revista

Remedii naturale pentru constipatie

Remedii naturale pentru constipatie

Constipatia este una dintre cele mai suparatoare probleme digestive pe care o acuza aproape orice persoana. Miscarile tranzitului intestinal variaza mult de la om la om, de la o data sau de mai multe ori pe zi la 3 pe saptamana. In general, constipatia presupune sa aveti maxim 3 scaune tari pe saptamana.

Mai mult, constipatia provoaca balonare si disconfort local. Ea apare in general la femei si la oamenii peste 65 de ani. Uneori, tinde sa apara in timpul sarcinii, dupa nastere sau operatie, din cauza unor medicamente pentru dureri sau a unor afectiuni precum scleroza multipla.

Cum tratam natural constipatia?

FIBRE. O dieta slaba in fibre poate duce la aparitia constipatiei. Fibrele insolubile – care trec prin organism fara sa se schimbe, usureaza mult tranzitul intestinal. Alimentele bogate in fibre insolubile sunt cerealele integrale, fructele, legumele, orezul brun.

Fibrele solubile se dizolva in apa si au rolul de a forma o substanta asemanatoare unui gel in intestine. Prunele uscate si smochinele sunt un deliciu plin de fibre solubile care pot fi consumate la micul dejun sau ca gustare intre mese.

O alta sursa buna de fibre o constituie semintele de in. Ele pot fi presarate peste orice masa si se gasesc usor in magazinele naturiste. Au un gust placut, de nuca.

Psyllium sunt o oaza de fibre – incercati taratele de psyllium pentru ca ele contin de 14 ori mai multe fibre solubile decat ovazul si curata colonul. Taratele de psyllium sunt indicate si in curele de detoxifiere a organismului, dar si pentru curele de slabit, datorita efectului de satietate pe care il provoaca.

FLUIDELE. Hidratarea, mai ales pe timp de vara, este obligatorie. Apa poate ajuta unii oameni pentru a le usura constipatia si pentru a face tranzitul intestinal mai relaxat. Evitati alcoolul si cafeaua – deshidrateaza.

LAXATIVE NATURALE. Daca doriti neaparat suplimente naturale pentru constipatie, alegeti-le pe cele care contin rubarba, aloe, senna sau catina. Sena este deja aprobata ca medicament pentru constipatie. Ele sunt tratamente pe termen scurt, pentru ca oamenii pot deveni dependenti de ele. Totusi, ele nu trebuie utilizate mai mult de o saptamana, pentru ca organismul isi pierde abilitatea de a elimina reziduurile intestinale, ducand la diaree cronica, pierderea potasiului si slabiciune musculara.

PROBIOTICE. Bineinteles, o forma eficienta de laxativ natural o constituie probioticele precum Lactobacillus acidophilus. Ele sunt microorganisme vii care se afla deja in tractul digestiv si ne apara de infectii si boli, diminuand cresterea bacteriilor periculoasa pentru organism si ridicand imunitatea si bariera protectoare impotriva agentilor patogeni. Probioticele ajuta in producerea de vitamina K.

MAGNEZIU. O deficienta de magneziu in organism poate duce la constipatie. Mineralul se gaseste in stare naturala in legume verzi, nuci, seminte, cereale integrale si, bineinteles, suplimente. Magneziul este necesar functionarii normale a muschilor, inclusiv a celor intestinali. Un studiu recent a analizat consumul de magneziu cu constipatia aparuta la 3835 de femei, aratand ca un nivel scazut din acest mineral este asociat cu aceasta problema digestiva.

Printre alte remedii naturale pentru constipatie, amintim: busuiocul, catina, ardeiul rosu, papadie, gentiana, mierea si armurariul.

Recomandarile Remediu.ro:

PROBIOTIC COMPLEX 30 cps, COSMOPHARM - Probioticele sunt recomandate pentru refacerea florei intestinale protectoare; reglarea tranzitului intestinal (diaree/constipatie); cresterea imunitatii organismului.

COMPLEX CURATAREA COLONULUI 300g, FARES TRADING - Efect detoxifiant, laxativ, purgativ, hipocolesterolemiant şi hipoglicemiant, antiinflamator al mucoasei tractului digestiv.

PSYLLIUM HUSK 700MG 60 cps, ADAMS VISION - Semintele de Psyllium contin o cantitate mare de fibre solubile, care in intestin absorb substantele toxice, stimuleaza peristaltismul si usureaza tranzitul intestinal. Actiunea fibrelor din semintele de psyllium, este pur mecanica, organismul nu le asimileaza, sunt utilizate doar ca laxativ.

COLON CONTROL 30 cps, SPRINT PHARMA -  Formula complexa care are in vedre atat tulburarile de transit si absorbtie a nutrientilor, cat si mentinerea integritatii florei bacteriene intestinale.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 beneficii uluitoare ale polenului de albine

10 beneficii uimitoare ale polenului de albine   Dupa cum…

Imunizeaza-te in 9 pasi!

Urmatoarele produse naturale nu au rolul numai de a-ti stimula…

Remediile casei din plante si uleiuri esentiale la indemana!

Trandafirul Petalele de trandafir te ajuta sa scapi de simptomele…

Remedii pentru pietre la rinichi

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului…

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o ramura a medicinii alternative care isi propune…

Cum se prepara alifiile din plante

La crearea unui unguent pe baza de plante, este important de…

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Exista mai multe cauze pentru care nasul devine congestionat,…

Efectele vindecatoare ale lavandei

Aceasta planta violet nu este numai una parfumata, ci si un…

Cum tratezi tusea

Poate ca nu poti trata raceala si gripa pana nu se duc de la…

Cauze si remedii pentru hipercolesterolemie

Cauze ale colesterolului ridicat Un nivel ridicat de colesterol…