revista

5 cauze rezolvate ale infertilitatii masculine

5 cauze rezolvate ale infertilitatii masculine

Se spune ca dragostea este un camp de lupta. Ei bine, chiar asa e, daca e sa ne gandim si biologic! Cand un cuplu doreste sa aiba un copil, trebuie sa stie ca sansele ca un spermatozoid sa ajunga sa fertilizeze un ovul sunt chiar foarte mici, mai ales in ziua de azi cand stressul, alimentatia si obiceiurile nesanatoase afecteaza vizibil fertitatea. Asta insa, nu trebuie sa sperie pe nimeni. Avem 5 probleme discutate si rezolvate ale infertilitatii masculine.

Este adevarat ca e nevoie doar de un spermatozoid pentru ca o sarcina sa apara. In medie, cand un barbat ejaculeaza, se elibereaza intre 100 si 300 milioane de spermatozoizi, dintre care mai putin de 100 de mii ajung in colul uterin al femeii si numai cateva sute vor supravietui calatoriei catre tuburile falopiene. De aceea este foarte important pentru un barbat sa faca tot posibilul sa fie sanatos in acest sens.

Infertilitatea masculina presupune imposibilitatea de a produce destui spermatozoizi sau capabili de a fertiliza ovulul. Potrivit studiilor, infertilitatea este responsabila pentru 30-40% din cazurile de infertlitate de cuplu, iar cauzele presupun adesea atentia medicala corecta. In medie, dupa 6 luni de incercari, cuplul care doreste un copil trebuie sa consulte un specialist.

1. MERGETI LA DOCTOR

Exista si cauze genetice la baza infertilitatii masculine, spun medicii: dezechilibrul hormonal, venele dilatate ale scrotului, canale blocate care nu permit spermatozoizilor sa circule sau un lichid seminal anormal. Un alt factor perturbator pot fi bolile transmise sexual. O analiza a spermei poate ajuta in acest caz, pentru a elucida unii factori de interes in conceperea unui copil. Trebuie luate in calcul si loviturile ca motiv al infertilitatii masculine, mai ales daca barbatul este un sportiv. Pot aparea probleme pe termen lung ale productiei de sperme chiar mult timp dupa ce durerea loviturii a disparut.

2. DIETA POATE FACE DIFERENTA

Da, esti ceea ce mananci, asadar daca manancati sanatos, ramaneti sanatos. Studiile ne arata ca o dieta bogata in antioxidanti si portii mici si dese de fructe sau legume pot antrena muschii si materia cenusie, dar pot revitaliza si sistemul reproducator. O regula simpla pe care o puteti urma este: cu cat mai colorat, cu atat mai sanatos – fructele si legumele in nuante vibrante de verde, portocaliu, galben, albastru si rosu sunt recomandate puternic (aici ne referim la broccoli, portocale, ardei grasi, fructe de padure, rosii).
Suplimentele pot fi si ele de folos, in sensul de a include vitamine si minerale – vitamina C si E, zinc, arginina, L-carnitina.

3. CONTROLEAZA GREUTATEA SI FA SPORT

Barbatii cu tendinta de ingrasare sau care sunt supraponderali au un risc marit de infertilitate pentru ca pun o greutate exagerata peste organele majore, fapt care poate perturba activitatea sexuala normala. Totusi, grasimea in exces se reflecta negativ asupra fertilitatii prin dezechilibrarea dezvoltarii hormonale.
Din fericire, solutia este sa reveniti la un stil de viata activ. Barbatii activi au performante sexuale marite si un sistem reproducator sanatos. Bineinteles, nu vorbim de sport specializat – atletii, biciclistii si inotatorii se pot epuiza foarte usor, iar energia lor se dedica vindecarii si regenerarii.

STRESUL ESTE DE VINA

Amintim iarasi de activitati fizice care pot elibera foarte usor acumularea de stress. Fiecare dintre noi are parte de presiuni zilnice, insa prea mult stress poate afecta starea generala de bine, inclusiv calitatea si cantitatea spermei. Stressul psihic si emotional duce la performante sexuale scazute si da peste cap productia de testosteron. Sa nu mai pomenim de stressul de a nu concepe un copil – afecteaza cuplul si poate duce la sentimente de vina sau grija. Solutia este sa tratati problema deschis si fara stress!

CAUZE ALE INFERTILITATII MASCULINE

Exista si alti factori care pot afecta fertilitatea masculina: cel mai important este fumatul. Tutunul, in toate formele sale, este un risc major de sanatate – fumatorii pot suferi de o reducere a concentratiei de spoermatozoizi de pana la 25%. La fel si abuzul de alcool, care se leaga de probleme hormonale. Drogurile precum marijuana si cocaina duc la disfunctii erectile si inhiba productia de hormoni ce stimuleaza producerea de spermatozoizi. Chiar si medicamentele pot avea un rol negativ asupra fertilitatii: cele prescrise pentru afectiunile cronice precum hipertensiune pot inhiba dezvoltarea spermatozoizilor.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Suplimente naturale pentru stimularea fertilitatii

Din pacate, diagnosticul de infertilitate poate destrama cupluri.…

Chlamydia la barbati: cum se manifesta si ce poti face?

Din pacate, barbatii tind sa fie aproape mereu doar purtatori…

Astaxantina, antioxidantul suprem impotriva bolilor degenerative

Efectul sau este de 550 de ori mai eficient decat al vitaminei…

Ceaiuri pentru impotenta

Disfunctia erectila este o problema sexuala tot mai comuna in…

Alimentele si sexul: bune si rele pentru performante sexuale

Uneori, e nevoie de mai mult decat cateva lumanari si o cina…

Maca, tonic sexual si remediu pentru infertilitate

Macca sau maca este un remediu folosit din vechile timpuri,…

Tratament pentru disfunctia erectila: ce optiuni exista pentru impotenta?

Disfunctia erectila sau, mai colocvial spus, impotenta masculina…

Cum se previne infertilitatea masculina

Din ce in ce mai multe cupluri se confrunta cu infertilitatea,…

Secrete medicale pe care le ascund barbatii

Nu e un mare secret faptul ca barbatii urasc sa se duca la doctor.…

Ce inseamna testosteron scazut

Ce este testosteronul? Testosteronul este cel mai controversat…