•
Supranumita “Super molecula” sau “Mama tuturor antioxidantilor” de catre Dr. Mark Hyman, glutationul este unul dintre cele mai discutate subiecte atat în domeniul sanatatii naturale, cat si in cercurile medicale din ziua de azi. Peste 117 000 de articole stiintifice au abordat aceasta molecula si expertii recunosc acum ca o rata alarmanta de oameni sunt deficitari in glutation.
Deficienta in glutation conduce la:
Aceste procese afecteaza în mod direct starea sistemului imunitar si adesea devin cauza principala a declansarii bolii sau progresia acesteia, severitatea si raspunsul (sau, mai degraba, lipsa acestuia) la tratamente.
Glutationul scazut înseamna, de asemenea, ca tratamentele medicale prescrise în loc sa ajute, pot agrava situatia, deoarece medicamentele de sinteza determina scaderea în continuare a nivelurilor de glutation. De exemplu, s-a constatat din punct de vedere stiintific ca nivelurile de glutation pot prezice cat de bine si cu ce efecte secundare pacientii cu cancer pot tolera chimioterapia si radiatiile.
Glutationul joaca un rol important in sanatatea vezicii bilare ajutand ficatul sa detoxifieze grasimea înainte ca bila sa fie emisa, ceea ce reduce stresul asupra vezicii biliare.
Cercetarile au aratat ca aproape toate afectiunile cronice sunt caracterizate prin deficienta glutationului: Alzheimer, Parkinson, astm, toate cancerele, cataracta, degenerarea maculara, glaucomul, sindromul oboselii cronice, diabetul, tulburarile autoimune, rinichi, plamani, inima si sistemul digestiv, fibromialgie, gripa si raceala, neuropatie periferica, hepatita, scleroza multipla, tulburari ale pielii, convulsii, tumori, tulburari ale spectrului autismului si multe altele. Din cauza acestor efecte nefaste ale deficientei de glutation, acesta a fost supranumit “Super molecula”.
Oamenii care se considera sanatosi pot avea si ei niveluri de glutation scazut. Principalul motiv pentru aceasta este varsta în primul rand, deoarece productia de glutation în celule scade în mod natural cu o rata medie de 10% per deceniu de viata dupa varsta de 20 de ani. În al doilea rand, în fiecare zi suntem toti expusi la poluarea mediului înconjurator, gazele de esapament, virusi, alimentatia care nu cuprinde zilnic produse nutritive gatite in casa cu cele 7-9 portii recomandate de legume si fructe biologice pe zi. Un astfel de stil de viata duce în cele din urma la un anumit grad de deficit de glutation.
Simptomele pot include:
Oamenii sanatosi pot sa nu observe rezultate imediate dupa cresterea nivelului de glutation. Cu toate acestea, ei vor observa îmbunatatirea nivelurilor de energie, claritatea mintii, somnul si starea de spirit îmbunatatite si vor observa mai putine gripe, raceli sau alte imbolnaviri de natura bacteriana sau virotica. Asta deoarece glutationul intareste sistemul imunitar si are efecte profunde asupra functiilor limfocitelor, crescand atat imunitatea innascuta, cat si cea dobandita. Cu alte cuvinte poate actiona atat ca un antibiotic, cat si ca un vaccin. In plus, asigura protectie contra aparitiei elementelor pre-cancerigene.
Exista pe piata multe suplimente alimentare cu Glutation inclusiv in forma “redusa”. Problema este insa ca biodisponibilitatea sistemica a glutationului consumat oral este slaba deoarece molecula de glutation care este o tripeptida are nevoie de un purtator specific pana la nivelul membranei celulare care, fie este in cantitate insuficienta, fie lipseste complet din sistem. Administrarea chiar si de doze mari de glutation redus, de pana la 3 grame pe zi, conduce doar la o cantitate foarte mica ce poate sa ajunga in ficat, sa fie prelucrata si transmisa mai departe catre celule.
O metoda mai eficienta de a creste concentratia de glutation in organism este de a asigura precursori aminoacidici ai glutationului sub forma de compusi de Cisteina, Glicina si Acid glutamic si Glutamina. Acestia sunt preluati de catre ficat unde sunt apoi prelucrati in tri-peptida Glutation. Insa, in cazurile in care ficatul este afectat, nu mai are capacitatea sa produca suficient glutation din acesti precursori. De aceea, produsul Hepatothione asigura un proces complementar de producere a glutationului endogen direct in intestine printr-un proces molecular de fermentatie utilizand o specie rara de bacterie probiotica, Lactobacillus fermentum. Acesta se hraneste cu Caseina si Proteina concentrate din lapte nepasteurizat, producand glutation endogen care, apoi, este trasportant in ficat si in restul organismului prin intermediul unui purtator cum este chitosanul gelatinizat. Aceasta forma de glutation este 100% compatibila cu orice specie animala inclusiv omul si devine bio-disponibila imediat.
Fiecare capsula contine (ingrediente medicinale):
Nu contine: oua, arome sau coloranti artificiali, fermenti, indulcitori, nuci, grau, soia, gluten.
Modul recomandat de administrare (doar pentru adulți): 2 capsule pe zi, de preferinta dimineata pe stomacul gol.
Recomandari
Atentionari