revista

Cum reducem colesterolul?

Cum reducem colesterolul?

Ce este colesterolul, in primul rand? De obicei, il asociem cu mancarurile grase, insa el este creat de propriul organism: ficatul produce 75% din colesterolul care circula prin sangele nostru, celalalt rest de 25% provenind din alimente. El are rolul de a sustine celulele sa-si „faca treaba”, dar doar daca ramane la nivelul normal.
Un nivel ridicat de colesterol nu produce simptome, dar in timp, dauneaza  grav organismului: se depune placa pe artere, ducand mai departe spre instalarea aterosclerozei – afectiune ce ingusteaza vasele de sange si favorizeaza aparitia bolilor de inima. Vestea buna este ca un nivel ridicat de colesterol se poate depisa usor si corecta in multe feluri.

In primul rand, se fac simple analize de sange care testeaza nivelul lipoproteic, oferind informatii despre colesterolul „rau”, colesterolul „bun” si trigliceride.

Colesterolul rau se refera la lipoproteinele cu densitate scazuta, pentru ca ele se amesteca cu alte substante si blocheaza arterele. O dieta bogata in grasimi saturare si trans au obiceiul de a creste nivelul de grasime rea din organism.

O treime din colesterolul din sange se refera la lipoproteine cu densitate ridicata – cel benefic. Bolile de inima apar la persoanele cu mult colesterol rau si putin colesterol bun, evident. Cel benefic poate fi ridicat prin consumul de ulei de masline, spre exemplu.

Trigliceridele sunt ridicate la persoanele care fumeaza, care beau, care nu fac miscare si sunt inactivi, cu repercusiuni asupra metabolismului. Din pacate, colesterolul marit este una dintre cauzele majore ale bolilor de inima, a infarctului, a bolii Alzheimer.

CUM TEMPERAM COLESTEROLUL?

In primul rand, schimbam dieta: fibre, fibre, fibre! Si aici vorbim de cereale integrale, fructe, fructe uscate, legume precum fasolea. Ca sa temperam colesterolul rau cu unul bun, este nevoie si de avocado, ulei de masline si ulei de alune.

De asemenea, consumati proteine inteligente precum cele de soia si acizi grasi esentiali precum Omega-3. Mancati peste de doua ori pe saptamana, cel putin.

In al doilea rand, scapati de kilogramele in plus: urmariti sa micsorati nivelul de colesterol si de trigliceride prin consum de produse naturale si sanatoase. Si renuntati la fumat! Astfel, colesterolul bun creste mai eficient cu 10%.

In al treilea rand, dupa cum intuiti, faceti exercitii fizice! Activitatea fizica stimuleaza colesterolul bun cu 5% din primele doua luni, in timp ce il scade pe cel rau. Alegeti sa alergati, sa inotati, sa va plimbati 30 minute pe zi – sunt obiceiuri ce stimuleaza si ritmul cardiac.

Daca hipercolesterolemia este ceva mostenit din familie sau ceva des intalnit printre membrii familiei, poate este indicata o vizita la doctor pentru a stabili un tratament care sa forteze scaderea colesterolului.
Noi va recomandam suplimente pe baza de seminte de in, ulei de peste, niacina, vitaminele B – ele reduc colesterolul rau si stimuleaza nivelul de grasime buna din organism. Si usturoiul taie din colesterolul total din corp, la fel ca si semintele de schinduf, extractul din frunze de anghinare, busuiocul si coada soricelului.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 beneficii uluitoare ale polenului de albine

10 beneficii uimitoare ale polenului de albine   Dupa cum…

Imunizeaza-te in 9 pasi!

Urmatoarele produse naturale nu au rolul numai de a-ti stimula…

Remediile casei din plante si uleiuri esentiale la indemana!

Trandafirul Petalele de trandafir te ajuta sa scapi de simptomele…

Remedii pentru pietre la rinichi

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului…

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o ramura a medicinii alternative care isi propune…

Cum se prepara alifiile din plante

La crearea unui unguent pe baza de plante, este important de…

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Exista mai multe cauze pentru care nasul devine congestionat,…

Efectele vindecatoare ale lavandei

Aceasta planta violet nu este numai una parfumata, ci si un…

Cum tratezi tusea

Poate ca nu poti trata raceala si gripa pana nu se duc de la…

Cauze si remedii pentru hipercolesterolemie

Cauze ale colesterolului ridicat Un nivel ridicat de colesterol…