•
Ceaiul de Ghimbir este recomandat pentru functionarea normala a digestiei, reducerea gretei data de raul de miscare, cresterea poftei de mancare si sustinerea bunei functionari a circulatiei periferice.
Mod de administrare Pulberea cu administrare sublinguala - planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia cate un varf de lingurita de 3-4 ori pe zi. Pulberea se tine sub limba sau se mesteca timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa. Maceratul la rece - se prepara din 1-2 lingurite cu pulbere adaugate la 250 ml de apa (o cana), se mentine timp de 6 ore la temperatura camerei, iar apoi se strecoara. Se administreaza 2-3 cani cu macerat pe zi. Infuzia - se prepara din 1-2 lingurite cu planta adaugate la 250 ml de apa clocotita (o cana), se mentine timp de 10-15 minute la temperatura camerei, iar apoi se strecoara. Se administreaza 2-3 cani cu infuzie pe zi.
Ingrediente ghimbir (Zingiber officinale)- radacini.
Contribuie la - contribuie la mentinerea greutatii corporale in limite normale; - combate starile de greata; - reduce disconfortul asociat raului de miscare; - imbunatateste digestia; - mentine concentratiile colesterolului si trigliceridelor din sange in limite normale; - asigura buna functionare a circulatiei periferice.
Contrandicatii Intoleranta la ghimbir.