revista

Slabeste...dintr-o saritura!

Slabeste...dintr-o saritura!

Daca vrei sa ramai in forma, este bine sa iei in calcul, pe langa exercitiile tale preferate si activitatile din afara salii de gimnastica, si saritul cu coarda. Acum, aceasta forma de joaca a fost introdusa in antrenamentele multor sportivi. Este un mod excelent de a mentine in forma, oriunde si oricand!

Beneficii

Saritul corzii contribuie la îmbunătățirea aparatului cardio-respirator (inimă și plămâni), la flexibilitate și coordonare. Fiind un exercițiu de mare impact, saritul cu coarda ajuta la formarea oaselor si este un bun exercițiu pentru a tonifia soldurile, coapsele si fesele!

Rata de ardere a caloriilor

În funcție de greutate și de nivelul de efort, poti arde intre 70-110 de calorii, într-o sesiune de zece minute. 10 minute de sarit cu coarda:

    * Moderat, 70kcal
    * Viguros, 110kcal

Ce trebuie sa stii?

Dacă nu ai sărit pentru o lungă perioadă de timp, începe prin practicarea saritului usor-usor. Tine ambele mânere ale corzii in fiecare mana si roteste din spate in fata, in mod circular. Atunci când coarda atinge podeaua, sari. Viteza o stabilesti tu. Pentru inceput, pastreaza salturi mici, pentru a menține impactul pe genunchi și glezne la un nivel minim - trebuie doar să ridici picioarele aproximativ un centimetru de la sol. Vei progresa pe masursa ce prinz incredere in puterea ta de a tine pasul.

Amintiți-vă, saritul cu coarda este un exercitiu foarte intens, asa ca incepe incet. Incearca sa sari 20-30 de secunde, dupa care pauza 30 secunde si iar repeta. Ca tehnica de fitness, o puteti include printre exercitii. După ce te-ai perfectionat cu miscarea de baza, pot alege sa alternezi miscari mai interesante precum urmatoarele:

    * Salt – sari pe un singur picior, in timp ce pe celalalt il tii ridicat, apoi la urmatorul salt, sari pe celalalt picior si tot asa;
    * Jog - alternezi picioarele tale intr-o miscare de jogging, in timp ce sari coarda repede
    * Saritura- hop pe un singur picior timp de mai multe salturi, dupa care schimbi (începe cu doua pe un picior, dupa care schimbi)
    * Jack Jump - nu "sari mufele" ca sa sari - un teren sari cu picioarele în afară, terenuri salt următor cu ei impreuna

Important este sa sari de trei ori pe saptamana, pentru rezultate vizibile. Nu uita sa verifici inainte lungime corzii, sa fie pe masura ta. Apropiati manerele la nivelul pieptului, iar coarda trebuie sa atinga pamantul astfel. Daca e mai lunga, inseamna ca trebuie scurtata.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU

-13%
13 ,50 LEI
15,54

-13%
19 ,99 LEI
22,93

-50%
99 ,00 LEI
198,00

-8%
69 ,99 LEI
75,68

-13%
9 ,99 LEI
11,43

-9%
18 ,50 LEI
20,34

-10%
22 ,00 LEI
24,53

-10%
99 ,00 LEI
110,00

-7%
10 ,50 LEI
11,35
» Mai sunt inca 8 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ce sa mananci inainte si dupa efort fizic

Cum poti slabi mai usor, cum poti arde caloriile, dar in acelasi…

Top suplimente esentiale pentru sportivi

Iti place sa arati bine si esti serios cand vine vorba de intretinerea…