revista

Remedii naturale pentru psoriazis

Remedii naturale pentru psoriazis

Psoriazisul este o afectiune autoimună a pielii care provoacă roseată si iritatie, mâncărimi. Majoritatea persoanelor care suferă de psoriazis au pielea rosie, groasă, cu pete alb-gri. Este cea mai persistenă afectiune a pielii si este caracterizată de multiplicarea celulelor de 10 ori mai repede decât în mod normal, care mor la suprafată si devin de culoare rosie, formând o coajă albă. Psoriazisul apare pe genunchi, coate, scalp, palme, călcâie. 

 Este recomandat să nu consumati alimente fierbinti, picante, pentru că sunt greu de digerat si provoacă toxine care se duc în sânge. Când toxinele se acumulează în corp, psoriazisul se răspândeste imediat.

Evitati si sarea si produsele lactate închegate care pot inflama pielea mai mult. Ele provoacă mâncărimi puternice si disconfort. Sarea grunjoasă poate fi consumată în cantităti mici pentru gustul mâncării. Includeti în dietă legume verzi, castraveti, morcovi, fructe, pentru că sunt bune pentru cei cu psoriazis.

Cele care pot atenua această boală sunt strugurii, castravetii, sfecla. Reduceti consumul de grăsimi animale si zaharuri.

Includeti alimente cu gust amărui în dietă, pentru că ele purifică sângele si facilitează munca rinichilor de a curăta toxinele din sânge.

Faceti baie în apă cu făină de ovăz si nu folositi săpunuri chimice, pentru că vor agrava situatia. Baia în apa de mare este un tratament foarte bun pentru psoriazis. Nu vă îmbăiati prea mult, de asemenea, si uscati-vă corpul cu un prosop curat si moale.

Remediile naturale pentru psoriazis pot fi eficiente: luati o cantitate mică de pudră de migdale si fierbeti-o în apă. Se foloseste pentru aplicarea externă pe zonele afectate. Mentineti peste noapte si spălati a doua zi cu apă.

Adăugati o lingurită plină de pudră de santal în trei pahare de apă. Fierbeti până se reduce la o treime din cantitate. Adăugati apă de trandafiri si zahăr. Consumati de 3 ori pe zi.

Varza este un remediu foarte des întâlnit pentru psoriazis. Luati frunzele externe a unei verze, spălati-o putin în apă caldă, apoi, când s-a uscat de apă, presati-o cu mâna si aplicati-o caldă pe zonele afectate. Acoperiti cu o fasă si repetati de 3-4 ori pe zi, până zona infectată se vindecă total. Supa de varză poate fi consumată zilnic, intern. La fel si un pahar de zer de 2-3 ori pe zi, pentru a ajuta digestia si pentru a elimina toxinele. 

Acoperiti zona inflamată cu coaja unei banane proaspete. Sau faceti o solutie diluată de suc de lime cu apă, aplicată extern. Includeti vitamina E în dietă – spanac, ulei de migdale, cartofi dulci, seminte de floarea-soarelui, germeni de grâu.

Remediile din plante eficiente sunt cele pe bază de usturoi, ceapă sau iasomie. Florile de iasomie au efect benefic în tratamentul psoriazisului, dacă sunt pisate si aplicate pe zonele inflamate. Reduc inflamatia si durerea. Usturoiul consumat în fiecare dimineată pe stomacul gol filtrează toxinele din sânge si oferă protectie, iar ceapa are proprietăti purificatoare pentru sânge. Trebuie inclusă în dieta pacientilor cu psoriazis.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 beneficii uluitoare ale polenului de albine

10 beneficii uimitoare ale polenului de albine   Dupa cum…

Imunizeaza-te in 9 pasi!

Urmatoarele produse naturale nu au rolul numai de a-ti stimula…

Remediile casei din plante si uleiuri esentiale la indemana!

Trandafirul Petalele de trandafir te ajuta sa scapi de simptomele…

Remedii pentru pietre la rinichi

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului…

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o ramura a medicinii alternative care isi propune…

Cum se prepara alifiile din plante

La crearea unui unguent pe baza de plante, este important de…

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Exista mai multe cauze pentru care nasul devine congestionat,…

Efectele vindecatoare ale lavandei

Aceasta planta violet nu este numai una parfumata, ci si un…

Cum tratezi tusea

Poate ca nu poti trata raceala si gripa pana nu se duc de la…

Cauze si remedii pentru hipercolesterolemie

Cauze ale colesterolului ridicat Un nivel ridicat de colesterol…