revista

Remedii naturale pentru răceală si gripă

Remedii naturale pentru răceală si gripă

Asa cum bine stim, putem să usurăm durerea si disconfortul simtite din cauza răcelii sau a gripei, în mod natural. Desi este bine să preveniti decât să tratati, remediile naturiste pentru răceală si gripă actionează si ca măsuri de prevenire.

Există 200 de virusuri care pot provoca o răceală. Când infectia apare, peretii tractului respirator se inflamează si produc mucus în exces, provocând si simptomele normale ale răcelii: gât inflamat, congestia nazală, ochi umezi, tuse, durere de cap sau febră. Majoritatea răcelilor durează 7-10 zile, iar cele recurente indică un sistem imunitar scăzut, prea mult stres si prea putin somn. Răcelile sunt foarte contagioase.

Un remediu popular si eficient este echinaceea, care este folosită de sute de ani pentru stimularea sistemului imunitar responsabil de apărarea împotriva infectiilor. Efectul anti-bacterian face din echinaceea un detoxifiant al sângelui foarte bun, eliminând si celulele moarte din sistemul limfatic. Asa că atunci când simtiti că vă ia răceala, treceti pe tinctura de echinaceea.

Usturoiul ar trebui să fie nelipsit din tratamentul răcelilor, pentru că are efect anti-bacterian, ajută sistemul imunitar să lupte contra infectiei si contine unul dintre compusii cei mai puternici ai antibioticelor – alicina. Combinat cu echinaceea, usturoiul formează un tratament puternic pentru răceală. La fel, ceapa are proprietăti similare si antivirale.

Ghimbirul este un alt medicament natural antiviral, cu destui compusi antivirali. Ghimibrul usurează durerea, este antiseptic si antioxidant. Este valoros pentru prevenirea si tratarea răcelilor, a gâtului inflamat, reduce febra si are un usor efect sedativ care încurajează odihna. Puteti bea ca ceai sau tinctură, dar si în alimentatie, fiind gustos si pentru sucurile naturale de fructe.

Vitamina C este foarte bună pentru usurarea simptomelor răcelii si pentru lupta împotriva infectiilor. Cea mai bună sursă de vitamine sunt fructele si legumele proaspete. Citricele sunt bogate în vitamina C. Adăugati într-un blender portocală, ananas, struguri si mult ghimbir proaspăt, banană si grepfruit roz.

Nu consumati produse junk food când sunteti răcit sau gripat, deoarece corpul este supus stresului de a lupta cu infectia. Mesele grele vor cere energie pentru digestie, resurse pe care corpul le foloseste împotriva răcelii. Cel mai bun lucru de făcut este să beti multe lichide si supe, pentru a detoxifia corpul.

Gentiana este atât o plantă antiseptică, dar si stimulent al sistemului imunitar, crescând cantitatea de sânge trimisă către splină. Splina contine celulele care luptă împotriva răcelilor si gripei. Berberina prezentă în gentiană activează acele celule albe responsabile de distrugerea bacteriilor, fungilor, virusurilor si tumorilor.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 beneficii uluitoare ale polenului de albine

10 beneficii uimitoare ale polenului de albine   Dupa cum…

Imunizeaza-te in 9 pasi!

Urmatoarele produse naturale nu au rolul numai de a-ti stimula…

Remediile casei din plante si uleiuri esentiale la indemana!

Trandafirul Petalele de trandafir te ajuta sa scapi de simptomele…

Remedii pentru pietre la rinichi

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului…

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o ramura a medicinii alternative care isi propune…

Cum se prepara alifiile din plante

La crearea unui unguent pe baza de plante, este important de…

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Exista mai multe cauze pentru care nasul devine congestionat,…

Efectele vindecatoare ale lavandei

Aceasta planta violet nu este numai una parfumata, ci si un…

Cum tratezi tusea

Poate ca nu poti trata raceala si gripa pana nu se duc de la…

Cauze si remedii pentru hipercolesterolemie

Cauze ale colesterolului ridicat Un nivel ridicat de colesterol…