revista

Cum sa ai un par sanatos!

Cum sa ai un par sanatos!

Un par sanatos este un par care atrage privirile celor din jur prin stralucire, volum si textura. Nu numai femeile trebuie sa-si ingrijeasca parul, ci si barbatii, bineinteles! In acest sens, avem cateva sfaturi de ingrijire pentru un par sanatos si plin de vitalitate.

Tratează părul ud cu mare grijă. Principala componentă a firului de păr este keratina. Apa întinde si slăbeste moleculele de keratină, astfel că părul este mult mai fragil când este ud. Din păcate, acest lucru se întâmplă când podoaba capilară primeste cel mai dur tratament: spălat, uscat si aplicarea diferitelor produse de ”îngrijire” a părului. Pentru a diminua problemele, spală-ti părul doar când este nevoie. Dacă ai textura grasă în mod natural, te poti spăla zilnic, dar spălatul prea des poate să lipsească părul de strălucire din cauza eliminării uleiurilor protectoare. Fă în asa fel încât rutina să fie delicată – foloseste apă caldă, nu fierbinte, masează scalpul, nu-l scărpina, si usucă-ti părul cu un prosop, decât cu un aparat de uscat părul. Si pentru descâlcire, foloseste un pieptene cu dintii rari.

Fii atent la produsele grase. Gelurile si alte ajutoare de styling creează imaginea că părul tău nu rezista fără ele. Gelurile se folosesc de polimeri – plastic – dizolvat în alcool, iar alcoolul slăbeste keratina si deshidrateaza firul de par. Rezultatul final este un păr slăbit si uscat, deteriorat. Foloseste rar geluri, de preferat cele fără alcool. Ceara pe de altă parte, contine ingrediente mai grele precum petroleum sau ceară de albine. Îndepărtarea ei presupune spălări frecvente sau un sampon puternic ce poate afecta părul. Formulele noi, pe bază de apă, sunt mai bune.

Ia-ti un sampon potrivit tipului tău de păr. Există diferite formule pentru toate tipurile de păr. Aceste produse contin ingrediente specifice pentru remediera problemelor precum uscarea părului sau uleiurile în exces. Sampoanele pentru păr uscat contin grăsimi si uleiuri, umectanti si panthenol, o formă de vitamina B5. Cele pentru păr gras contin degresanti precum ulei din arbore de ceai, rozmarin si musetel. Părul deteriorat si sensibil poate beneficia de proteine precum colagenul, keratina si proteine din mătase. Si nu tine cont de pret, ci de ingrediente si de cel care functionează cel mai bine pentru tine.

O tunsoare nouă. În timp, părul îsi pierde hidratarea, iar cuticulele care protejează firele de păr se pot rupe la vârfuri, ceea ce duce la uscarea si slăbirea părului. Un tuns periodic ajută în acest sens. Sănătatea părului depinde de spălarea lui, de gene, de tratamente, de expunerea la soare si căldură, deci si perioada între tunsori variază. Când părul isi pierde din strălucire, e un semn că ai nevoie să îl tunzi.

Mănâncă sănătos si fă exercitii. O dietă echilbirată, sănătoasă, îti hrăneste si părul, pentru că substantele aplicate local ajută doar imaginea si textura lui. Părul are nevoie de acelasi spectru de nutrienti precum si corpul, dar mai ales de unii. De exemplu, el este format din proteine. Carnea si lactatele sunt cele mai bogate în proteine, urmate de produsele din soia. Biotina, o vitamină B, te ajută să ai un păr mătăsos si puternic si se găseste în orezul brun, în leguminoasele cu frunze, verzi, si ouă. Acizii grasi omega-3 din peste si nuci sunt buni pentru scalp, iar lichidele sunt esentiale pentru un păr hidratat si frumos. Cât despre exercitii, ele cresc circulatia sangvină, conducând nutrientii spre scalp.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Pasii necesari pentru spalarea corecta si completa a parului

Este destul de important sa inveti cum sa-ti pregatesti parul…

10 lucruri de stiut despre caderea parului. Ce este alopecia areata?

E un cosmar pe care tot mai multi oameni, in special barbati,…

Suferi de alopecie? Remedii naturale pentru caderea parului, pentru barbati

Din pacate, barbatii sufera cel mai adesea de caderea parului.…

Tratament pentru căderea părului: sucul de ceapa și miere

Sucul de ceapa se recomanda in multe probleme de sanatate, de…

Remedii pentru dureri provocate de proteza dentara

Proteza dentara este de mare ajutor cand dintii slabesc si cad…

SOS Arsuri solare! Remedii acasa pentru arsuri solare

Inca e canicula, inca exista riscul de-a te alege cu arsuri…

De ce nu e sanatos sa iti cureti urechile cu betisoare

Putini stiu ca atunci cand vrei sa iti igienizezi urechile zilnic,…

Biotina pentru par sanatos si unghii rezistente

Aceasta biotina mai este cunoscuta si sub numele de vitamina…

Afomill, 3 solutii oftalmice naturale

Picaturile de ochi Afomill vin ca o gama de produse speciale…