revista

11 semne ale infectiei cu HIV

11 semne ale infectiei cu HIV

Dupa o luna-doua de cand virusul HIV a intrat in corp, intre 40 si 90% dintre oameni simt simptomele specifice unei gripe, cunoscute sub numele de sindromul retroviral acut. Uneori insa, semnele nu apar ani de zile, chiar si zeci de ani, dupa infectie. Si pentru ca 1 din 5 oameni, in America cel putin, nu semnaleaza niciun simptom, este vital sa va faceti testul, mai ales daca ati facut sex neprotejat cu mai mult de un partener sau daca folositi medicamente intravenos.

Totusi, exista unele semne care anunta prezenta nefericitului virus HIV in organism. Iata care sunt:

Oboseala

Raspunsul pe care-l da sistemul imunitar la atacurile virusului poate fi sub forma de oboseala si letargie continua, semne care pot aparea devreme sau chiar tarziu in evolutia bolii.

Dureri articulare, musculare, noduli limfatici inflamati

Sindromul retroviral acut poate fi confundat cu o banala gripa, cu sifilis sau hepatita. Fapt deloc surprinzator, pentru ca multe simptome sunt comune, inclusiv dureri in incheieturi, in muschi si noduli inflamati. Acesti noduli limfatici fac parte din sistemul imunitar si tind sa se inflameze cand in corp exista o infectie. Multi sunt localizati la subrat, gat si vintre.

Mancarimi ale pielii

Impreuna cu celelalte simptome de mai sus, daca te mananca pielea, poate fi un semn ca te-ai pricopsit cu virusul responsabil de SIDA si nu cu vreo alergie sau raceala. Iritatiile pot aparea pe tot corpul, in special pe brate, sub forma de pete roz. Daca nu se vindeca in urma tratamentelor, e bine sa va faceti analizele pentru HIV.

Greata, varsaturi si diaree

Deja aceste semne sunt mai serioase. 30-60% dintre oameni au greturi pe termen scurt, dar si stare de voma si diaree, in stadiile de inceput ale infectarii cu temutul virus. Ele pot aparea ca raspuns la terapia antiretrovirala sau ca urmare a unei infectii oportuniste.

Scaderea in greutate

Kilogramele date jos, desi o bucurie pentru majoritatea persoanelor, in cazul de fata pot fi un semn al unei boli in stadiu avansat, datorat diareei severe. Acest lucru se traduce si printr-o imunitate slaba. Si oricat ai manca de mult, greutatea nu creste. Din fericire, cu terapia antiretrovirala, acest simptom devine tot mai rar intalnit la pacientii infectati. Daca pierzi mai mult de 10% din greutatea corpului si ai avut diaree, febra sau stare de slabiciune mai mult de 30 de zile, e cazul sa vizitezi doctorul.

Tusea seaca

Daca persista luni de zile, nu este deloc o reactie alergica sau o raceala. Este tipica si pentru pacientii bolnavi de HIV, in stadiu avansat.

Pneumonia

Tusea, pierderea in greutate – iti fac sistemul imunitar atat de slab, incat te expune riscului de a face pneumonie. Exista multe infectii oportuniste care se prezinta diferit, dar exista un tip special de pneumonie specifica bolii SIDA, care te poate duce in spital de urgenta.

Transpiratii nocturne

Jumatate dintre oamenii infectati cu HIV sufera de transpiratii pe timpul noptii, in primul stadiu al infectiei. Sunt asemanatoare bufeurilor la menopauza si sunt greu de trecut cu vederea.

Decolorarea unghiilor

Alt semn al infectarii avansate sunt schimbarile survenite la nivelul unghiilor: ingrosarea si curbarea lor, casarea si decolorarea – linii negre sau maro pe unghii. Adesea, acest lucru se datoreaza infectiei cu ciuperca candida.

Candidoza

Pentru ca sistemul imunitar e compromis, pot aparea si alte infectii fungice precum cea cu Candida. Doar ca aceasta candidoza poate aparea in interiorul gurii si pe esofag – ingreunand inghitirea bolului alimentar. La fel, poate aparea si herpesul.

Menstruatie neregulata

Infectia cu HIV in stadiu avansat poate duce la o neregularitate a ciclului menstrual. Aceste schimbari au totusi, legatura mai mare cu scaderea in greutate si cu o stare de sanatate precara la femei. De asemenea, HIV a fost asociat si cu menopauza prematura.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Infectie urinara sau infectie genitala? Cum faci diferenta intre ele

Multe femei ajung, cel putin o data in viata, sa se intrebe…

O viata sexuala sanatoasa: ce trebuie sa stii despre sexul anal

Cu toate ca pare un subiect tabu, in intimitatea de cuplu, multe…

Suplimente naturale pentru stimularea fertilitatii

Din pacate, diagnosticul de infertilitate poate destrama cupluri.…

Probleme cu fertilitatea? Remedii pentru sterilitatea feminina

Din punct de vedere medical, o femeie sufera de sterilitate…

Semne ale cancerului de col uterin: ce simptome sa nu ignori

Pentru ca acest tip de cancer este unul dintre cele mai raspandite…

Dureri in timpul sexului? Afla cauzele si solutiile

Durerea in timpul sexului se descrie medical ca dispareunie…

Gaseste-ti punctul G!

Cand vine vorba de satisfactia sexuala feminina, vorbim si de…

Cum iti afecteaza hormonii viata?

Nivelul de hormoni din organism afecteaza direct atat femeile,…

Astaxantina, antioxidantul suprem impotriva bolilor degenerative

Efectul sau este de 550 de ori mai eficient decat al vitaminei…

Surse vegetale care cresc libidoul la femei

Lipsa poftei  sexuale afecteaza atat barbatii, cat si femeile.…