revista

Cum sa ajuti fertilitatea in mod natural

Cum sa ajuti fertilitatea in mod natural

A avea un copil poate fi unul din cele mai fericite momente in viata unui cuplu

De la concepere pana la nastere, sarcina este in mod normal o calatorie vesela/fericita. Dar daca exista dificultati la concepere, sarcina poate deveni o calatorie incarcata cu complicatii si ingrijorari. Pe deasupra, medicamentele si tratamentele pentru fertilitate pot surprinde in mod neplacut si pot fi extrem de scumpe. Daca in cuplul dumneavoastra exista probleme de fertilitate, ar fi indicat sa va interesati de modalitati prin care va puteti imbunatati fertilitatea pe cale naturala.

Ce este fertilitatea?

Fertilitatea se refera la sansele/capacitatea unui cuplu de a avea un copil impreuna. Daca sunteti fertil(a), atunci exista o sansa sa faceti un copil la un moment dat. Desi exista posibilitatea ca sarcina sa nu apara imediat, chiar daca atat barbatul cat si femeia sunt fertili, acestia vor concepe un copil in cele din urma. Anumitit factori joaca un rol foarte important in determinarea fertilitatii. Pentru ca o femeie sa fie fertila, ea trebuie sa produca un ovul viabil in timpul fiecarui ciclu lunar. Pentru ca un barbatsa fie fertil, acesta trebuie sa fie capabil sa produca sperma puternica si sanatoasa, care sa poata fertiliza ovulul.

Desi a fi fertil poate suna destul de usor, este de fapt destul de complicat.

Aceasta se datoreaza faptului ca foarte multi factori joaca un rol in contributia la fertilitate. Lucruri ca dietele, exercitiile fizice si sanatatea in ansamblul ei au un impact foarte mare asupra fertilitatii. Acesta este unul din motivele pentru care cuplurile din SUA se confrunta cu probleme de fertilitate. De fapt, se considera ca 1 din 6 cupluri americane vor avea probleme in conceperea unui copil.


Primii pasi pana la fertilitate!

Daca sunteti interesati in imbunatatirea fertilitatii, unul din cei mai importanti pasi este monitorizarea perioadelor in care sunteti cel mai fertili. Multe cupluri intalnesc dificultati in conceperea unui copil din cauza ca fac sex in momentele in care femeia nu este la ovulatie. Acest fapt poate face conceperea surprinzator de dificila.

Exista diferite modalitati prin care va puteti monitoriza fertilitatea. Este o idee foarte buna sa incepeti prin a va monitoriza temperatura de baza corpului. Aceasta va va ajuta sa determinati exact momentul in care ovulati – temperatura de baza a corpului va creste cand sunteti pregatita de a elibera un ovul. Tineti un calendar al fertilitatii pentru a putea stii cand ovulati. Este foarte important sa faceti sex chiar inainte ca ovulul sa fie eliberat pentru a va maximiza sansele de a ramane insarcinata.

Exista un numar mare de metode naturale de planificare familiala care va pot ajuta sa concepeti un copil. Urmarirea mucusului uterin si folosirea metodelor de ritm va vor ajuta sa deveniti constiente de ciclul natural al corpului. Incercati sa tineti un grafic de fertilitate – aceasat va va creste constienta asupra fertilitatii si va va permite sa fixati cu precizie cand sunteti de fapt la ovulatie. De asemenea, este bine sa doriti sa achizitionati si un monitor de fertilitate, care va poate ajuta sa va urmariti calendarul de concepere si datele.

Pozitii sexuale!

Daca aveti probleme in a ramane insarcinate, ati putea incerca sa experimentati impreuna cu partenerul diferite pozitii de concepere in timpul relatiei sexuale. Pentru a ramane insarcinata, partenerul trebuie sa isi depuna sperma cat se poate de aproape de colul dumneavoastra uterin. Anumite pozitii vor permite ca acest lucru sa se intample mai usor. Evitati sa faceti sex in picioare, stand sau cu dumneavoastra deasupra, pentru ca aceasta poate face ca sperma sa se prelinga din corpul dumneavoastra. In schimb, incercati pozitia misionarului, care permite o penetrare mai adanca. Si pozitia caprei (pe la spate) este eficienta, pentru ca ii permite partenerului sa isi depoziteze sperma mai aproape de colul dumneavoastra uterin. Pentru a preveni scurgerea spermei prin vagin, incercati sa stati cu soldurile ridicate in aer pentru aproximativ 15 minute dupa ce ati facut sex.


A manca corect!

Desi e posibil sa nu credeti, mancatul corect joaca un rol important in fertilitatea corpului. O dieta echilibrata ajuta la regularea hormonilor si hraneste sistemul reproductiv. O dieta buna ajuta si la pastrarea unei greutati sanatoase, lucru cu un impact mare asupra fertilitatii. Femeile care se afla sub sau peste greutatea normala pot intalni dificultati in a ramane insarcinate deoarece grasimea corporala influenteaza producerea hormonilor sexuali.

In mod special este important sa includeti anumite vitamine si minerale in dieta dumneavoastra, cum ar fi:
-    vitamina C si antioxidanti: aceste vitamine previn defectele spermei si maresc motilitatea spermei. Reduc, de asemenea, stressul ovulelor si al organelor reproductive.
-    Zinc: deficientele de zinc sunt in directa legatura cu nivelul redus de testosteron si sperma.
-    Calciu si vitamina D: o doza zilnica, terapeutica, din acesti nutrienti s-a dovedit ca ajuta la cresterea fertilitatii masculine.


Anumite mancaruri si chimicale ar trebui evitate daca aveti probleme in a ramane insarcinata.Printre acestea se numara:
-    Alcoolul: poate reduce nivelurile de fertilitate cu pana la 50 %. Acesta poate si sa scada numarul de spermatozoizi si sa creasca productia de sperma anormala.
-    Cofeina: gasita in cafea, ceai, cola si ciocolata, s-a demonstrat ca aceasta reduce nivelurile de fertilitate atat la femei, cat si la barbati. Doar o ceasca de cafea pe zi va poate scade sansele de concepere la jumatate.
-    Xenoestrogeni: sunt estrogeni care se gasesc in chimicalele din mediul inconjurator si pesticide. Anumite mancaruri pot avea niveluri ridicate de xenoestrogeni care, daca sunt ingerate, pot deranja echilibrul hormonal. Lipsa echilibrului hormonal este deseori cauza problemelor de fertilitate.


Exercitii fizice!

Exercitiile fizice moderate pot fi de asemenea un bun tratament natural pentru fertilitate. Cand acestea sunt combinate cu o dieta echilibrate si nutrienta, exercitiile fizice va pot ajuta in mentinerea unei greutati corporale sanatoase. Excesul de grasimi poate creste cantitatea de estrogen din organism, dand ciclul de ferilitate al femeii peste cap. Exercitiile fizice ajuta la arderea acestui exces de grasimi, permitand nivelurilor hormonale sa revina la normal. Este bine, totusi, sa nu se exagereze cu exercitiile fizice – aceasta exagerare poate chiar primejdui fertilitatea. Incercati exercitii aerobice cu un impact scazut, cum ar fi mersul pe jos, inotul si mersul pe bicicleta.


Plante medicinale!

Daca aveti probleme in a ramane insarcinate, ati putea incerca, impreuna cu partenerul dumneavoastra, plantele medicinale pentru fertilitate. Aceste plante au fost folosite pentru a ajuta fertilitatea timp de mii de ani si pot fi considerate ca fiind o modalitate naturala de medicatie pentru fertilitate. Deoarece plantele medicinale pot fi foarte puternice, este important sa vorbiti cu un doctor care foloseste remedii naturale inainte de a consuma orice fel de suplimente naturiste.
    - Vitex agnus castus (fructul castitatii, piperul calugarilor, mielarea): aceasta planta ajuta la cresterea fertilitatii prin stimularea glandei pituitare. Aceasta este glanda care raspunde de producerea hormonilor sexuali precum estrogenul, progesteronul (luteina) si testosteronul. Vitex agnus castus ar trebui sa ajute la cresterea fertilitatii prin echilibrarea hormonilor sexuali.
    - Dong Quai: este o planta chinezeasca pentru fertilitate, folosita de multa vreme in tratarea dificultatilor menstruale. Ajuta si la echilibrarea nivelurilor de estrogen din organism si imbunatateste sansele implantarii.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cum sa iti cresti compatibilitatea sexuala

E normal ca viata intima sa se mai deregleze, cand tu si partenerul…

Ce se intampla cu corpul tau cand esti indragostit

Oamenii sustin ca simt cand sunt indragostiti, dar un lucru…