revista

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Exista mai multe cauze pentru care nasul devine congestionat, iar respiratia devine greoaie, dificila: alergii, sinuzite, raceli si gripe sau chiar infectii ale sinusurilor – sunt cele mai des intalnite cauze, mai ales in timpul iernii si primaverii. Primavara, alergiile se agraveaza, iar in timpul iernii, raceala si  gripa circula libere. Congestia nazala poate fi chiar dureroasa.

1.    Beti 8-10 pahare de apa pentru a fluidiza iritantii si pentru a scoate virusurile si bacteriile din sistem. Daca adaugati si putin suc de lamaie in apa, stomacul si ficatul vor fi recunoscatoare pentru faptul ca le curatati in mod natural. In plus, acest lucru ajuta la lupta contra virusurilor care pun in pericol sanatatea.

2.    Folositi un spray nazal cumparat de la farmacie. Ele ajuta la curatrea congestiei nazale, dar nu uitati sa nu le folositi mai mult de 3-5 zile, pentru ca substantele continute pot provoca dependenta.

3.    Folositi antihistaminice pentru a preveni infundarea nasului provocata de alergii. De asemenea, pe acestea le puteti cumpara tot din farmacii, doar urmariti prospectul.

4.    Daca aveti nasul infundat din cauza unei infectii sau al unui virus, extractul din seminte de grapefruit – acesta functioneaza ca un puternic agent antiviral, antibacterian si antimicrobian, ajutand organismul sa fie detoxificat de infectii si bacterii patogene.

5.    Folositi-va si de uleiul de menta pentru a decongestiona caile nazale si sinusurile. Picurati cativa stropi in ulei de masline sau de migdale si masati zona sinusurilor din jurul nasului, evitand contactul cu zona sensibila a ochilor. Puteti picura cateva picaturi si pe un servetel moale si sa-l mirositi cand aveti nevoie sa respirati usor si complet.

6.    Dati drumul la dus si inchideti usa bine, pentru a transforma baia intr-o sauna cu aburi calzi. Intrati si inhalati timp de 30 de minute. Aburii va vor permite sa scapati de mucus si sa va desfundati nasul. Acest procedeu functioneaza si pentru copii.

7.    O problema care da batai de cap, la propriu si la figurat, este presiunea sinusurilor. Doua uleiuri esentiale care ajuta la reducerea disconfortului la nivelul nasului sunt uleiul de menta si rozmarin. Ambele curata congestia starnita de sinuzita.

8.    Pentru ca raceala deranjeaza in special prin caile respiratorii infundate, aromaterapia este indicata: inhalari de aburi, o baie calda cu uleiuri pot ajuta mult. Printre cele mai apreciate uleiuri esentiale se numara cel de lamaie, de eucalipt, de arbore de ceai, de pin, de lavanda si de cimbru.

9.    Masajul relaxant si profund in zona gatului, a umerilor si de-a lungul sirei spinarii ajuta la desfundarea nasului. Odata ce ai intrat in starea de relaxare, iar respiratia devine mai usoara, iti poti sterge nasul pentru a-ti curata sinusurile. Atentie la maniera in care sufli nasul! Cate o nara pe rand.

10.    Daca iti plac ceaiurile, alege sa bei ceaiuri calde-fierbinti de menta, ghimbir sau de ceai verde, care calmeaza durerile si elimina senzatia de disconfort.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 beneficii uluitoare ale polenului de albine

10 beneficii uimitoare ale polenului de albine   Dupa cum…

Imunizeaza-te in 9 pasi!

Urmatoarele produse naturale nu au rolul numai de a-ti stimula…

Remediile casei din plante si uleiuri esentiale la indemana!

Trandafirul Petalele de trandafir te ajuta sa scapi de simptomele…

Remedii pentru pietre la rinichi

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului…

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o ramura a medicinii alternative care isi propune…

Cum se prepara alifiile din plante

La crearea unui unguent pe baza de plante, este important de…

Efectele vindecatoare ale lavandei

Aceasta planta violet nu este numai una parfumata, ci si un…

Cum tratezi tusea

Poate ca nu poti trata raceala si gripa pana nu se duc de la…

Cauze si remedii pentru hipercolesterolemie

Cauze ale colesterolului ridicat Un nivel ridicat de colesterol…

Gingivita - cauze si remedii

Gingivita este o inflamare a gingiilor din jurul dintilor si…