revista

Remedii naturale pentru sindromul premenstrual

Remedii naturale pentru sindromul premenstrual

Remediile naturiste pentru sindromul premenstrual (SPM) au rolul de a reduce din simptomele neplacute ale acestei probleme lunare. Cel mai adesea, si schimbarile in dieta ajuta: se recomanda eliminarea cafeinei din rutina zilnica, grasimea, ciocolata, zaharurile procesate si alcoolul.

Pe langa aceste recomandari, femeile care sufera de SPM trebuie sa si introduca noi obiceiuri alimentare in viata de zi cu zi. Urmariti sfaturile de mai jos, daca sindromul premenstrual va da batai de cap.

Mananca cele 3 mese pe zi. In primul rand, faptul ca eviti sa mananci nu va reduce balonarea, crampele, durerile de cap, starea de iritabilitate sau greata. In plus, poftele apar cand nivelul de zahar din organism scade. Nu te lasa dominata de ele si mananca 3 mese pe zi plus 3 gustari intre mese, cat mai sanatoase.

Alege alimentele bogate in vitamina B. Cel mai bun prieten al unei fete cu SPM este vitamina B. Nutritionistii recomanda suplimente in acest  sens pentru a ameliora poftele, starea de oboseala, schimbarile de temperament si balonarea. Daca nu vrei sa iei suplimente, vei gasi vitamina B in pieptul de pui, oua si cartofi dulci, cereale integrale.

Potasiu pentru dureri. Este usor sa faci asta pentru a potoli simptomele SPM. Adauga legume si fructe la fiecare masa: incearca un bol de salata de fructe proaspete cu banane si portocale sau bea cu incredere suc de citrice.

Scapa de zaharurile rafinate. Daca mananci regulat si la ore fixe, este perfect. Daca insa, vei consuma prea multe zaharuri rafinate, vei fi mai mult obosita decat energizata. Alege surse dulci precum fructe proaspete si conserve de fructe cu apa, nu cu siropuri artificiale.

Vitamina E la putere. Unele femei se simt mai bine daca iau suplimente de vitamina E sau daca o preiau din surse naturale precum orez brun, asparagus, ulei de grau, nuci si seminte, avocado, peste gras.

Inlocuieste ciocolata. Da, stim, uneori ti-e pofta de ciocolata si ai tot dreptul sa mananci cateva bucatele. Dar o poti inlocui mai des cu inghetata sau budinca.

Calciu si magneziu lucreaza bine intotdeauna. Magneziul se gaseste in multe seminte si nuci, dar si in orezul brun. De aseenea, calciul si vitamina D au un rol binevenit in dieta.

Remedii naturiste din plante. Expertii recomanda 4-10 grame de papadie sub forma de ceai, pentru a-ti ameliora simptomele dureroase aparute in SPM. Daca suferi de diabet, insa, este bine sa consulti un medic inainte, pentru a urmari nivelul de zahar din sange. Si primula (luminita de seara, evening primrose) este binevenita in acest caz. Studiile arata ca ea reduce disconfortul premenstrual. O poti utiliza sub forma de suplimente naturale. Si ginkgo biloba pare ca este un supliment care ajuta in aceasta perioada.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 beneficii uluitoare ale polenului de albine

10 beneficii uimitoare ale polenului de albine   Dupa cum…

Imunizeaza-te in 9 pasi!

Urmatoarele produse naturale nu au rolul numai de a-ti stimula…

Remediile casei din plante si uleiuri esentiale la indemana!

Trandafirul Petalele de trandafir te ajuta sa scapi de simptomele…

Remedii pentru pietre la rinichi

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului…

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o ramura a medicinii alternative care isi propune…

Cum se prepara alifiile din plante

La crearea unui unguent pe baza de plante, este important de…

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Exista mai multe cauze pentru care nasul devine congestionat,…

Efectele vindecatoare ale lavandei

Aceasta planta violet nu este numai una parfumata, ci si un…

Cum tratezi tusea

Poate ca nu poti trata raceala si gripa pana nu se duc de la…

Cauze si remedii pentru hipercolesterolemie

Cauze ale colesterolului ridicat Un nivel ridicat de colesterol…