revista

Remedii naturale pentru cresterea parului

Remedii naturale pentru cresterea parului

Se spune ca nu exista leac pentru caderea parului, ca podoaba capilara nu prea poate sa-si recapete forta si desimea. Insa trebuie sa recunoastem ca unele remedii naturale si-au facut efectul.

Puteti pierde 100 de fire din cele 100 de mii de fire ale scalpului, in fiecare zi, insa este un lucru normal, pentru ca ele sunt inlocuite de alte fire crescute in foliculii de par. Insa uneori, se poate intampla ca numarul de fire cazute sa fie numeros si atunci trebuie sa apelam la remedii si solutii cat mai naturale pentru a ne proteja parul. 

Am aflat ca ceapa stoarsa sau maruntita si adaugata in sampon timp de 15 zile va accelera cresterea parului si va oferi o stralucire atipica parului. Un alt truc este sa taiati o ceapa in doua, sa adaugati 4 catei de usturoi si doua bastonase de scortisoara, pe care sa le fierbeti timp de 15 minute – clatiti-va parul cu aceasta infuzie timp de 4 zile consecutive. Pentru ca tot discutam de remediile pe baza de ceapa, iata inca un sfat: amestecati suc de lamiae si suc de ceapa in parti egale, apoi masati-va scalpul cu acest amestec.

Uleiul din seminte de struguri – se spune ca ajuta la cresterea parului, asadar masati-va scalpul cu acest ulei inainte de a va culca.

Aloe vera si miere – daca aveti la indemana o planta de aloe vera, taiati 3 frunze si stoarceti gelul, dupa care il amestecati cu miere. Mixtura trebuie aplicata pe scalp, lasata sa actioneze 20 de minute si dupa aceea, clatiti. Un alt remediu cu aloe implica si frunze de cactus, daca puteti face rost. Taiati frunzele si lasati-le in apa peste noapte, dupa care a doua zi, aplicati apa pe par si lasati-o sa actioneze cat mai mult.

Un mic dejun energetic – 1 lingura de germeni de grau, 1 lingura de drojdie, 1 lingura de lecitina din soia, 1 lingura de miere, o ceasca de iaurt: combinatia de ingrediente consumata zilnic inainte de micul dejul va face ca intr-o saptamana, sa observati schimbarea parului! Va fi mai puternic si va creste mai repede.

Sa hranim parul! 1 ou, 50 ml de ulei de masline, doua linguri de miere, aplicate pe scalp printr-un masaj viguros si lasate sa actioneze 30 de minute, cu prosopul peste par, va ajuta parul sa isi revina.

Apa de rozmarin  - clatiti parul zilnic cu apa de rozmarin si va creste mai rapid. Un truc interesant este sa amestecati ulei de rozmarin cu ulei de migdale si sa masati scalpul timp de 20 de minute pe zi.

Vitamine si minerale:

O doza zilnica de multivitamine si multiminerale este binevenita: beta-carotenul, complexul de vitamine B, vitamina C, E, fier, zinc, siliciu si complecsi de aminoacizi sunt ideali pentru cresterea parului.

Saw palmetto este prima alegere de catre cei pasionati de produse naturiste, cand vine vorba de caderea parului la barbati. Saw palmetto impiedica formarea hormonului care distruge foliculii de par si care duce la alopecie. Doza recomandata este de 160mg de doua ori pe zi.

Arnica poate fi aplicata pe scalp, de doua ori pe zi – sub forma de crema, unguente sau ulei, pentru ca ajuta circulatia sanguina si astfel, cresterea parului. La fel si uleiul de jojoba, indicat pentru intretinerea firelor de par.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 beneficii uluitoare ale polenului de albine

10 beneficii uimitoare ale polenului de albine   Dupa cum…

Imunizeaza-te in 9 pasi!

Urmatoarele produse naturale nu au rolul numai de a-ti stimula…

Remediile casei din plante si uleiuri esentiale la indemana!

Trandafirul Petalele de trandafir te ajuta sa scapi de simptomele…

Remedii pentru pietre la rinichi

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului…

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o ramura a medicinii alternative care isi propune…

Cum se prepara alifiile din plante

La crearea unui unguent pe baza de plante, este important de…

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Exista mai multe cauze pentru care nasul devine congestionat,…

Efectele vindecatoare ale lavandei

Aceasta planta violet nu este numai una parfumata, ci si un…

Cum tratezi tusea

Poate ca nu poti trata raceala si gripa pana nu se duc de la…

Cauze si remedii pentru hipercolesterolemie

Cauze ale colesterolului ridicat Un nivel ridicat de colesterol…