revista

Vitamine si minerale esentiale pentru femei

Vitamine si minerale esentiale pentru femei

Sunt esentiale pentru  ca sunt vitale traiului nostru. Fara ele, nu am putea gandi, respira, digera alimentele sau plimba cainele prin parc. Dar exista sanse mari sa nu primim ceea ce avem nevoie, si mai important, sa nu stim de ce avem nevoie. Asa ca sa descoperim vitaminele si mineralele cheie pentru femei.

Vitamina A

Acest compus antioxidant creste imunitatea, imbunatateste vederea si tine la distanta bolile cardiovasculare, in timp ce incetineste procesul de imbatranire. Doar ca in doze mari, poate deveni toxic, asadar respecta doza zilnica recomandata de 2300 UI. Daca ai nevoie de surse de vitamina A, ai nevoie de beta-caroten, precum morcovii sau dovleci.

Vitaminele B

Cele 8 vitamine B esentiale au un rol important asupra metabolismului, tonifierii musculare si mintii agere. Cea mai importanta vitamina pentru femei este acidul folic, adica vitamina B9, care mentine celulele rosii sanatoase si protejeaza organismul impotriva cancerului si defectelor de nastere.

Doza zilnica recomandata de acid folic este de 400 micrograme si 600 micrograme daca esti insarcinata. Sursele de B9 sunt cerealele, asparagusul si fasolea.

Vitamina C

Desi se spune ca te ajuta sa lupti cu raceala, nu s-a dovedit pana acuma ca vindeca simptomele racelii. Dar antioxidantul se pare ca ajuta in imbunatatirea sistemului imunitar si protejarea de bolile cardiovasculare, probleme prenatale, afectiuni oculare si cicatrizarea ranilor – chiar si-a ridurilor. Doza zilnica recomandata este de 75 mg. Sursele sunt citricele si legumele colorate vibrant: o portocala contine deja aproape toata doza zilnica de vitamina C. La fel de concentrate este si un ardei rosu si o portie de broccoli.

Vitamina D

Este vitamina zilei pentru ca provine din lumina soarelui. Doctorii cred ca vitamina D poate reduce riscul de a face cancer de san cu 50% si poate oferi protective si fata de cancerul ovarian si diabet. Asta ca bonus la faptul ca vitamina D ajuta la absorbtia calciului si joaca un rol essential in functionarea muschilor. Doza recomandata este de 1000-2000 UI. Surse de vitamina D sunt laptele, sucul de portocale, somon, insa soarele este doza ta de vitamina D.

Calciul

Oase puternice – asta este ceea ce ai nevoie, caci femeile incep sa piarda densitate osoasa de la 20-30 de ani. Calciul este cea mai buna aparare a ta pentru a te feri de osteoporoza si pentru a-ti mentine dantura puternica, iar sistemul nervos in buna functionare. Doza recomandata este de 1000 mg si il poti primi din iaurturi, lapte, branzeturi.

Fierul

Deficient de fier poate duce la anemie – carenta de cellule rosii in sange – si un sistem imunitar slabit. Fierul este important si pentru femeile cu menstruatie puternica. Doza recomandata este de 18 mg si sursele de fier sunt carnea rosie, cerealele sauu suplimentele.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

5 remedii pentru fisuri anale

Orice leziune deschisa pe pielea din jurul anusului se numeste…

Simptome ale cancerului pe care nu trebuie sa le ignori

Cand vine vorba de sanatate sexuala, de probleme ale aparatului…

Totul despre ficat si alcool

Care sunt functiile sale vitale in organism, ce efecte are alcoolul…

De ce apar durerile pelviene?

Mai intai, sa intelegem unde apar durerile pelviene si la ce…

Afectiuni si recomandari de tratament cu produsele apicole Albeena

Afecțiunile sistemului nervos Apicolele sunt utilizate în…

Pastura este de 3 ori mai puternica decat polenul

Pastura inseamna acea mixtura de polen partial fermentata care…

Pastura, un medicament natural cu beneficii inepuizabile!

Cercetari din lumea intreaga, de la cele din Statele Unite,…

Cum se prepara laxativele din plante

Laxativele sunt remedii care ajuta tractul intestinal sa isi…

Invinge astenia de primavara in 5 pasi simpli!

Te simti obosita, secatuita de puteri si ai migrene ocazionale?…