Beneficiile carobului sau pudra de roscove
Am intalnit-o adeseori in suplimentele cu fibre alimentare si in cele pentru slabit. Daca va intrebati ce este si ce rol are carobul (pudra de roscove) pentru organismul nostru, sa aflam continutul nutritional si beneficiile utilizarii lui.
Este un produs ce seamana foarte bine cu pudra de cacao, dar cu gust diferit, pentru ca aduce aminte de scortisoara. El e recomandat pentru ca o lingura de carob are 25 calorii, 0 calorii si 6 g carbohidrati, dar de 3 ori mai mult calciu decat cacaua.
100 g de pudra de roscove
Proteine: 4,8 g
Calorii totale: 230
Carbohidrati: 90 g
Fibre: 41 g
Acizi grasi Omega-3: 4,1 mg
Acizi grasi Omega-6: 218 mg
Vitamina A: 14 UI
Vitamina C: 0,2 mg
Vitamina E: 0,6 mg
Niacina: 2 mg
Vitamina B6: 0,4 mg
Folati: 30 mcg
Calciu: 358 mg
Fier: 3 mg
Magneziu: 55,6 mg
Fosfor: 81 mg
Potasiu: 852 mg
Zinc: 0,9 mg
Pentru sanatatea digestiva
Consumul de carob regulat ofera organismului multe avantaje, mai ales in ce tine de sistemul digestiv. Asta pentru ca regleaza procesele, actionand ca anti-alergic, antiseptic, antibacterian. Contine si tanine care sunt bogate in acid galic. In plus, beneficiile antivirale pe care le detine sunt destul de puternice pentru a servi organismul cu antioxidanti esentiali – mai ales pentru cei ce sufera de diaree, de prea mult acid produs in stomac.
Regleaza glicemia
Carobul este eficient si in cazul nivelului de glucoza din sange. Asta datorita continutului de fibre ce regleaza zaharul din sange, mai ales la oamenii cu diabet. Carobul contine mai ales fibre insolubile, dar are beneficii similare produselor cu fibre insolubile. Carobul reuseste sa sustina sanatatea tractului intestinal si regleaza glicemia. Efectele asupra indicelui glicemic poate fi foarte puternic, dar asta inca se studiaza de medici.
Scade colesterolul
Pudra de roscove ajuta in mod natural la scaderea colesterolului daunator, mai ales la oamenii obezi si predispusi la ingrasare si boli cardiovasculare. Efectele de reducere ale colesterolului se datoreaza polifenolilor si ligninei continute. Acestia sunt antioxidanti puternici vegetali, iar antioxidantii ajuta acizii stomacului si colesterolul sa fie eliminati prin scaune.