Prin continutul sau ridicat de vitamine, proteine si minerale, maca imbunatateste performantele fizice si sexuale, dar si cele psihice, mai ales in perioadele de solicitare maxima a organismului. Adeseori, macca este considerat un ginseng peruvian, datorita calitatilor sale stimulatoare. Ca si la ginsengul chinezesc, partea plantei care contine cei mai activi nutrienti este radacina. Iar elementele nutritionale continute sunt impresionante: radacina si tulpina sunt pline de proteine, zaharuri naturale, fier, potasiu, magneziu, iod, calciu si fibre, macca fiind catalogata chiar si superaliment.
In cultura peruviana, aceasta planta stimula potenta masculina, actionand ca afrodisiac pentru barbatii impotenti sau cu dorinta sexuala scazuta, cu probleme de fertilitate. Radacina de maca imbunatateste calitatea si cantitatea spermei, ceea ce ridica si fertilitatea masculina.
Pentru atletii amatori si profesionisti, maca este recomandata pentru ca mareste enduranta si nivelul de energie in mod natural, marind si nivelul de testosteron deopotriva.
Pe perioada mai lunga, maca ajuta si in alungarea oboselii si reducerea simptomelor menopauzei la femei precum bufeurile. Ingredientele din maca scad frecventa si severitatea bufeurilor, echilibrand nivelul de hormoni natural, fara a fi nevoie de hormoni sintetici.
Simptomele aferente menstrei precum crampele, menstrele neregulate, durerile sunt usurate de utiliarea suplimentelor cu macca.
Un alt beneficiu major al consumului de macca este faptul ca trateaza depresia usoara, prin ridicarea nivelului de serotonina din organism, fara a avea efecte adverse precum alte tratamente prescrise. Maca da energie si alunga depresia in mod natural.
Dozajul de maca:
De obicei, se gaseste sub forma de capsule si pudra, iar doza tipica este de 500 mg de 2 ori pe zi.