revista

Cafeina si depresia

Cafeina si depresia

Pentru iubitorii de cafea, motivul pentru care se simt bine în fiecare zi si care pot să ducă la capăt lucrurile de zi cu zi este cafeina. Fie că e vorba de ceai, cafea, ciocolată sau ciocolată fierbinte, toate oferă o anumită cantitate de cafeină zilnic. Multe persoane care nu sunt matinale nu dau randament până la prima cească de cafea.

Dar care este legătura cu depresia?

Se pare că această substantă poate ajuta si nu poate ajuta în caz de depresie. Sună absurd, dar aceste stări depind de cantitatea de cafeină consumată, pentru că în timp, devine un drog. De ce cafeina face oamenii mai veseli si mai putin deprimati? Cafeina afectează chimicalele din creier la fel ca oricare alt drog. Depresia, pentru unii, este cauza dezechilibrului chimicalelor precum serotonina si dopamina, responsabile de starea de bine. Cafeina trezeste neurotransmitătorii – cei care fac ca celulele nervoase să comunice si să răspundă mai repede datorită acestei substante. De vreme ce pot actiona mai repede, neurotransmitătorul acetilcolină, de exemplu, ajută în cazul memoriei pe termen scurt. Cei care beau cafea în mod echilibrat sunt mai alerti si capabili să se concentreze mai bine, tocmai datorită acestui proces. 

Însă trebuie tinut minte că orice exces duce la efectul invers. Astfel, prea multă cafeină poate provoca însăsi depresia, pentru că un consum mărit al acestui drog face oamenii foarte agitati, nervosi, adesori panicati si deshidratati, stări ce pot induce starea de depresie si de pierdere a energiei. Si nivelul scăzut de vitamina B6, datorat adeseori cafeinei, poate duce la aparitia anxietătii si depresiei, dar niste suplimente pot rezolva situatia.

Efectele pe termen lung ale cafeinei pot provoca usor starea depresivă. Este bine să se limiteze cafeaua la 1-2 cesti, dimineata, pentru că ea ajută organismul si creierul să rămână alerte, active si în stare excelentă, chiar dacă, după câteva ore, aceste efecte dispar.

Cafeina poate accentua sensibilitatea la stres, anxietate, depresie si insomnie la oamenii sensibili, pentru că interferează cu un neurotransmitător deosebit numit adenozină. Acesta potoleste nivelul de anxietate, ca un fel de tranchilizant, iar cafeina consumată pe termen lung poate inhiba efectele lui. De vreme ce acest drog usor creste secretia de adrenalină, nu este recomandată pentru persoanele active si stresate, pentru că atunci poate apărea si depresia. Pentru persoanele mai relaxate, cu un stil de viată sănătos, cafeina reuseste să mentină optimismul si energia la nivelul optim. Beneficiile consumului de cafeină sunt în mare parte, importante pentru oamenii care au nevoie de energie si rezistentă. Te mentin treaz, pozitiv si capabil de a termina sarcinile zilnice mai repede decât în mod normal.

Cafeina afectează pe fiecare în mod diferit, în functie de organism. Unii pot consuma cafeină si să nu simtă acele efecte secundare negative, ci din contră. Alte persoane devin mai obosite când consumă foarte multă cafeină. Devin nervoase si nerăbdătoare, dar aceste simptome dispar odată ce corpul devine obisnuit cu cafeina.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4341 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cum scapam de atacul de panica? Metode de relaxare rapida

Dureaza cateva minute sau cateva zeci de minute – rareori…

Solutii naturale pentru ameliorarea depresiei

Din ce in ce mai mult, spre binele celor suferinzi, problema…

Cele mai prost si bine alese reactii la persoanele depresive

Exista lucruri foarte prost alese cand vine vorba sa mangaiem…

Cum recunosti anxietatea si fobia sociala?

Starea de anxietate nu inseamna doar ingrijorare in perioadele…

Care sunt tipurile de depresie

Tulburarile depresive vin si se manifesta in mai multe forme,…

Remedii pentru anxietate

Te consumi, te ingrijorezi imediat, innebunesti de nervi si…

Esti fericit?

Te-ai intrebat vreodata daca esti cu adevarat fericit? Daca…

Remedii din plante pentru anxietate si depresie

Cand spunem depresie, ne referim la acea tulburare mentala care…

Prietenul meu este ipohondru

Cu siguranta, la un moment dat de-a lungul vietii, ati avut…

De ce EL nu se prinde de aluziile subtile

Orice femeie va fi de acord cu asta: barbatii au nevoie de un…