revista

Cele mai bune ceaiuri de toamna

Cele mai bune ceaiuri de toamna

Odata cu asteptarea toamnei, oboseala, stressul si anxietatea incep sa bata la usa. Cum sa ne pregatim mai bine decat cu o cana de ceai calda si sanatoasa? Ceaiul este cea mai consumata bautura – dupa apa, fireste – si ne vine in intampinare cu o multitudine de soiuri si arome – negur, verde, alb, din fructe, din frunze, cu arome de rom sau vanilie – dar care este cel mai bun pentru sanatatea noastra?

In primul rand, sa aflam de ce este sanatos ceaiul: exista multe studii care au demonstrat de ceva timp proprietatile anti-cancer pe care le au polifenolii antioxidanti continuti. Unele dintre ele au sugerata ca acestia pot chiar reduce riscul cancerului de piele, esofagian sau gastric, daca se consuma 4-6 cesti zilnic. Alte studii s-au referit la faptul ca doar doua cesti pe zi pot scadea riscul de cancer ovarian cu 46%! Mai putem aduce in discutie si beneficiile ceaiului de a preveni cheagurile de sange si de a reduce nivelul de colesterol, cat si avantajul ceaiului verde de a scadea rata decesului provocat de bolile de inima.

Negru, verde, alb sau oolong?

Aceste soiuri de ceai deriva din frunzele unui copac cunoscut sub denumirea de Camellia sinensis. Aceste frunze contin polifenoli si cu cat sunt mai procesate, cu atat se inchid mai mult la culoare, asadar ceaiul verde si cel alb sunt cele mai putin procesate ceaiuri.
Ceaiul este considerata o bautura dedicata meditatiei. O ceasca de ceai aduce confort, relaxare, buna dispozitie sau calmitate, atunci cand este nevoie. Mai mult, cu timpul iti schimba starea de spirit si starea de sanatate – in bine! Dar cu atatea tipuri de ceai, pe care ar trebui sa il alegeti?

BUN PENTRU PIELE: CEAI ALB

Ceaiul alb – cea mai neprocesata bautura din frunzele de ceai – are cel mai ridicat nivel de antioxidanti si ce stim despre antioxidanti? Ca protejeaza ca o „bariera” impotriva radicalilor liberi ce ataca imediat pielea si tesuturile. Unii cercetatori au descoperit ca ceaiul alb contine cantitati mari de substante care au grija de elastina si de colagen – proteinele pielii responsabile de elasticitatea acesteia.

BUN PENTRU DANTURA: OOLONG

Acest tip de ceai crescut inChina ajuta in prevenirea cariilor, arata studiile facute pe animale. Ceaiul negru este bun si el pentru dinti, insa oolongul nu este atat de fermentat si de aceea contine mai multe catechine  - cunoscute pentru proprietatile antimicrobiene si de protejare impotriva cariilor dentare, relateaza cercetatorii Universitatii din Naples.

BUN PENTRU GLICEMIE: MUSETELUL

 Consumul zilnic de ceai de musetel – un remediu traditional si placut cu proprietati antiinflamatorii, antiseptice, analgezice, emoliente si lista poate continua – alaturi de fiecare masa poate ajuta in cazul hiperglicemiei sau complicatiilor diabetului. Pe langa faptul ca scade nivelul de zahar din sange, ceaiul de musetel stopeaza enzima responsabila de dezvoltarea retinopatiei diabetice si de afectiunile nervilor.

BUN LA TOATE: CEAIUL NEGRU

Ceaiul negru este o sursa bogata de mangan si fluor care mentin oasele puternice. 4 cesti din acest ceai, baute zilnic, pot reduce riscul unui atac de cord si, daca este consumat cu lapte, ofera 20% din doza zilnica de calciu necesara. In plus, imbunatateste rezistenta la frig – de aceea este recomandat in sezonul rece si mai este cunoscut pentru stabilizarea greutatii corporale – fiind indicat in curele de slabire naturala.

De stiut, pentru oamenii stresati: ceaiul negru poate fi foarte bun in cazul in care sunteti tensionati – reduce nivelul de cortizol, un hormon al stressului, ne indica studiile Universitatii din Londra. Totusi, trebuie sa fim atenti la continutul de cofeina – contine mai multa decat ceaiul verde, dar mai putina decat cafeaua.

BUN PENTRU SLABIRE NATURALA: CEAIUL VERDE

Aflat printre cele mai bune produse naturale pentru slabit rapid, ceaiul verde este consumat frecvent pentru scaderea colesterolului si reducerea grasimii corporale. Ai nevoie de 5-6 cescute pe zi pentru a beneficia de aceste efecte. Motivul: aceste beneficii se pot datora catechinelor care accelereaza metabolismul.

BUN PENTRU INDIGESTIE: MENTA

Uleiul si ceaiul de menta sunt eficiente pentru reducerea durerilor abdominale si diaree, in cazul oamenilor care sufera de sindromul colonului iritabil. Sorbirea unei cesti de ceai de menta dupa fiecare masa grea ajuta in relaxarea muschilor tractului intestinal.

BUNE PENTRU ENERGIZARE:

Ceaiurile cu ginseng si rhodiola sunt recunoscute drept ceaiuri antistress, asadar aprovizionati-va cu aceste sortimente. Ginsengul este un energizant natural care lupta cu oboseala si apatia, iar rhodiola este un remediu natural cunoscut pentru vitalizarea organismului si potenta sexuala. In plus, aceste plante ajuta in stimularea intelectuala si concentrare.

BUNE PENTRU IMUNITATE SI PREVENIREA RACELILOR DE TOAMNA:

Echinacea si arnica – sunt plante imunostimulente care pe termen lung, protejeaza organismul de microbi si ridica imunitatea cu brio. Ceaiul de echinacea ajuta la stimularea productiei de globule albe si a interferonului si are efect antiinflamator. Arnica nu este utilizata foarte des in ceaiuri pentru rezistenta la infectii, insa trebuie sa o apreciem la adevarata sa valoare. Este o planta cu efecte puternice de stimulare a imunitatii in special la nivelul cailor respiratorii, asadar bucurati-va cat mai des de o ceasca de ceai de arnica.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ceaiuri pentru tuse, ce plante folosim?

Plantele medicinale au o mare pondere in terapie afectiunilor…

Ceai pentru anxietate

Leacul pentru anxietate vine cel mai eficient pe cale naturala.…

Cum se prepara laxativele din plante

Laxativele sunt remedii care ajuta tractul intestinal sa isi…

Ceaiuri pentru impotenta

Impotenta Incapacitatea unui individ mascul de a avea un raport…

Ceai pentru inflamatia anusului

Inflamatia Anusului Oamenii care transpire mult sufera de iritatia…

Ceaiuri pentru hernie inghinala

HERNIE INGHINALA Ceai 1 Cretisoara (planta fara radacina) Infuzie…

Ceaiuri hemoroizi

HEMOROIZII Afectiune frecventa la persoanele varstnice, apare…

Ceaiuri pentru guta

GUTA Boala de nutritie manifestata prin cresterea acidului uric…

Ceaiuri pentru gastrita

GASTRITA Inflamatia mucoasei stomacului, evitand acut sau cronic.…

Ceaiuri pentru flebita

Flebita Este inflamatia venelor, uneori cu formare de cheaguri…