revista
Caderea parului sau alopecia. Cauze si remedii naturale

Caderea parului sau alopecia. Cauze si remedii naturale

Caderea parului sau alopecia este o problema din ce in ce mai raspandita si care afecteaza in special barbatii. Desi este un fenomen natural (se estimeaza ca in fiecare zi cad 100 de fire de par), caderea parului devine o problema cosmetica in momentul in care apare in momentul nepotrivit si la persoanele nepotrivite, sa spunem asa.

Alopecia este de doua tipuri: primul tip se refera la pierderea ireversibila a parului caracterizata de problemele aparute sub piele, fapt care duce la cicatrici ce distrug foliculii de par si posibilitatea de regenerare. O examinare simpla este suficienta pentru a distinge aceasta afectiune. Ea poate fi provocata de traume fizice. Celalalt tip se refera la o pierdere temporara a parului, foarte comuna si cauzata de diferite boli, imbatranire, dieta, medicamente sau predispozitie genetica – chelirea.

Caderea parului – o problema care reduce increderea de sine

Pierderea podoabei capilare este o problema cosmetica ce reduce increderea afisata in contextul social, o persoana care sufera de aceasta problema se simte rusinata si evita locurile publice. Fiindca nu exista un leac permanent pentru alopecie, persoanele afectate cauta remedii si creme care sa amelioreze efectele vizibile, solutii recomandate de medici specialisti.

Caderea parului la barbati

Chelirea este o forma de alopecie androgenetica ce afecteaza barbatii maturi, de peste 30 de ani care acuza subtierea firului de par inca de la varste mai timpurii. Desi nu s-ar crede, barbatii care sufera de o astfel de afectiune sufera pe plan profesional si personal. Cele mai cunoscute tratamente in acest sens sunt pe baza de finasterida si minoxidil. Finasterida este un inhibitor care blocheaza 5-alfa reductaza de a transforma testosteronul in DHT (dihidrotestosteron). DHT este responsabil de chelire. Cu finasterida, dureaza 3 luni pentru a se vedea vreun rezultat, iar pierderea parului reapare dupa un an, daca se opreste tratamentul . Exista si efecte adverse rare, precum impotenta, libidou scazut, probleme de ejaculare, hipersensibilitate etc.

Caderea parului la femei

Si femeile sufera de caderea parului, inca de la 30-40 de ani, suferind de asemenea, in plan social si personal. Desi nu este o afectiune grava, femeile resimt scaderea stimei si a imaginii de sine, fapt care a fortat specialistii si asociatiile medicale sa o recunoasca drept o problema de sanatate ce nu poate ramane ignorata.

Remedii si  tratamente pentru caderea parului

Cu cat se incepe mai devreme un tratament, cu atat numarul foliculilor de par afectati va ramane mic. O deficienta de iod poate fi adesea cauza alopeciei, mai ales asociata cu probleme ale tiroidei. Pentru a mentine hormonii in balanta si pentru a evita simptomele caderii parului, este esential sa se mentina un aport echilibrat de iod printr-o dieta ce include peste, usturoi sau chiar suplimente.
Vitamina C si E sunt recomandate pentru ca prima mentine un par sanatos, iar a doua creste circulatia scalpului si chiar dezvoltarea firelor de par.

Printre diferite leacuri traditionale se numara aplicarea uleiului de neem sau de iasomie timp de 2-3 luni pe zonele fara par de pe scalp sau de suc de ceapa si coriandru verde, sucuri care ar ajuta in cresterea parului.
Injectiile lunare cu cortizon in scalp se folosesc in tratarea alopeciei, la fel ca si modulatorii hormonali precum antiandrogenii sau anticonceptionalele recomandate femeilor.
Si bineinteles, interventia chirurgicala care presupune un transplant de par din zonele mai ascunse ale scalpului catre zonele afectate. Aceasta procedura s-a modernizat de-a lungul anilor, dar inca dureaza cateva luni pentru a se observa efectele pozitive.

Dieta si suplimente naturale pentru caderea parului

Pentru ca parul este afectat si de imbatranire, putem sa incetinim acest proces prin o dieta care include superalimente ale longevitatii: chlorella, spirulina, extracte de alge, legume verzi si toate fructele de padure pe care le stim. De asemenea, consumul de usturoi si ghimbir intaresc sanatatea si intarzie imbatranirea. Uleiurile sanatoase precum cel de peste, somon, omega-3, sunt remedii excelente pentru tinerete si vitalitate.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4341 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 beneficii uluitoare ale polenului de albine

10 beneficii uimitoare ale polenului de albine   Dupa cum…

Imunizeaza-te in 9 pasi!

Urmatoarele produse naturale nu au rolul numai de a-ti stimula…

Remediile casei din plante si uleiuri esentiale la indemana!

Trandafirul Petalele de trandafir te ajuta sa scapi de simptomele…

Remedii pentru pietre la rinichi

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului…

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o ramura a medicinii alternative care isi propune…

Cum se prepara alifiile din plante

La crearea unui unguent pe baza de plante, este important de…

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Exista mai multe cauze pentru care nasul devine congestionat,…

Efectele vindecatoare ale lavandei

Aceasta planta violet nu este numai una parfumata, ci si un…

Cum tratezi tusea

Poate ca nu poti trata raceala si gripa pana nu se duc de la…

Cauze si remedii pentru hipercolesterolemie

Cauze ale colesterolului ridicat Un nivel ridicat de colesterol…