revista

Ceaiuri pentru guta

Ceaiuri pentru guta

GUTA

Boala de nutritie manifestata prin cresterea acidului uric in sange si depunerea sarurilor acestuia (uratii) in tesuturile cartilaginoase, in special la niveIul articulaliilor de la degetele mainii si piciorului. Apar niste mici noduli, duri, numiti tofi gutosi, care genereaza crizele dureroase ale gutei. Cauza nu este cunoscuta, dar se pare ca viata sedentara si consumul excesiv de carne favorizeaza instalarea bolii.
 
Ceai 1
                                                                                                           La un litru de extract

Brusture (tulpini si frunze)                 cat se ia cu trei degete

Musetel mare (flori)                         2-3 capitule

Pir (radacini rase)                              cat se ia cu trei degete

Varza (frunze)                              cat se ia cu trei degete

Brandusa de toamna (o singura planta)       cat se ia cu trei degete

Feriga (radacina rasa)                      cat se ia cu trei degete

Maturi (flori)                              cat se ia cu trei degete

Levantica (flori)                           cat se ia cu trei degete

Salvie (flori si frunze)                    cat se ia cu trei degete

EXTRACTUL DE BAZA

Fierbeti un litru de apa timp de cinci minute si lasati-l apoi sa stea pana cand devine doar caldut. Puneti in el amestecul de plante, maruntite ori taiate. Lasati-l sa se macereze cam patru-cinci ore, dar cu vasul acoperit, sa nu intre praful. Apoi strecurati si puneti extractul obtinut intr-un vas de un litru, perfect curat, dar nu cumva sa fie de metal. Adaugati apa perfect curata, pana se completeaza 1000 ml.

Bai de maini si de picioare

Fierbeti doi litri de apa si lasati-o apoi sa stea pret de cinei minute. Varsati in ea 250 ml din extractul de baza. Preparatul lichid ce a rezultat il veti pastra 1a rece, intr-un vas care sa nu fie de metal, inchis ermetic, pentru a nu intra praful in el. Pentru fiecare baie il veti reincalzi, fara sa-l fierbeti cumva si fara sa-l mai completati cu alta apa. El va va putea ajunge pentru o cura de bai de opt zile.

Baia de maini se face in fiecare dimineata, pe nemancate, timp de opt minute, cat de calda o suportati.

Baia de picioare se face seara, inainte de masa, timp de opt minute, cat de calda o suportati.

Ceai 2

Papadie (planta intreaga)

Se face o infuzie sau un decoct (cand se folosesc doar radacinile) din una-doua lingurite la o cana (200 ml) de apa clocotinda; pentru infuzie se lasa sa traga unul-doua minute si apoi se strecoara; pentru decoct se fierb zece minute, se lasa alte zece minute si apoi se strecoara; se beau doua-trei cani de ceai pe zi.

Ceai 3

Mesteacan (frunze)

Infuzie cu doua lingurite de frunze la o cana de apa clocotinda; se lasa sa se raceasca pana la 40°C, cand se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Dupa sase ore, se strecoara si se bea in doua reprize, la patru ore interval. Favorizeaza eliminarea acidului uric si a colesterolului din organism.

Ceai 4

Ienupar (fructe)

Se face un decoct din, 10-20 boabe puse intr-un litru de apa, care se fierbe 15 minute. Se strecoara si se beau doua-trei cani pe zi. Sau se prepara o infuzie concentrata din trei-patru linguri de boabe la o cana de apa clocotinda din care, dupa ce s-a strecurat, se iau trei-patru linguri pe zi.

Ceai 5

Merisor (frunze)

Macerat cu doua lingurite de frunze la 100 ml apa rece. Se lasa 15 minute si se strecoara; peste frunzele ramase se toarna 100 ml apa clocotita, apoi se fierb 15 minute. Dupa 10 minute, se amesteca ambele lichide si se bea fractionat, in timpul unei zile.

Ceai 6

Porumbar (flori, fructe)

Infuzie, din o lingurita de flori la o cana cu apa clocotinda care se lasa sa traga trei-cinci minute si se strecoara; sau decoct, cu o lingurita de fructe la o cana cu apa rece, care se fierbe 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau doua-trei cani pe zi.

Ceai 7

Pir (rizomi)

Injuzie din o lingura de rizomi maruntit la 200 ml apa clocotinda; se lasa sa traga zece minute; se strecoara si se beau doua-trei cani pe zi.

Ceai 8

Urzica (frunze)

Infuzie din o lingura de frunze la o cana cu apa clocotinda; se lasa sa traga cinci minute; se strecoara; se beau doua-trei cani de ceal pe zi.
 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ceaiuri pentru tuse, ce plante folosim?

Plantele medicinale au o mare pondere in terapie afectiunilor…

Ceai pentru anxietate

Leacul pentru anxietate vine cel mai eficient pe cale naturala.…

Cum se prepara laxativele din plante

Laxativele sunt remedii care ajuta tractul intestinal sa isi…

Ceaiuri pentru impotenta

Impotenta Incapacitatea unui individ mascul de a avea un raport…

Ceai pentru inflamatia anusului

Inflamatia Anusului Oamenii care transpire mult sufera de iritatia…

Ceaiuri pentru hernie inghinala

HERNIE INGHINALA Ceai 1 Cretisoara (planta fara radacina) Infuzie…

Ceaiuri hemoroizi

HEMOROIZII Afectiune frecventa la persoanele varstnice, apare…

Ceaiuri pentru gastrita

GASTRITA Inflamatia mucoasei stomacului, evitand acut sau cronic.…

Ceaiuri pentru flebita

Flebita Este inflamatia venelor, uneori cu formare de cheaguri…

Ceaiuri pentru cancer testicular si prostatic

CANCER TESTICULAR SI PROSTATIC Ceai 1 Pedicuta (planta fara…