revista

Cum scapi de punctele Fordyce

Cum scapi de punctele Fordyce

Punctele Fordyce sunt niste puncte mici iesite in relief, de un roz pal sau alb-galbui sau de culoarea pielii, care apar pe capul organului sexual masculin, pe pielea labiilor, scrotului sau adeseori pe buze – fie pe contur, fie chiar pe carnea lor.

Ele si-au castigat denumirea dupa dermatologul american John Addison Fordyce care a descris aceste puncte din punct de vedere medical acum o suta de ani. Aceste puncte apar atat la femei, cat si la barbati si reprezinta glande sebacee pe piele si nu in foliculii de par, adica intr-un loc gresit, anormal. Totusi, acest lucru nu se asociaza cu nicio boala sau afectiune de sanatate. Dermatologii vorbesc doar despre o grija cosmetica, oamenii care au pe piele puncte Fordyce nu se simt intotdeauna confortabil cu felul in care arata.

Expertii spun ca aceste iritatii sau mai bine zis, simple puncte inestetice sunt normale, apar in mod natural si nu sunt infectioase. Unii barbati sep ot intreba daca nu cumva au vreo boala cu transmitere sexuala sau cancer, insa nu este cazul, sunt inofensive.

Cum scapi de punctele Fordyce?

Daca totusi, te simti incomod cu aspectul lor, poti apela la o serie de tratamente care de obicei, nu sunt recomandate de medici pentru ca prezinta riscuri de complicatii mai mari decat avantajele de a scapa de aceste papule. Unii barbati se simt foarte nesiguri pe ei pentru ca prezinta aceste pete pe penis. Iata cateva dintre tratamentele care te pot scapa de Fordyce sau o pot diminua:

  • Tretinoina: crema sau gelul cu tretinoina aplicate zilnic pe zonele afectate vor reduce din proeminenta punctelor, in timp, si vor preveni agravarea lor. Aceste produse functioneaza foarte bine cand se folosesc in paralel cu agentii de acid alfa hidroxi. Tretinoina este o sbustanta folosita, in mod normal, pentru a trata acneea sau keratoza seboreica
  • Isotretinoina: punctele vor aparea cel mai probabil dupa incetarea tratamentului, iar daca persisti cu crema cu isotretinoina, efectele adverse sunt numeroase: dureri de cap, probleme urinare, mancarimi, iritatii ale ochilor, sangerari nazale, probleme intestinale, piele uscata, dureri de muschi si de incheieturi, subtierea parului, vedere slabita sau depresie. Daca esti insarcinata, nu folosi acest tratament.
  • Peelingul chimic cu acid tricloroacetic: uneori e prescris pentru a reduce punctele, dar simptomele reapar curand dupa intrerupere. In plus, tine pana la o saptamana pentru ca pielea sa-si revina complet, iar doctorul iti poate recomanda un hidratant care sa amelioreze durerea procesului de peeling. In plus, daca ai punctele in afara zonei genitale, foloseste protectie solara pentru ca pielea devine foarte sensibila dupa acest tratament.
  • Vaporizarea cu laser: proeminenta punctelor poate fi redusa cu laser. Unele astfel de tratamente au efecte adverse precum arsuri sau cicatrici, de aceease cere recomandarea medicului.
  • Crioterapia: operatia criogenica se foloseste de temperaturi ridicate pentru a distruge punctele. Este putin invaziva si durerea este minima. Riscurile sunt doar de a nu afecta nervii din zona apropiata si nici tesutul sanatos.

Cert este ca fiind doar o chestiune pur estetica, aceste tratamente nu sunt obligatorii sau necesare. Doar in cazul in care devin incomode, este bine sa se ia in considerare sfatul medicului si unul dintre aceste metode de eliminare a punctelor Fordyce.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ce cosmetice de ingrijirea parului te imbatranesc?

Odata ce-ai atins pragul de 40 de ani (daca nu mai putin), aspectul…

Cum scapam de punctele negre la adulti

Cu toate ca majoritatea cosurilor apar in timul pubertatii,…

Cauze si solutii pentru pielea imbatranita

Ti se intampla des sa ai impresia ca aspectul tenului este mai…

Tratamente pentru parul subtire si rar

Daca dupa ce faci baie ai cada plina de par cazut ori de fiecare…

10 utilizari ale uleiului din arbore de ceai

Pe langa uleiul de cocos, atentie, si uleiul din arbore de ceai…

5 moduri in care zatul de cafea mai frumoasa!

Pe langa faptul ca bautura aceasta neagra si amaruie te energizeaza,…

4 utilizari eficiente ale carbunelui activ in frumusete

Cea mai renumita intrebuintare a carbunelui activ este ca tratament…

Iarba de mare sau algele marine, sanatoase pentru piele

Iarba de mare sau algele marine: de ce e excelent sa le consumi…

Utilizarile dovleacului pentru piele si par radiante!

Dovlecii sunt peste tot si sunt buni la toate. Nu doar in alimentatie,…

Puterea plantelor: cele mai bune plante in functie de fiecare problema a tenului

Cele mai bune produse dedicate problemelor dermatologice contin…