revista

Usturoiul in bolile cardiovasculare

Usturoiul in bolile cardiovasculare

Inca de pe vremea lui Hipocrat, usturoiul era folosit ca un leac pentru mai toate bolile vremii. In tarile asiatice, dinainte de Hristos, usturoiul era considerat o planta magina, folosita chiar in practicile religioase ale Indiei antice. Aceasta planta ar fi avut capacitatea de a reda vigoarea celor aflati in convalescenta, in urma unor boli infectioase si mai ales a suferintelor de inima.

Actualmente se cunoaste ca exista opt tipuri de substante produse de plantele de genul Allium (printre care si ceapa) care au efecte benefice foarte puternice asupra biologiei diferitelor tipuri de tesuturi, scazand considerabil riscul la aparitia unor boli degenerative ale miocardului, dar si a tesutului renal (rinichilor), sistemului osos sau maladii infectioase microbiene sau virale.

Pornind de la vechile studii ale lui J.H. Millner, de la Universitatea din Peninsilvenia asupra efectuluiu anticancerigen al alimicinei (almicina) din usturoi scotiana Elspeth Mac Reinville, specialist in biologia cardiaca, a evidentiat ca alinaza (compus organic prezent in usturoiul crud) are un efect antimutagen (anticancerigen), datorita influentei sale extrem de puternice asupra unor centrii nervosi din sistemul limbic (parte a sistemului nervos implicata in controlul altor centrii nervosi).

Dr. Elspeth a reusit sa dovedeasca faptul ca tocmai acel deplorabil miros de usturoi contine o mare cantitate de alicina, care este antrenata de catre numeroase substante volatile (evaporabile) care ne fac de multe ori sa strambam din nas. Echipa de cercetare, deja celebra, a biologului Elspeth Mac Reinville, de la Edinburgh University (Scotia), a constatat ca exista mai mult de 12 substante organice, prezente in "izul" atat de mirositor al capatanei de usturoi matur, care inhalat are efecte deosebit de benefice asupra hipertensivilor ca si a altor cardiaci, care sufera de boli care se manifesta prin suflu extrasistolic sau "aritmii atipice".

Scotienii au descoperit ca acete substante organice simple, care pot insoti "gazul" emanat la desfacerea cojii usturoiului, au un puternic efect asupra hipotalamusului (zona a creierului, implicata in filtrarea informatiilor utile acomodarii creierului la stimuli imprevizibili). Succesul cercetarii biologilor si neuro-biologilor scotieni a constat in faptul ca acestia au descoperit pentru prima data in lume, ca simpla inhalare a mirosului de usturoi poate avea un efect terapeutic asupra persoanelor care sufera de boli cu mare risc la accidente vasculare, inclusiv comotii cerebrale si alte afectiuni miocardice.

Un studiu recent, efectuat de catre specialistii in antropologie medicala ai Academiei Romane in diferite zone etno-geografice din Romania au scos in evidenta ca in Oltenia, zona in care se consuma chiar si ciorbe usturoiate, incidenta infarctului miocardic este mult scazuta, in comparatie cu zona Bucuresti si Dobrogra de sud.

Biochimistii romani considera, la fel ca si cercetatorii scotieni ca substantele usturoiului si in mod special cei antrenati de gazele mirositoare au o mare sansa de absorbtie pe cale pulmonara. 

O concluzie pertinenta, apartinand cercetatorilor din domeniul biochimiei si fitoterapiei, sustinuta de cercetatorii scotieni este aceea ca usturoiul este un medicament eficace in bolile cardio-vasculare, daca alcaloizii ca si alte substante inca necunoscute actioneaza preponderent asupra simtului olfactiv (al mirosului) si nu  este supus unor tratamente culinare prin fierbere, prajit sau alte "tratamente termice", care pot distruge acele elemente naturale prezente in usturoi.

Pentru profilaxia dar si pentru tratamentul bolilor cardio-vasculare, cu rist de infarct, este recomandat:

1. Inhalarea de "ceai de usturoi", preparat astfel: pisati usturoiul marunt, foarte bine, cat ar incapea intr-un paharel de 50 ml. Adaugati 200-250 ml de apa minerala bogata in calciu (cititi eticheta). Asteptati ca amestecul sa "fiarba" maxim 5-10 secunde. luati "licoarea" dupa 10 secunde, dupa ce a dat in fiert. Inhalati aburii relaxat, timp de 4-5 minute, incercand sa respirati cat mai adanc. Faceti acest tratament zilnic, inainte de a va culca, dupa ce ati mancat de seara. ATENTIE ! Nu folositi usturoi verde !

2. Mojorati (zdrobiti) usturoi si obtineti un mujdei. Puneti o lingura plina cu mujdei, la 300 ml alcool de 45 de grade. Atentie ! Nu folositi vodca sau tuica ! Amestecati bine usturoiul cu alcool si pastrati-l 5-10 zile intr-un termos sau un vas bine acoperit. Inhalati apoi de 3 ori pe zi, din borcanul cu licoare, in momentele de stres.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Fitotensin forte c47 63cps FARES
-7%
37 ,77 LEI
40,61
Zinc + vitamina d3 30cpr FARES
-9%
30 ,89 LEI
33,95
Biomobil L95 63cps FARES
-5%
59 ,80 LEI
62,95
Biosept plus a24 30cpr FARES
-9%
28 ,25 LEI
31,04
Vitamina a f161 30cps FARES
-9%
29 ,32 LEI
32,22
Capsule Noapte buna n136 30cps FARES
-9%
27 ,35 LEI
30,05
Circulatie cerebrala si memorie n132 63cps FARES
-8%
45 ,83 LEI
49,82
Biovenal c37 63cps FARES
-9%
33 ,95 LEI
37,31
Complex detoxifierea colonului d92 28plicuri FARES
-9%
45 ,06 LEI
49,52
Glicostat m97 60cps FARES
-9%
36 ,96 LEI
40,61
» Mai sunt inca 4370 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ai probleme cu genunchii? Cum sa iti intaresti osatura

Zona genunchilor se refera la cea mai mare incheietura a corpului…

Remedii pentru dureri provocate de proteza dentara

Proteza dentara este de mare ajutor cand dintii slabesc si cad…

Postul negru, cheia imunitatii si-a regenerarii celulelor stem

Cine-ar crede ca doar cateva zile de post negru, fara mancare,…

Tratament pentru disfunctia erectila: ce optiuni exista pentru impotenta?

Disfunctia erectila sau, mai colocvial spus, impotenta masculina…

Secrete medicale pe care le ascund barbatii

Nu e un mare secret faptul ca barbatii urasc sa se duca la doctor.…

Alimente pentru oase puternice

Cand vorbim de un sistem osos sanatos, ne gandim instant la…

Tine colesterolul sub control

Primul pas pentru a preveni bolile de inima este sa ai grija…

Resveratrol, cheia unei vieti indelungate

Cea mai mare dorinta a omului este sa traiasca mult si bine.…

Simptomele bolii Parkinson

Boala Parkinson este o tulburare cerebrala provocata de pierderea…

Hai la maraton!

Daca ai de gand sa alergi vreodata la maraton, trebuie, totusi,…