revista

6 idei geniale de la profesionistii in slabit, inainte sa incepi dieta

6 idei geniale de la profesionistii in slabit, inainte sa incepi dieta

Ai impresia ca sunt doi mari pasi simpli pana sa ajungi la silueta dorita: iti impui greutatea ideala si te supui unor diete fara sa le analizezi prea mult. Ei bine, oamenii inteleg gresit toata calatoria aceasta de la punctul prezent, in care doresti o schimbare, si schimbarea propriu-zisa care tine de imaginea ta. Pierderea in greutate nu se face cu una cu doua, este un maraton pe termen lung care iti va deveni o placere la care nu poti renunta. Este o calatorie spre sanatate. Inainte de-a incepe, fa-ti temele.

MAREA PROBLEMA: Doar pentru ca un aliment/un preparat este sanatos, nu inseamna ca mananci cat vrei!

Asta este marea problema cu cei care spun ca mananca sanatos si nu slabesc: oricat ai manca de potrivit si de sanatos, portiile conteaza!  Depasirea portiilor de bun simt nu se vor resimti in planul tau de slabire. Ba din contra. Deci nu te indopa cu peste, uleiuri vegetale, nucifere si avocado de dimineata pana seara – caloriile sunt calorii, totusi.

Stilul tau de viata trebuie sa se potriveasca cu schimbarle survenite

Te entuziasmezi la inceput ca vei slabi, dar planul e pe termen lung, asa ca trebuie sa iti faci spatiul cat mai confortabil pentru a crea conditiile potrivite. De exemplu, daca dieta aleasa presupune multa mancare gatita si diversificata, vei putea sa rezisti 6 luni lucrand la foc continuu si la job, si acasa? Sau preferi sa iti comanzi mancare, dar nu iti permiti? Orienteaza-te spre un plan de dieta care te ajuta sa slabesti gradat, dar sub termenii tai, sub conditiile tale de viata.

Nu trebuie sa iti impui perfectiunea

Fiecare zi e o lupta. Si castigul nu inseamna intotdeauna sa iti calci pe inima si sa respecti intru totul programul impus sau schimbarile recomandate. Indiferent ce faci, conteaza sa fie MAI BINE. Nu perfect, ci MAI BINE decat ieri. Asa ca intreaba-te in fiecare zi ce poti face mai bine si mai mult decat ieri?

Nu te poti opri, odata ce ai slabit cat ai dorit

Aici e cea mai mare problema: multe persoane renunta la planul lor de slabit si la schimbarile benefice pe care le-au facut de dragul slabirii in momentul in care au ajuns la greutatea ideala. Insa asta este cea mai mare prostie pe care o poti face in detrimentul eforturilor tale. Daca vrei sa te mentii cu silueta actuala pe termen lung, va trebui ca unele schimbari sa le adopti permanent. Nu te poti intoarce la proastele obiceiuri de dinainte de dieta. E o promisiune facuta tie, pentru toata viata: sa fii sanatos pana la final. Desigur, restrictiile sunt mai usor de incalcat, insa incearca sa ramai pe drumul cel bun.

Nu te compara cu altii

Fiecare organism e diferit. Degeaba colega ta de munca a slabit 10 kg intr-o luna, cu un regim drastic si tratamente ori prin infometare, daca organismul tau si stilul de viata, principiile, nu-ti permit sa faci asemenea prostie. Ce functioneaza la tine nu functioneaza la altii si invers. Trebuie sa iti personalizezi planul de slabit in functie de nevoi, probleme de sanatate si scopuri personale. Intrebarea aici nu este: “de ce altii slabesc asa usor si eu nu?”, ci “pot sa ma tin de planul care mi se recomanda/potriveste mie?”.

Slabitul va incetini treptat – iar asta este perfect

Poate ca odata ce-ai facut schimbari majore in stil de viata si alimentatie, vei simti cum dai jos kilograme peste kilograme in cateva luni, dar asta si pentru ca greutatea nu era cea ideala pentru tine. Logic, nu? Insa nu exista dieta care sa te ajute sa slabesti la fel de mult ca in primele saptamani, de exemplu, pentru ca organismul se redreseaza si ajunge la greutatea ideala, nepermitandu-ti sa devii subnutrit decat daca te fortezi. Corpul iti spune singur cand nu mai are nevoie sa slabeasca. Maximul de kilograme pe care il poti da jos, in mod sanatos si recomandat, este de 0,5-1,5 kg pe saptamana. Altfel, tinzi sa iti risti sanatatea.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Biosept,a28 apa de gura 250ml FARES
-9%
38 ,60 LEI
42,42
Fitodolor acut cps moi 20cps FARES
-8%
49 ,82 LEI
54,15
Biomobil L95 63cps FARES
-5%
59 ,80 LEI
62,95
Prostata g80 60cps FARES
-5%
62 ,63 LEI
65,93
Biosept nazal a27 ulei 5ml FARES
-7%
39 ,86 LEI
42,86
Complex de vitamine b naturale 60cps FARES
-7%
42 ,43 LEI
45,62
Ulei biosept forte 10ml FARES
-8%
27 ,65 LEI
30,05
Distonoplant 60cps FARES
-7%
40 ,21 LEI
43,24
Distonoplant blister n152 30cps FARES
-7%
31 ,24 LEI
33,59
Menopauza g81 60cps FARES
-7%
36 ,51 LEI
39,26
» Mai sunt inca 4371 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Fructe de sezon care te ajuta sa slabesti

Prunele Sunt de sezon, sunt delicioase si te ajuta sa iti mentii…

La ce trebuie sa renunti cu drag cand vrei sa iti mentii silueta!

Cand slabesti, te simti bine in pielea ta. Dar ti-ar placea…

Vrei motivatie pentru slabit? Alege-o pe cea buna!

Ar fi pacat sa vrei sa slabesti de gura lumii, pentru ca, desi…

Ce leguma te scapa de poftele de fast food si nu numai?

Ei bine, se pare ca cel responsabil de faptul ca nu te umple…

Descopera cele mai recomandate alimente care ard grasimile!

Unele alimente detin miraculos un atu termic: un efect puternic…

Cum topesti grasimile si scapi de burta

Este cea mai incapatanata zona, pentru ca grasimea din zona…

TOP Alimente care te satura!

Vrei sa nu mai mananci atat de mult si sa te si saturi, in acelasi…

Idei: cum sa slabesti mai rapid si sigur

Nu este usor sa dai kilogramele jos, nu cand ai parte de atatea…

Carobul sau pudra de roscove

Beneficiile carobului sau pudra de roscove   Am intalnit-o…