•
Continut: pulbere obtinuta din florile de soc (Sambuci flos).
Continutul bogat in saponozide, rutozide, heterozide, acizi polifenolcarboxilici, taninuri, oligoelemente, vitamina C etc. confera ceaiului de soc proprietati sudorifice, depurativ-diuretice, expectorante, antireumatice si antinevralgice, laxative, antiponderale si de stimulare a rezistentei organismului.
Se recomanda ca supliment alimentar pentru a sustine sanatatea aparatului respirator in tulburari functionale ale cailor respiratorii, stari febrile (favorizeaza transpiratia abundenta), dureri reumatice, nevralgii (nervul trigemen si sciatic), constipatie de natura nervoasa, obezitate, contribuie la eliminarea apei din organism si la imbunatatirea functionarii rinichilor.
Mod de preparare: Ceaiul din flori de soc se prepara prin infuzarea 2 plicuri x 1,0 g in 250 ml apa fierbinte, timp de 10-15 minute. Infuzia se consuma neindulcita, calduta, cate o cana de 2-3 ori pe zi intre mese sau ori de cate ori este nevoie. În curele de slabire, pentru combaterea obezitatii se consuma cate o cana de ceai seara inainte de culcare o perioada indelungata de timp.