele si are proprietăti anti-îmbătrânire.
Datorită continutului de grăsimi nesaturate, germenii de grâu se râncezesc usor, mai ales dacă sunt cruzi. Cei proaspeti ar trebui să miroasă ca nucile coapte; nedeschis, un pachet de germeni de grâu ar rezista aproape un an, iar în frigider, un recipient închis bine ar tine nouă luni.
Germenii de grâu pot fi o garnitură nutritională si adesea nedetectabilă la multe feluri de mâncare, inclusiv în pâini, prăjituri, clătite, cereale, shake-uri de lapte. Este o alternativă slabă în grăsimi care poate fi adăugată la iaurturi si cereale. Când adaugi germeni de grâu la bunătăti coapte sau pâine, poti înlocui jumătate de cană cu o cană de făină de grâu. Pentru că germenii tind să absoarbă umezeala, ar fi bine să adaugi una sau două linguri de apă pentru fiecare sfert de cană de germeni pe care o adaugi la o retetă.
Dacă lucrezi la un plan de scădere în greutate, atunci este bine să renunti la mesele grase si aminteste-ti că germenii de grâu îti pot oferi acele vitamine si minerale care s-ar putea să îti lipsească acum, la fel ca si fibrele care îti satisfac apetitul.