revista

Prevenirea imbatranirii

Prevenirea imbatranirii

Un stil de viață sănătos, restricții calorice cu un plan adecvat și poate câteva suplimente pot să încetinească îmbătrânirea și să mărească durata de viață. Îmbătrânirea este inevitabilă, dar a fizicului nu neapărat. Un sistem familial și al apropiaților bine stabilit, sănătos, împreună cu un regim alimentar potrivit și obiceiuri de viață sănătoase, în lipsa stresului, poate preveni bolile și diminua impactul bolilor cronice.

Medicamente des folosite.

În majoritatea cazurilor, doctorii prescrie medicamente pentru a controla simptomele și bolile îmbătrânirii. Cele mai folosite medicamente sunt calmantele, diureticele și sedativele, pastilele pentru cardiaci, antibiotice, și terapii cu estrogen pentru femeile aflate la menopauză. Folosite împreună cu progesteronul, acestea mențin oasele puternice, reduc riscul de boli de inimă, îmbunătățește elasticitatea pielii.

Restricțiile calorice.

Una dintre cele mai cunoscute metode pentru a încetini procesul îmbătrânirii este restricția calorică. Asta înseamnă o dietă cu puține calorii dar care livrează conținutul nutrițional necesar. Experimentele au arătat longevitate crescută la animale, cât și alte efecte secundare benefice.

Suplimente nutriționale.

Consumul de multivitaminte de calitate bună sunt recomandate. Deficiențele nutriționale comune legate de îmbătrânire sunt vitaminele B, vitamina A și C, acidul folic, calciu, magneziu, zinc, fier, crom, minerale. De vreme ce acidul gastric poate crește, se recomandă forma de capsule de gelatină. Acestea conțin și enzime pentru a ajuta digestia. Una dintre cauzele des menționate ale îmbătrânirii este teoria radicalilor liberi. Pentru a lupta împotriva acestora, corpul nostru are antioxidanți care pot fi și sintetizați, extrași, purificați, care vin sub formă de tablete. Antioxidanții cei mai cunoscuți sunt vitamina A, C și E, coenzima Q-10.  Din fericire, acestea nu au efecte secundare sau cel puțin nu au existat dovezi. Antioxidanții sunt la fel de sănătoși ca și suplimentele de vitamine, care adesea includ antioxidanți, mai mult pentru longevitate.

Terapiile hormonale.

Nivelurile hormonale scad odată cu vârsta. Presupunând că aceste schimbări sunt importante, multe tratamente anti-îmbătrânire au apărut peste noapte. Cele mai faimoase sunt cele hormonale. Unele dovezi atestă eficiența lor: cresc masa musculară, îmbunătățesc memoria, sistemul imunitar, apetitul sexual, calitățile pielii. S-a mai vorbit și de protecția față de cancer (mai ales de prostată și de sân). Melatonina este un hormon des folosit care are funcție de antioxidant pentru creier. Încetinește procesul îmbătrânirii și multe alte boli specifice. Melatonina poate afecta însă, astmul și problemele de somn.

Terapii naturiste.

Usturoiul este folositor în prevenirea bolilor de inimă, la fel și pentru tonul și textura pielii. Elstimulează ficatul și sistemul digestiv. Ginsengul siberian ajută glandele adrenale și sistemul imunitar. Crește și performanța psihică și fizică, iar efecte bune i s-au recunoscut și pentru memorie, oboseală. Ginkgo biloba merge foarte bine pentru creier și pentru sistemul nervos. Reduce  simptomele Alzheimer, depresia, problemele vizuale, crampe de picioare, răni la cap, impotența etc.

În concluzie, se recomandă exercițiile zilnice, obiceiuri de viață sănătoase, evitarea fumatului și a băutului; consumul de apă și ceaiuri, 5 porții de fructe și legume, consumul de fibre precum cartofi, orez, paste; carne slabă, nuci, pește, ouă.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ce cosmetice de ingrijirea parului te imbatranesc?

Odata ce-ai atins pragul de 40 de ani (daca nu mai putin), aspectul…

Cum scapam de punctele negre la adulti

Cu toate ca majoritatea cosurilor apar in timul pubertatii,…

Cauze si solutii pentru pielea imbatranita

Ti se intampla des sa ai impresia ca aspectul tenului este mai…

Tratamente pentru parul subtire si rar

Daca dupa ce faci baie ai cada plina de par cazut ori de fiecare…

10 utilizari ale uleiului din arbore de ceai

Pe langa uleiul de cocos, atentie, si uleiul din arbore de ceai…

5 moduri in care zatul de cafea mai frumoasa!

Pe langa faptul ca bautura aceasta neagra si amaruie te energizeaza,…

4 utilizari eficiente ale carbunelui activ in frumusete

Cea mai renumita intrebuintare a carbunelui activ este ca tratament…

Iarba de mare sau algele marine, sanatoase pentru piele

Iarba de mare sau algele marine: de ce e excelent sa le consumi…

Utilizarile dovleacului pentru piele si par radiante!

Dovlecii sunt peste tot si sunt buni la toate. Nu doar in alimentatie,…

Puterea plantelor: cele mai bune plante in functie de fiecare problema a tenului

Cele mai bune produse dedicate problemelor dermatologice contin…