revista

Infectiile provocate de Candida. Remedii naturale pentru candidoza

Infectiile provocate de Candida. Remedii naturale pentru candidoza

Sa ne imaginam o gradina: avem multe flori, dar daca nu le ingrijim cum trebuie, vedem cum rasar buruieni, plante care nu mai permit inflorirea bobocilor. Asa se intampla si cu tractul nostru intestinal, cu diferenta ca in loc sa fie populat de flori si ierburi daunatoare, are ceea ce noi numim flora intestinala – o parte cu microorganisme bune si microorganisme mai putin bune.

Flora intestinala si cea vaginala reprezinta un spectru de bacterii: avem probioticele – bacteriile bune, care ne protejeaza impotriva infectiilor si ne mentin imunitatea ridicata, dar si microorganisme precum Candida albicans – o ciuperca ce, in conditii normale, coexista alaturi de altele fara a perturba echilibrul. Candida, in cazul in care se inmulteste in organism, poate duce la dezechilibru hormonal, scaderea imunitatii, infectii vaginale in special.

Cauze si simptome ale infectiei cu Candida

Motivul principal care duce la infectia cu Candida este tratamentul cu antibiotice. In mod normal, candida este tinuta sub control de catre sistemul nostru imunitar si de bacteriile bune din organism, insa cand facem un tratament medicamentos, antibioticele distrug probioticele si perturba imunitatea, permitand ciupercii sa se inmulteasca in tot corpul.

Alte motive la fel de importante sunt igiena necorespunzatoare, stressul, infectarea de la alte persoane, alimentatia nesanatoasa, imunitatea slaba.

Cele mai comune simptome sunt balonarea, constipatia sau diareea, oboseala, incetosarea mintii, schimbarile de atitudine, pofta de dulce si infectiile vaginale sau urinare, respectiv infectiile de prostata la barbati. Din pacate, multe infectii urinare sau vaginale sunt tratate cu antibiotice, pentru ca infectia cu Candida nu este vizibila din prima.
In cazurile mai grave, infectia se raspandeste si in zona urechii sau a nasului, ducand la infectii si probleme precum acneea cronica, lipsa energiei, alergii cronice, impotenta, memorie slaba, mancarimi genitale cronice, depresie etc. Este foarte important sa nu neglijati orice semn al aparitiei unei infectii cu Candida.

Ce inseamna infectia cu candida?

Candida albicans este prezenta in mare parte in cavitatea bucala, in flora vaginala si cea gastrointestinala. Ea provoaca, de cele mai multe ori, candidoza vaginala, daca se inmulteste la nivelul florei vaginale. Printre simptomele candidozei se numara: mancarimi in zona genitala (prurit), secretii anormale de culoare alba, dureri in timpul actului sexual si nu numai.

Candidoza cronica si netratata poate duce la infectii si mai profunde, spre colul uterin, trompe, ovare, in final putand duce la infertilitate. In cazul in care candidoza ajunge la uretra, pot aparea foarte usor infectii uro-genitale, cu dureri in timpul urinarii, in timpul actului sexual sau chiar tulburari menstruale.
Este important sa ne amintim ca aceasta ciuperca este un organims viu, cu propriile sale toxine – multe tipuri de Candida produc toxine in exces care irita si deterioreaza membrana intestinala, fapt care permite mancarii partial digerate sa treaca prin acest perete intestinal. In cazul acesta, sistemul nostru imunitar devine activ si trateaza prin producerea de anticorpi. Rezultatul – sensibilitate crescuta la unele alimente, la unele substante alimentare sau din mediu, prin urmare, aparitia de alergii.

Remedii si sfaturi pentru a trata infectia cu Candida albicans

In primul rand, specialistii recomanda o perioada de „infometare” a ciupercii. De vreme ce zaharul, dulcele, este sursa numarul 1 pentru ciuperca, trebuie sa evitati zaharul, cerealele, alcoolul, fructele uscate. In acelasi timp, trebuie sa „hraniti” bacteriile bune: consumati probiotice! Lactobacillus tine sub control Candida, dar un supliment cu un spectru larg de probiotice este si mai benefic (cele cu lactobacili si bifidobacterii).

Alte substante care distrug infectia candidozica se regasesc din plin in usturoi (ataca direct Candida), ulei de cocos, ulei de oregano, pau d’arco si extract din seminte de grapefruit, extractul din frunze de maslin. Frunzele de maslin contin un ingredient activ numit oleuropeina care are proprietati puternic antifungice si antibacteriene. Vitamina C, complexul de vitamine B, Gheara matei (Cat’s Claw) – intaresc imunitatea si actioneaza ca antifungice naturale, pentru a lupta cu candidoza.

Adeseori, metodele traditionale cu reale efecte sunt baile si spalaturile interne cu ceai. Cele mai recomandate ceaiuri sunt cele de urzica moarta, galbenele, musetel, toate amestecate cu bicarbonat de sodiu.

Femeile sunt de 10 ori mai predispuse la infectia cu Candida albicans. Mai mult, aproape jumatate dintre femei au avut cel putin o data o astfel de infectie genitala. Pentru infectiile vaginale care au simptome destul de suparatoare (mancarimi in interiorul vaginului sau la suprafata vulvei, roseata, inflamarea vulvei), exista pe piata si creme sau ovule care pot ameliora durerile si inflamatia locala. In orice caz de infectie, se recomanda tratament intern si extern

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 beneficii uluitoare ale polenului de albine

10 beneficii uimitoare ale polenului de albine   Dupa cum…

Imunizeaza-te in 9 pasi!

Urmatoarele produse naturale nu au rolul numai de a-ti stimula…

Remediile casei din plante si uleiuri esentiale la indemana!

Trandafirul Petalele de trandafir te ajuta sa scapi de simptomele…

Remedii pentru pietre la rinichi

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului…

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o ramura a medicinii alternative care isi propune…

Cum se prepara alifiile din plante

La crearea unui unguent pe baza de plante, este important de…

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Exista mai multe cauze pentru care nasul devine congestionat,…

Efectele vindecatoare ale lavandei

Aceasta planta violet nu este numai una parfumata, ci si un…

Cum tratezi tusea

Poate ca nu poti trata raceala si gripa pana nu se duc de la…

Cauze si remedii pentru hipercolesterolemie

Cauze ale colesterolului ridicat Un nivel ridicat de colesterol…