revista

Cand poate da gres contraceptia

Cand poate da gres contraceptia

Poate ca iei anticonceptionale de la 18 ani, poate tii cu tine un prezervativ de fiecare doar ca sa fii pregatita, dar indiferent de metoda de contraceptie aleasa, esti sigura ca asa eviti fie o sarcina nedorita, fie contractarea unei boli sexuale. Din fericire, metodele de contraceptie moderne sunt extrem de eficiente, insa si asa, nimic nu este 100% sigur. Ca sa mentii riscul la nivelul minim, trebuie sa urmezi niste reguli si sa fii cu ochii-n patru la unele semne.

Care sunt cauzele esecului metodei contraceptive alese?

Probleme cu pilula anticonceptionala

Exista cazuri in care antibioticele – precum cele pentru infectiile tractului urinar – interfereaza cu eficienta anticonceptionalelor. De obicei, doctorul iti va mentiona asta. Mai mult, sunt destul de multe cazuri in care femeile au ramas insarcinate in mod surprinzator, pentru ca efectul pilulelor scade daca le iei la ore neregulate sau sari peste o zi. Asa ca, pentru a te proteja:

  • Ia pastila la aceeasi ora, in fiecare zi (in afara de perioada de menstruatie de 7 zile). Eficienta lor este de 99,7%, dar scade cu cateva procente bune daca neglijezi precizia orei la care o iei.
  • Fii atenta ce medicamente iei, citeste prospectul pentru a afla interactiunile. Pilulele sunt metabolizate de ficat, iar unele medicamente trec prin acelasi proces, iar ele intre ele pot interfera.
  • Daca dupa 2-3 ore dupa luarea pilulei vomiti, foloseste prezervativul pentru ca se noteaza drept o doza ratata – pilula nu-si mai face efectul.

Probleme cu prezervativul

Se intampla uneori sa simti ca prezervativul e rupt sau ca ceva nu e in ordine. Ideea e sa nu fie prea tarziu. Verifica ori de cate ori nu esti sigura. Si poate ca poti lua pastila de a doua zi, insa nu este atat de OK sa faci asta in repetate randuri, pentru ca iti afecteaza echilibrul hormonal. Cand sunt folosite cum trebuie, prezervativele din latex sunt 98% eficiente, dar uneori acest procent scade la 82, cand sunt puse prea tarziu, cand nu se folosesc in mod constant sau cand se rup. Cum te poti proteja:

  • Urmareste tehnica. Barbatul trebuie sa puna prezervativul inainte de a atinge vaginul, presand varful pentru a scoate aerul afara si rulandu-l incet, pentru ca tot aerul sa iasa si sa faca spatiu pentru lichidul seminal. De asemenea, prezervativul trebuie scos imediat dupa ejaculare, cand barbatul inca mai are erectie.
  • Lubrifiaza. Prezervativele se rup mai ales din cauza frecarii intr-un mediu uscat. Daca nu esti excitata, va trebui sa folosesti lubrifiante care NU sunt pe baza de ulei sau petroleum.

Probleme dupa legarea trompelor

Unele femei apeleaza la interventia chirurgicala care le leaga trompele permanent, pentru a preveni sarcina. Insa uneori, se poate intampla sa apara o sarcina ectopica, in care embrionul se prinde in afara uterului si devine o sarcina nefinalizata.  Sterilizarea femeilor este 99,5% eficienta, dar cumva, capetele trompelor isi pot gasi uneori drumul inapoi. Rare sunt cazurile in care ramai gravida dupa, insa sansele de-a avea o sarcina ectopica cresc la 33%, pentru ca un ovul fertilizat poate ramane blocat in zona aceea. Protejeaza-te:

  • alege-ti doctorul cu mare atentie
  • urmeaza procedurile post-operatie si fa vizite regulate la doctor, pentru ca abia dupa 3 luni poti vedea daca tuburile au fost inchise complet, printr-o radiografie.

Probleme cu vasectomia

Exista situatii in care, chiar daca el a apelat la vasectomie, tu poti ramane insarcinata. Vasectomia este 99.9% sigura, insa daca nu se fac vizite la doctor in mod constant, pentru a confirma succesul operatiei, este posibil sa te trezesti cu o alta sarcina. In plus, aici intervin si erorile umane. Te poti proteja:

  • atentie la chirurgul ales
  • asteapta pana ti se confirma ca operatia a fost un succes
  • el trebuie sa isi faca analizele de sterilitate
PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Infectie urinara sau infectie genitala? Cum faci diferenta intre ele

Multe femei ajung, cel putin o data in viata, sa se intrebe…

O viata sexuala sanatoasa: ce trebuie sa stii despre sexul anal

Cu toate ca pare un subiect tabu, in intimitatea de cuplu, multe…

Suplimente naturale pentru stimularea fertilitatii

Din pacate, diagnosticul de infertilitate poate destrama cupluri.…

Probleme cu fertilitatea? Remedii pentru sterilitatea feminina

Din punct de vedere medical, o femeie sufera de sterilitate…

Semne ale cancerului de col uterin: ce simptome sa nu ignori

Pentru ca acest tip de cancer este unul dintre cele mai raspandite…

Dureri in timpul sexului? Afla cauzele si solutiile

Durerea in timpul sexului se descrie medical ca dispareunie…

Gaseste-ti punctul G!

Cand vine vorba de satisfactia sexuala feminina, vorbim si de…

Cum iti afecteaza hormonii viata?

Nivelul de hormoni din organism afecteaza direct atat femeile,…

Astaxantina, antioxidantul suprem impotriva bolilor degenerative

Efectul sau este de 550 de ori mai eficient decat al vitaminei…

Surse vegetale care cresc libidoul la femei

Lipsa poftei  sexuale afecteaza atat barbatii, cat si femeile.…