revista

Cum sa iti cresti compatibilitatea sexuala

Cum sa iti cresti compatibilitatea sexuala

E normal ca viata intima sa se mai deregleze, cand tu si partenerul tau sunteti impreuna de ceva vreme. Se prea poate intampla ca sexul de care ai parte sa insemne mult pentru tine si prea putin pentru el. Poate ca unul dintre voi vrea sa incerce ceva nou, iar celalalt nu se simte comod cu situatia sau poate ca se intampla ca tie sa-ti dispara libidoul. Ori celuilalt!

Sa intelegem situatia

Cand te indragostesti, esti plin de dopamina – neurotransmitatorul placerii. De aceea, atractia pare atat de mare si de la sine inteleasa, incat placerea nu mai necesita efort. Insa in timp, dopamina scade si lasa loc familiaritatii, prieteniei dintre doi iubiti. De aceea, cu timpul, trebuie sa faci eforturi pentru a va simti la fel de compatibili sexual.

Prea ocupat, prea obosit, prea frustrat, prea dornic – nimeni nu garanteaza un echilibru intre parteneri. Insa oricare ar fi motivul pentru care nu faceti sex cand doriti amandoi, iata ce puteti face.

Nu te multumi cu putin

„Sexul nu e atat de important cat timp ne intelegem bine” – e o scuza patetica. Foarte, foarte rar se intampla ca ambii parteneri sa aiba zero interes pentru sex. De fapt, unul spune ca e ok cu sexul actual, in timp ce celalalt nu este ok deloc. Este o situatie care poate duce la despartire, oricat de bine s-ar intelege cei doi. Cu cat sunteti mai dornici sexual, cu atat veti putea rezolva conflictele mai usor intre voi, cand vine vorba de probleme majore de cuplu.

Incercati sa va acordati timp in doi

Desi pare imposibil cand ai o familie, merita atat de mult sa alegeti o bona cateva ore pe saptamana si sa va distrati doar voi doi, in afara dormitorului! Asa, ca sa creasca nivelul de dopamina din nou. Este momentul ideal pentru a incerca lucruri noi, de a face sex in locuri noi sau de a trai romantismul. Barbatilor le place sa satisfaca femeia, dar nu citesc mintile inca, asa ca spune-i clar. „Ajuta-ma sa culc copiii, daca vrei sa am energie sa-ti dau lumea peste cap diseara”.

Scoateti din calcul problemele medicale

Daca aveti probleme la capitoul intimitate, poate fi vorba chiar si de anumite afectiuni precum depresia, diabetul, bolile cardiovasculare. Antidepresivele scad libidoul.

Comunicati

Dupa ce ati incercat toate astea, daca nu va sincronizati dorintele si placerile, inseamna ca trebuie sa comunicati mai bine referitor la ce va place sa faceti sau sa vi se faca. Discutati clar, fara jena, sau apelati la un terapeut. Unii recomanda masajele ca la carte, care sa NU duca la sex – pentru a evita presiunea mentala. Jucati-va!

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ce se intampla cu corpul tau cand esti indragostit

Oamenii sustin ca simt cand sunt indragostiti, dar un lucru…

Cum sa ajuti fertilitatea in mod natural

A avea un copil poate fi unul din cele mai fericite momente…