revista

Durerile provocate de artrita - cum le ameliorezi?

Durerile provocate de artrita - cum le ameliorezi?

Ai dureri de incheieturi? Articulatiile iti provoaca probleme? Este posibil sa fie din cauza artritei. Sunt peste 100 de tipuri de artrita, unele mai progresive si ma isevere decat altele, iar pentru a intelege cum sa te impaci cu simptomele, recomandat este sa primesti un diagnostic corect de la doctorul tau. Vestea buna este ca te poti impaca cu artrita, cu putina medicatie si cateva schimbari ale stilului de viata. Mai intai, sa vedem despre ce este vorba.

Artrita este o afectiune care provoaca inflamatii la nivelul incheieturilor, cu simptome precum durere, umflaturi, senzatia de tare la atingere, probleme cu mobilitatea. Pentru a afla cu adevarat cauzele acestor simptome, doctorul iti va face un examen fizic si cateva teste.

Controlul durerii se poate face si cu controlul greutatii

Artrita afecteaza foarte multi oameni supraponderali. O greutate normala este importanta pentru sanatatea intregului organism, inclusiv a incheieturilor. Acestea sunt stresate si ingreunate de grasimea in exces si provoaca durere, inflamatii, intarirea cartilajelor, ducand la dureri specifice artritei. Pentru a ameliora o parte din dureri, aveti nevoie de cateva schimbari in stilul de viata.

Faceti exercitii – in cazul in care aveti probleme cu kilogramele in exces, este bine sa faceti miscare cat mai des. Astfel, mobilitatea va creste si zona se va detensiona.

Alegeti o dieta sanatoasa – ramaneti la alimentele slabe in grasimi si calorii si planificati-va mancarea, cat si gustarile formate din legume si fructe.

Nu uitati de vitamina C – studiile arata ca vitamina C este de mare ajutor in reducerea inflamatiilor in corp. Orientati-va spre portocale si grepfruituri consumate zilnic.

Evitati alcoolul – multe persoane aleg sa bea ceva pentru a scapa de durere, insa alcoolul va crea si mai multe probleme, adaugand in acelasi timp, calorii.

Cum va descurcati cu stresul? Starea de stres, deprimare, supratensionare pot aparea din cauza durerilor de artrita, dar aceste reactii emotionale ar putea inrautati simptomele. Incercati sa va relaxati prin exercitii fizice si medicamente.

Daca aveti ocazia, plecati intr-o vacanta pentru a va departa de problemele cotidiene, luati-va medicamentele prescrise de medic pentru artrita si incercati sa va gasiti un echilibru. De asemenea, tineti un jurnal de cateva ori pe saptamana. Alegeti yoga, pilates sau orice sport care credeti ca va prinde bine si va aduce o stare de meditatie mai profunda, in armonie cu starea fizica. Dormiti cel putin 8 ore pe noapte si bucurati-va de micile placeri: o baie fierbine, un pui de somn dupa-amiaza.

Adeseori, artrita este corelata cu bolile de inima si cu diabetul. Jumatate din cei  diagnosticati cu bolile cardiovasculare au artrita, iar in schimb, artrita reumatoida este vazuta drept un factor de risc pentru bolile de inima. Tot jumatate din adultii care sufera de diabet vor dezvolta artrita. Aici intervin din plin scaderea in greutate si exercitiile fizice, desi la inceput durerea va fi mai intensa. In timp insa, rezultatele va vor multumi.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 beneficii uluitoare ale polenului de albine

10 beneficii uimitoare ale polenului de albine   Dupa cum…

Imunizeaza-te in 9 pasi!

Urmatoarele produse naturale nu au rolul numai de a-ti stimula…

Remediile casei din plante si uleiuri esentiale la indemana!

Trandafirul Petalele de trandafir te ajuta sa scapi de simptomele…

Remedii pentru pietre la rinichi

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului…

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o ramura a medicinii alternative care isi propune…

Cum se prepara alifiile din plante

La crearea unui unguent pe baza de plante, este important de…

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Exista mai multe cauze pentru care nasul devine congestionat,…

Efectele vindecatoare ale lavandei

Aceasta planta violet nu este numai una parfumata, ci si un…

Cum tratezi tusea

Poate ca nu poti trata raceala si gripa pana nu se duc de la…

Cauze si remedii pentru hipercolesterolemie

Cauze ale colesterolului ridicat Un nivel ridicat de colesterol…