revista

Digestia la barbati: ulcerul, refluxul acid si constipatia

Digestia la barbati: ulcerul, refluxul acid si constipatia

Disconfortul abdominal, sau mai bine zis, digestiv, este ceva cu care trebuie sa stii cum sa te descurci. Afla care sunt mai intai cauzele si cum poti scapa, apoi, de ele.

Acidul reflux, diareea, durerile  de stomac, constipatia – sunt probleme cu care barbatii au de-a face. Mai exact, 25% dintre adulti sufera de dureri si disconfort gastroenterologic.

Acidul reflux

Reprezinta intoarcerea acidului stomacal in esofag, fapt care provoaca dureri sub stern, un gust amar in gura si uneori, regurgitarea, senzatia de voma. Cauza este un sfincter lenes, acel muschi care separa eofagul de stomac. Acidul afecteaza membrana esogafiana si se petrece de obicei din cauza meselor grele, a cafelelor, a alcoolului si a statului intins imediat dupa ce ai mancat.

Pentru a preveni durerile refluxului acidului, trebuie sa eviti mancarurile grase, picante, ciocolata, cafeina si alcoolul. Desigur, nu uita sa mananci cu doua ore inainte de somn. Daca se intampla ca din cand in cand sa suferi de acid reflux, este recomandat sa iei pastile masticabile anti-acide sau histaminice. Daca se intampla de doua ori pe saptamana, este cazul sa mergi la doctor. S-ar putea sa suferi de boala refluxului gastroesofagian care, netratata, creste riscul de a dezvolta cancer esofagian. Medicamentele prescrise si schimbarea stilului de viata va usura simptomele.

Ulcerul

Reprezinta rani deschise in stomac si duoden si apare, in mod inexplicabil, la barbati mai adesea. Mai ales ulcerele duodenale. Cea mai acuzata durere este cea din zona abdomenului, care trezeste barbatii bolnavi si din somn. De obicei, se spune ca sunt provocate de stres, insa sunt provocate de bacterii sau din cauza excesului de aspirina si ibuprofen.

Asigura-te ca vizitezi un doctor,  daca crezi ca suferi de ulcer. Netratat, sucurile digestive si acidul pot face o gaura in mucoasa intestinala, provocand dureri extraordinar de puternice care necesita operatie si spitalizare. Medicamentele pot vindeca ulcerul, dar dureaza cateva luni. Pentru ameliorarea temporara a simptomelor, mananca mese mici si renunta la ibuprofen si aspirine.

Constipatia

Daca nu reusesti sa rezolvi treaba la baie, inseamna ca suferi de constipatie. Nu este o problema a varstei, ci a dietei – lipsa fibrelor, a lipsei de activitate fizica, a efectelor adverse ale medicamentelor si a stresului. Senzatia de constipatie se caracterizeaza prin sentimentul inconfortabil de satietate si lipsa tranzitului intestinal. Incearca un laxativ sau un medicament anticonstipatie, dar nu exagera cu ele. Daca tranzitul intestinal devine dependent de stimularea fortata, constipatia se va inrautati. Include in dieta fructe, legume, fibre din cereale. Asigura-te ca primesti 38 de grame de fibre pe zi, daca ai peste 50 de ani. Sportul si hidratarea intensa ajuta in cazul constipatiei. Daca ai dureri acute sau te simti umflat, consulta un doctor.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Complex silueta perfecta m99 28plicuri FARES
-7%
48 ,12 LEI
51,74
Complex detoxifierea colonului d92 28plicuri FARES
-9%
45 ,06 LEI
49,52
Biosept plus a24 30cpr FARES
-9%
28 ,25 LEI
31,04
Diurosept u68 63cps FARES
-9%
40 ,18 LEI
44,15
Glicostat m97 60cps FARES
-9%
36 ,96 LEI
40,61
Ulei noapte buna n176 10ml FARES
-7%
29 ,56 LEI
31,78
Sirop Biosept a16 250ml FARES
-8%
30 ,09 LEI
32,71
Hepatofit forte d79 63cps FARES
-7%
50 ,02 LEI
53,79
Silueta perfecta controlul greutatii m101 60cps FARES
-7%
32 ,02 LEI
34,43
Sirop alergoplant r36 100ml FARES
-9%
29 ,72 LEI
32,66
Biosept,a28 apa de gura 250ml FARES
-9%
38 ,60 LEI
42,42
» Mai sunt inca 4354 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

5 remedii pentru fisuri anale

Orice leziune deschisa pe pielea din jurul anusului se numeste…

Totul despre ficat si alcool

Care sunt functiile sale vitale in organism, ce efecte are alcoolul…

Cauzele prostatei marite

Este o problema cu care cei mai multi barbati se confrunta de-a…

Afectiuni si recomandari de tratament cu produsele apicole Albeena

Afecțiunile sistemului nervos Apicolele sunt utilizate în…

Pastura este de 3 ori mai puternica decat polenul

Pastura inseamna acea mixtura de polen partial fermentata care…

Pastura, un medicament natural cu beneficii inepuizabile!

Cercetari din lumea intreaga, de la cele din Statele Unite,…

Laptisorul de matca Albeena, pentru o sanatate perfecta

Laptisorul de matca, un biostimulator si regenerator celular.…

Cum se prepara laxativele din plante

Laxativele sunt remedii care ajuta tractul intestinal sa isi…