•
CE CONTIN Tarate de ovaz macinate lent pe moara cu pietre Solaris. Bogate in vitamine: E, complexul B, minerale: magneziu, fier, cupru, calciu, mangan si zinc.
CUM ACTIONEAZA Contribuie la absorbtia substantelor nutritive in intestinul subtire; previn constipatia; grabesc eliminarea enzimelor pancreatice; mentin energia organismului la cote optime.
CUM SE CONSUMA Persoanele care isi doresc sa slabeasca rapid ar trebui sa consume zilnic ovaz, in diferite tipuri de preparate. Dimineata sau la pranz este recomandat consumul unui bol de fulgi de ovaz cu iaurt, pentru accelerarea procesului de ardere a grasimilor. Pentru deserturi sanatoase, se pot prepara biscuiti cu ovaz si afine.
CONTRAINDICATII Taratele de ovaz nu sunt tolerate de persoanele cu colon iritabil sau de cele care au avut o interventie chirurgicala in zona abdomenului ori a tubului digestiv. In toate aceste cazuri, este indicata consultarea medicului.
PENTRU CE RECOMANDAM Sunt foarte bogate in fibre insolubile si in pectine, contribuind la absorbtia unei cantitati insemnate de apa. Astfel, daca luam tarate de ovaz la fiecare dintre mesele principale, fibrele pe care le contin fac masa cu alimentele ingerate, facilitand procesul de digestie. Ajuta la stabilizarea nivelului zaharului in sange, contribuie la diminuarea nivelului colesterolului. Taratele de ovaz si-au castigat de-a lungul timpului un loc de frunte in dietele de slabit. Contin fibre solubile care, odata ajunse in stomac, isi maresc de cateva ori volumul in contact cu apa. Astfel, actioneaza ca un burete, absorbind in drumul lor toxinele si grasimile nesanatoase.