•
Uleiul de cocos este recomandat persoanelor care sufera de diabet zaharat sau au probleme cu vezica biliara, deoarece contribuie la stabilizarea glicemiei. Persoanele care sufera de diabet digera mai greu grasimile din cauza pancreasului, care lucreaza mai lent si secreta mai putine enzime. Datorita acizilor cu lant mediu si scurt din compoztia lui, ajuta ficatul si vezica biliara rezultand un proces de digerare mult imbunatatit.
Recomandari: Persoanele care sufera de diabet digera mai greu grasimile din cauza pancreasului, care lucreaza mai lent si secreta mai putine enzime. Datorita acizilor cu lant mediu si scurt din compoztia lui, ajuta ficatul si vezica biliara rezultand un proces de digerare mult imbunatatit. Acidul lauric continut in mod natural in uleiul de cocos, se transforma in organism intr-o substanta numita monolaurin, aceasta contribuind la cresterea imunitatii, luptand impotriva virusurilor si a bacteriilor. Uleiul de cocos este foarte bun intarirea sistemului imunitar, deoarece contine acizi grasi care au efecte antifungice, antibacteriene si antivirale (herpes, gripa, candida).
Proprietati: Acidul lauric continut in mod natural in uleiul de cocos, se transforma in organism intr-o substanta numita monolaurin, aceasta contribuind la cresterea imunitatii, luptand impotriva virusurilor si a bacteriilor.
Mod de folosire: Ori de cate ori se doreste in loc de unt, margarina, untura sau alte grasimi, poate fi intins pe paine ca si untul. Se poate folosi la prepararea prajiturilor, foietajelor. În scopuri terapeutice se administreaza cate 1-2 lingurte de 3 ori pe zi cu 30 de minute inainte de masa. Copiii, cate 1 lingurta de 2 ori pe zi( dimineata si seara) cu 30 de minute inainte de masa. Poate fi folosit si de femeile insarcinate sau care alapteaza.
Compozitie: Ulei din nuca de Cocos-(Cocos nucifera) presat la rece.