revista

Scapa de balonare si disconfort abdominal in mod natural

Scapa de balonare si disconfort abdominal in mod natural

Multe persoane ajung sa simta disconfort abdominal si balonare exact in cele mai nepotrivite momente, de cele mai multe ori in timpul serviciului si exact inainte de a iesi la o intalnire. Insa balonarea este un simptom suparator si comun care are mai multe cauze posibile, spun gastroenterologii. Poate fi vorba de retentia de fluide – in special la femei, inainte de menstruatie – ori de un exces de gaze care apar din cauza mancarii, ori din cauza constipatiei.

Remedii naturale pentru a scapa de balonare exista si sunt la indemana oricui.

Alegeti alimente bogate in potasiu
Mineralele sunt recomandate pentru reglarea cantitatii de fluide in organism, tinand balonarea in frau. Produse bogate in potasiu sunt bananele, pepenele galben, mango, spanacul, rosiile si asparagusul. Asparagusul contine si un aminoacid – asparagina – care actioneaza ca diuretic pentru a elimina fluidele in exces din sistem.

Tineti gura inchisa!
In sensul ca trebuie sa fiti atenti la anumite obiceiuri care va fac sa inghititi aer in exces – mestecatul gumei, sorbirea printr-un pai, fumatul, vorbitul in timpul mesei.

Renuntati la carbohidrati
Painea si pastele pot cauza retentia de apa, asadar evitati-le inainte de culcare, pentru a nu va trezi umflati si balonati.

Pregatiti-va eficient de perioada sindromului premenstrual
Daca tindeti sa va balonati inainte sau in timpul perioadei, asigurati-va ca luati destul calciu (1200 mg pe zi) si magneziu (200-400 mg zilnic); ambele minerale ajuta la usurarea simptomelor premenstruale, printre care balonarea in special.

Consumati patrunjel
Patrunjelul este un cunoscut diuretic natural, asa ca va sfatuim sa il adaugati proaspat taiat in mancare, ori de cate ori puteti. Are si un miros parfumat si delicat!

Alegeti bacteriile „prietenoase”
Probioticele sunt bacterii „bune” – gasite in suplimente sau in produse lactate precum iaurtul. Ele ajuta la risipirea senzatiei de balonare si disconfort abdominal. Mai mult, femeile care sufera de sindromul colonului iritabil – descris prin simptome ca durere abdominala, constipatie si/sau diaree – si care au consumat probiotice timp de 4 saptamani au sesizat mai putin balonarea, fata de cele care au fost sub efect placebo, spun studiile. In principiu, bacteria B. Infantis este cea indicata, verificati etichetele iaurturilor cu probiotice pentru a vedea daca exista aceasta cultura.

Iesiti la plimbare
Puteti elimina constipatia si daca va plimbati cel putin 20 de minute in fiecare zi, pentru a ajuta la digestia alimentelor consumate peste zi si la formarea unui tranzit intestinal normal. Daca faceti sala sau lucrati exercitii de fitness, este bine: transpiratia ajuta la eliminarea fluidelor.

Alte sfaturi pentru a scapa de balonare:

Laxativele – cel mai bine apelati la cele naturale, decat la cele din farmacii, pentru a scapa de constipatie si alte simptome suparatoare.

Salata – uneori, o salata incarcata cu alimente greu digerabile si cu frunze ale diferitelor legume este tot ce va trebuie pentru a scapa de gaze si de balonare.

Evitati alimentele care provoaca balonarea – berea, broccoli, varza, varza de Bruxelles, ceapa, ardeii, citricele etc., cat si bauturile baute cu paiul.

De evitat mai sunt si mancarurile prajite, pentru ca sunt mai greu de digerat. Va recomandam alimentele coapte, pentru ca ocupa mai putin loc in tractul digestiv decat cele crude, oferind in acelasi timp, aceeasi cantitate de nutrienti necesari organismului nostru.

Alimentele condimentate cu piper negru, nucsoara, cuisoare, praf de chili, sosuri calde, ceapa, usturoi, mustar, sos de gratar, hrean, sos picant, sos de rosii sau otet pot stimula eliberarea de acid gastric, care poate provoca senzatii de iritatie la stomac, balonare sau dureri.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 beneficii uluitoare ale polenului de albine

10 beneficii uimitoare ale polenului de albine   Dupa cum…

Imunizeaza-te in 9 pasi!

Urmatoarele produse naturale nu au rolul numai de a-ti stimula…

Remediile casei din plante si uleiuri esentiale la indemana!

Trandafirul Petalele de trandafir te ajuta sa scapi de simptomele…

Remedii pentru pietre la rinichi

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului…

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o ramura a medicinii alternative care isi propune…

Cum se prepara alifiile din plante

La crearea unui unguent pe baza de plante, este important de…

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Exista mai multe cauze pentru care nasul devine congestionat,…

Efectele vindecatoare ale lavandei

Aceasta planta violet nu este numai una parfumata, ci si un…

Cum tratezi tusea

Poate ca nu poti trata raceala si gripa pana nu se duc de la…

Cauze si remedii pentru hipercolesterolemie

Cauze ale colesterolului ridicat Un nivel ridicat de colesterol…