revista

Ejacularea precoce sau ejacularea prematura

Ejacularea precoce sau ejacularea prematura

Intrebare:
„Cum mi-as putea mari penisul si cum as putea avea un contact sexual mai de durata cu partenera mea?”

B, 23, Marian, Alba Iulia


Raspuns:
Penisul nu poate fi marit. Forma si dimensiunea sa finala sunt decise genetic.

Tineti minte ca, daca vorbim despre partea mecanica a vietii sexuale, dimensiunea penisului nu face ca o femeie sa fie fericita. Mai degraba modul in care este folosit face diferenta. Asa ca este mai bine sa va concentrati asupra tehnicilor decat asupra dimensiunii penisului.
Pentru a avea un contact sexual de durata (= a controla ejacularea prematura), cititi urmatoarele sfaturi.

A ejacula mai repede decat va doriti dumneavoastra sau partenerul dumneavoastra in timpul actului sexual este o problema des intalnita. Aceasta poarta denumirea de ejaculare prematura, ejaculare timpurie, orgasm rapid si asa mai departe. De obicei, oamenii descriu acest fenomen in termeni temporari – „Termin in cateva secunde” – sau in numarul de miscari du-te-vino/penetrari – „Nici nu ma misc de sase ori si termin”. Dar problema se refera de fapt la controlul voluntar asupra procesului de ejaculare, decat la numarul de penetrari sau durata.

Nu sunteti singuri in aceasta problema!
Aproximativ o treime din barbatii romani sufera de inabilitatea de a-si controla momentul ejacularii.


In cauzarea acestei conditii sunt implicati mai multi factori. In primul rand, aceasta conditie este foarte des intalnita la barbatii tineri. Controlul asupra ejacularii pare sa se imbunatateasca o data cu varsta pentru multi barbati.

In al doilea rand, abstinenta impiedica controlul. Un partener nou sau o tehnica excitanta pot avea acelasi rezultat. Si nelinistea este implicata pentru unii.

Controlul asupra ejacularii poate fi castigat prin urmatoarele tehnici:
-    a deveni constient de nivelul propriu de excitatie in timpul actului sexual;
-    a recunoaste nivelul de excitatie peste/dupa care ejacularea este inevitabila;
-    a invata abilitatile necesare pentru a ramane la un nivel mare de excitatie, dar fara a termina.

Aceasta necesita putina rabdare, observare, atentie si pricepere, dar rezultatele vor fi impresionante. Asa cum inotul sau mersul pe bicicleta pot fi invatate, asa se poate face si cu tehnicile de control asupra ejacularii.

Anumiti autori au descris tehnici elegante de control al ejacularii. Poate ati dori sa parcurgeti adresele furnizate in coloana din dreapta a acestei pagini. Printre cele mai populare tehnici se gaseste tehnica de oprire-pornire dezvoltate de dr. James Semans si tehnica strangerii dezvoltata de Masters si Johnson. Multi altii au adaugat propriile variante la acestea.


Pentru a castiga controlul asupra ejacularii, ar trebui sa urmati instructiunile prezentate mai jos:

Exersati tehnicile in confortul casei dumneavoastra sau intr-un loc potrivit pentru amandoi si intr-o atmosfera fara distractii, tensiuni, nelinisti, frica etc.

Dedicati-va timpului acordat preludiului si bucurati-va de fiecare senzatie erotica pe care o experimentati.

Nu penetrati vaginul rapid si nu incepeti sa va grabiti imediat cum ati intrat in vagin. Penetrati incet si in trepte. Pe masura ce penisul isi croieste drum prin sfincterul vaginal, caldura si umiditatea mediului intravaginal, cat si presiunea exercitata de sfincter este probabil sa va ridice nivelul de excitatie sexuala pana la maximum si sa va declanseze orgasmul si ejacularea. Dimpotriva, penetrarea incetul cu incetul si relaxarea timp de cateva secunde dupa fiecare penetrare va ajuta sa ramaneti in control.

Nu mariti ritmul penetrarilor imediat dupa ce ati intrat in vagin. Asteptati cateva secunde pana ce nivelul excitatiei sexuale scade la niveluri controlabile.

Daca in orice moment din timpul sau dupa penetrare simtiti ca veti termina (ejacula), goliti-va rapid plamanii expirand simultan de cateva ori pe gura si pe nari. Aceasta va va elibera de nivelul mare de excitatie si va va readuce controlul. Unii experti, printre care Edwin Hirsch si Bernie Zilbergeld sugereaza ca tragerea aerului in piept incet si adanc va reduce presimtirea ejacularii. Puteti incerca ambele metode si sa o alegeti pe cea mai potrivita pentru dumneavoastra.

Cand va simtiti bine in interiorul vaginului partenerei dumneavoastra, puteti incepe sa penetrati de cateva ori (de obicei 4-5 ori) rar si adanc, dupa care sa va opriti pentru cateva secunde. Aceasta perioada de pauza poate varia de la cateva secunde pana la un minut. Dumneavoastra ar trebui sa determinati durata acestei pauze. Relaxarea prea lunga poate determina penisul sa piarda partial din erectie, iar relaxarea prea scurta nu ajuta la realizarea scopului final. Asa ca luati-va atat timp cat este necesar pentru a va reduce excitatia sexuala, dar in acelasi timp sa va pastreze penisul suficient de tare.

Ati inteles?

Dupa aceasta pauza de cateva secunde, mai penetrati de cateva ori (de aceasta data de mai multe ori decat data precedenta, sa spunem intre 6 si 10) si opriti-va din nou. Astfel, continuati sa va porniti si sa va opriti pentru catva timp, pana veti putea continua penetrarea fara pauze frecvente. Aceasta procedura va va ajuta sa castigati gradual control asupra orgasmului dumneavoastra in mai putin de 10 sedinte.

Dupa ce atingeti acest nivel de progres, va puteti astepta sa fiti in pozitia de a va controla excitatia la nivelul dorit doar prin incetinirea penetrarilor, mai degraba decat sa va opriti cu totul.

Ca si cand dumneavoastra decideti cand sa ajungeti la orgasm, puteti face asta prin marirea ritmului penetrarilor si prin micsorarea acestora, permitand astfel excitatiei sa urce pana la maximum. Bineinteles, si partenera poate participa corespunzator.

 

Intr-o coaja de nuca

-    a permite marirea ritmului penetrarilor imediat dupa prima penetrare poate favora ejacularea prematura;
-    penetrarile scurte si rapide conduc adesea la orgasmul rapid, in timp ce penetrarile rare si adanci faciliteaza controlul orgasmului (Barry McCarthy);
-    penetrarile continue (non-stop), indiferent daca sunt scurte si rapide sau adanci si rare, tind sa cauzeze orgasme rapide. Penetrarile intermitente, cu perioade scurte de pauza, incurajeaza controlul asupra orgasmului.
-    recunoasterea momentului de dinaintea ejacularii este important in invatarea mentinerii controlului asupra orgasmului;
-    daca premonitia de ejaculare se simte la un moment dat in timpul penetrarilor, dar punctul fara de intoarcere nu a fost atins inca, expirarea rapida pe nas si nari (mai degraba decat tragerea unei guri de aer rapid si adanc si mentinerea ei) reduce senzatiile crescande de pre-orgasm.

Succesul acestei tehnici depinde de mai multi factori. Este important sa participati in acest program intr-o pozitie relaxanta. Cuplul ar trebui sa fie fara neliniste, ostilitate, conflicte de cuplu, frica de abandon, ideea de a displace partenerului etc. Este de asemenea necesar ca intregul program sa fie discutat cu partenera in prealabil si sa-i fie ceruta cooperarea. Ar fi de ajutor daca partenera ar ramane partea pasiva pana ce barbatul va castiga control adecvat asupra orgasmului.

Deseori poate aparea o slaba rezistenta din partea partenerei, care ar putea protesta asupra faptului ca aceasta penetrare rara si pauzele ar priva-o de placere. Ar putea insista asupra penetrarilor rapide si fara pauza sau ar putea initia chiar ea miscarile, intervenind astfel in procesul de invatare al partenerului. Este necesar ca partenera sa inteleaga ca acesta este doar un proces de invatare si ca o data ce partenerul a castigat suficient control, ea isi poate primi portia cuvenita de placere.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Suplimente naturale pentru stimularea fertilitatii

Din pacate, diagnosticul de infertilitate poate destrama cupluri.…

Chlamydia la barbati: cum se manifesta si ce poti face?

Din pacate, barbatii tind sa fie aproape mereu doar purtatori…

Astaxantina, antioxidantul suprem impotriva bolilor degenerative

Efectul sau este de 550 de ori mai eficient decat al vitaminei…

Ceaiuri pentru impotenta

Disfunctia erectila este o problema sexuala tot mai comuna in…

Alimentele si sexul: bune si rele pentru performante sexuale

Uneori, e nevoie de mai mult decat cateva lumanari si o cina…

Maca, tonic sexual si remediu pentru infertilitate

Macca sau maca este un remediu folosit din vechile timpuri,…

Tratament pentru disfunctia erectila: ce optiuni exista pentru impotenta?

Disfunctia erectila sau, mai colocvial spus, impotenta masculina…

Cum se previne infertilitatea masculina

Din ce in ce mai multe cupluri se confrunta cu infertilitatea,…

Secrete medicale pe care le ascund barbatii

Nu e un mare secret faptul ca barbatii urasc sa se duca la doctor.…

Ce inseamna testosteron scazut

Ce este testosteronul? Testosteronul este cel mai controversat…