•
Uz intern: actine stomahica, sedativa, antitusiva, galactogoga, antiseptica, diuretica, antimigrenoasa, indicata in meteorism, colici, colite de fermentatie, dispepsii de natura nervoasa, voma, diaree, anorexie, migrene repetate, insomnii pe fond nervos, gripa, bronsita, afectiuni renale (indeosebi infectioase), stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza.Uz extern: actiune antiseptica.
Astfel, acest ceai din iarba de busuioc este utilizat in alimentatie ca stimulent digestiv, carminativ si adjuvant incolici abdominale, gripa, raceli, bronsite, cefalee, ulcer gastric, infectii urinare, colite de fermentatie, diaree, avand proprietati antiseptice, diuretice, antiemetice, antiinflamatoare.
Ingrediente:frunze busuioc. Busuiocul se foloseste la condimentarea si aromatizarea diferitelor preparate:salate,supe,ciorbe,pizza,paste,sosuri.
In cazul retetelor ce necesita preparare termica,adaugarea busuiocului se face,de obicei,la final pentru a nu i se distruge aroma. Se poate consuma si sub forma de ceai-infuzie(se buea 2-3 cani pe zi).