revista

De ce apar durerile pelviene?

De ce apar durerile pelviene?

Mai intai, sa intelegem unde apar durerile pelviene si la ce se refera mai exact. Durerea pelviana inseamna durerea abdomenului in zona de sub buric si: poate fi doar un semn minor al fertilitatii, o tulburare digestiva precum sindromul de colon iritabil sau o problema de sanatate mult mai grava. Dar care sunt cele mai cunoscute cauze ale durerilor pelviene?

Apendicita

Daca doare in partea stanga, s-ar putea sa te fi nimerit cu inflamatia apendicelui (o parte de tesut legat de intestinul subtire). Daca durerile sunt bruste si taioase, daca vomiti si ai febra, trebuie sa ajungi la spital. Apendicele va fi indepartat chirurgical, in caz contrar inflamatia persista si infectia se poate raspandi in abdomen si sa dea nastere complicatiilor.

Sindromul de colon iritabil

Aceasta tulburare cronica se refera la crampe, balonari, diaree sau constipatie si dureri de burta frecvente. Doctorii nu stiu cum apare, dar poti controla simptomele sale cu o dieta echilibrata, evitarea stresului si medicamente anti-diaree sau pentru constipatie.

Ovulatie dureroasa

Daca te dor ovarele intre perioadele de menstruatie, s-ar putea doar sa simti ovulatia in sine. In acest timp, ovarele elibereaza ovulul cu sange si fluid, ceea ce irita mucoasa abdomenului. Durerea s-ar putea sa fluctueze ca zona, de la stanga la dreapta. Ea ar trebui sa treaca in cateva ore, nu este periculoasa.

Crampe menstruale

Ele apar in fiecare luna, cand uterul se pregateste sa primeasca un embrion, construind o mucoasa numita endometru, care sa asigure protectia fatului. Dar daca nu ramai insarcinata, acest tesut se desprinde si asa are loc menstruatia. Iar crampele pot aparea inainte de a incepe sangerarea propriu-zisa si tin maximum 3 zile.

Sarcina ectopica

Este cu adevarat o problema serioasa, care necesita tratament imediat. Apare cand un embrion se implanteaza si creste in afara uterului, in tubul falopian. Simptomele sunt dureroase: dureri taioase, crampe, sangerari, greata. Este necesara o vizita medicala de urgenta.

Chisturi ovariene

Uneori, foliculul care se deschide pentru a elibera un ovul in timpul ciclului menstrual se poate inflama si inchide dupa, formand un chist ovarian plin de lichid. Ele sunt inofensive si trec de la sine, insa uneori, cele mari pot provoca dureri pelviene, ingrasare, urinari frecvente. Ele pot fi identificate insa cu un examen pelvian sau cu ultrasunete.

Infectie a tractului urinar

Cand o bacterie intra in tractul urinar, poti avea probleme oriunde, pornind de la uretra si ajungand la vezica urinara, in uretere sau la rinichi. Simptomele include: dureri la urinare, presiune in zona pelviana, urinari frecvente. Infectia se poate trata usor, dar cand ajunge la rinichi, poate avea consecinte grave, asadar o vizita la medic este ceea ce trebuie. Mai ales cand printre simptome se numara si febra, greata si dureri pe o parte a spatelui.

BTS-uri

Bolile cu transmitere sexuala te anunta de prezenta lor prin durere pelviana, cum ar fi infectia cu chlamydia sau gonoreea.  Desi nu au simptome intotdeauna, printre ele se numara urinarile dureroase, sangerarile intre menstruatii, secretii anormale sau dureri pelviene.
 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

5 remedii pentru fisuri anale

Orice leziune deschisa pe pielea din jurul anusului se numeste…

Simptome ale cancerului pe care nu trebuie sa le ignori

Cand vine vorba de sanatate sexuala, de probleme ale aparatului…

Totul despre ficat si alcool

Care sunt functiile sale vitale in organism, ce efecte are alcoolul…

Vitamine si minerale esentiale pentru femei

Sunt esentiale pentru  ca sunt vitale traiului nostru.…

Afectiuni si recomandari de tratament cu produsele apicole Albeena

Afecțiunile sistemului nervos Apicolele sunt utilizate în…

Pastura este de 3 ori mai puternica decat polenul

Pastura inseamna acea mixtura de polen partial fermentata care…

Pastura, un medicament natural cu beneficii inepuizabile!

Cercetari din lumea intreaga, de la cele din Statele Unite,…

Cum se prepara laxativele din plante

Laxativele sunt remedii care ajuta tractul intestinal sa isi…

Invinge astenia de primavara in 5 pasi simpli!

Te simti obosita, secatuita de puteri si ai migrene ocazionale?…