•
Pulberea de usturoi este o alternativa convenabila pentru usturoiul proaspat. Utilizati 1/2 lingurita in loc de 2 catei de usturoi medii proaspete. Se poate folosi ca si condiment pentru supe, carne si preparate vegetale, ori de cate ori este necesar usturoiul proaspat.Usturoiul este unul dintre condimentele cele mai raspandite, cu utilizare culinara si medicala. Este de origine din Asia, era folosit si de constructorii piramidelor din Egiptul Antic, careconsumau usturoi, pentru prevenirea bolilor. Antioxidant, are efect antibacterian, diuretic, anti-inflamator si expectorant. Este un fel de antibiotic, antifungic, remediu natural pentru raceli, dureri de gat, tuse, are proprietati anti-virale, si ajuta la scaderea colesterolului. Usturoiul este prezent in toate bucatariile lumii.Gustul este foarte puternic si iute, la gatit, acesta se atenueaza. La incalzire iuteala sa caracteristica si mirosul puternic se pierd, iar aroma devine mai subtila si mai putin dominanta, armonizandu-se perfect cu alte condimente.