revista

Remedii pentru anxietate

Remedii pentru anxietate

Te consumi, te ingrijorezi imediat, innebunesti de nervi si te superi din cauza banilor, a sanatatii, a familiei, a carierei sau a dragostei? Inima iti bate repede, ti se taie respiratia si mintea iti imagineaza ca vine sfarsitul lumii? Ar fi timpul sa te relaxezi acum! Este vorba de anxietate cel mai probabil, dar chit ca e asta sau doar o pasa proasta, este bine sa nu iei imediat medicamente. Nu inca…

Exista o sumedenie de remedii care amelioreaza anxietatea si iti ofera relaxare in mod natural, cat si tehnici de conectare a mintii cu trupul, de la suplimente si ceaiuri, la sport.

 

Musetelul

Daca ai un moment de cadere nervoasa, o cana cu ceai de musetel te poate calma. Compusii sai au efect asupra acelorasi receptori ai creierului pe care si Diazepamul il are, spre exemplu. Bineinteles, sunt si suplimente de musetele, care contin ingredientul activ apigenina cat si flori de musetel uscate. Studiile arata ca pacientii anxiosi tratati cu suplimente timp de 8 saptamani au avut simptome vizibil reduse.

 

L-TEANINA sau ceaiul verde

Se spune ca budistii reuseau sa mediteze datorita consumului de ceai verde, care contine aminoacidul l-teanina. Acesta scade tensiunea arteriala si amelioreaza palpitatiile, iar unele studii arata ca anxiosii devin mai calmi si mai concentrati in fata unei provocari, daca iau 200mg de l-teanina inainte. Pe zi insa, ar trebui sa bei minimum 5 cani ca sa beneficiezi de 200mg.

 

 

Hameiul

Poate ca-l gasim in bere, dar efectul sau tranchilizant nu-l gasim decat in forma extracte si tincturi. Este foarte amar, ca ceai trebuie combinat cu menta sau musetele. Hameiul este adesea folosit ca sedativ pentru a atrage somnul, in concordanta cu valeriana. Dar nu le consuma cat timp iei si suplimente pentru anxietate, intreaba doctorul inainte.

 

 

Valeriana

Ceaiul verde calmeaza anxietatea fara a-ti provoca somnolenta, altele sunt sedative precum valeriana. Ea ajuta in cazul insomniilor. Ia-o seara, nu ziua!

 

Sportul

Exercitiile sunt antidotul suprem al anxietatii, sunt ideale atat pentru creier, cat si pentru corp. Lupta cu depresia si anxietatea imediat si pe termen lung. Daca faci sport in mod regulat, ai mai multa incredere in tine si te simti mai sanatos. Una din principalele cauze ale grijilor este teama de boli, deci cand ai grija de tine, ele dispar.

 

21 minute de miscare

Atat iti trebuie pentru a reduce substantial anxietatea. Daca esti agitat si nervos, temator, urca-te pe bicicleta sau fa o activitate fizica placuta pentru tine timp de 21 de minute, te vei calma dupa.

 

Floarea pasiunii

Poate ca numele te induce in eroare, nu are de-a face cu dragostea. Este, de fapt, un sedativ care a fost aprobat drept remediu pentru agitatie nervoasa. Poate reduce simptomele anxietatii la fel de eficient precum medicamentele si se recomanda adeseori pentru insomnie. Prin urmare, nu-l lua decat seara si doar pentru o luna de zile maximum.

 

Respira 4-7-8

Tine-ti respiratia ca in cazul cursurilor de yoga: un motiv pentru care tehnica functioneaza este ca nu poti respira profund si fi anxios in acelasi timp. Pentru respiratia 4-7-8, expira 4 secunde pe gura, apoi inspira aerul timp de 7 secunde pe nas, apoi expira iar 8 secunde pe gura. Repeta de cel putin 2 ori pe zi.

 

Micul dejun pentru anxiosi

Nu te infometa, anxietatea se manifesta mai ales cand ti-e foame. Iar dimineata, chiar daca preferi sa treci peste micul dejun pentru a nu-ti agrava simptomele, din contra, mananca alimente satioase precum ouale, au proteine si sunt o sursa buna de colina. Iar un nivel scazut de colina este asociat cu anxietatea crescuta.

 

Omega-3

Uleiurile de peste sunt sanatoase pentru inima si protejeaza impotriva depresiei, nu? Asta se intampla si-n cazul celor cu anxietate. Surse de Omega: somon, sardine, ansoa si midiile.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Alimente bune si rele pentru somn: tu ce mananci seara?

Esti ceea ce mananci, dormi in functie de ceea ce mananci si…

Cum scapam de atacul de panica? Metode de relaxare rapida

Dureaza cateva minute sau cateva zeci de minute – rareori…

10 alimente esentiale pentru cei care practica yoga

Minte sanatoasa in corp sanatos, un principiu care se potriveste…

Ginkgo biloba, un tratament natural pentru dementa?

Este unul dintre cele mai populare remedii naturiste care exista…

Melatonina, hormonul somnului. Cum te ajuta suplimentele de melatonina

Desi se recomanda o medie de 8h de somn pe noapte, oamenii dorm…

Cum meditatia calmeaza anxietatea si stresul

Mai putin somn, mai multa munca si rare momente de-a trai, pur…

5 alimente surprinzatoare pentru oase puternice

Cu toate ca afecteaza si barbatii, si femeile, pierderea densitatii…

6 moduri in care sa te calmezi instant

Suntem din ce in ce mai sensibili la factorii de stres, iar…

Fii mai fericit in 4 pasi!

Cum sa-ti gasesti calea mai usor spre implinire sau fericire?…