revista

TERAPIA NATURISTA A RAHITISMULUI

TERAPIA NATURISTA A RAHITISMULUI

Primele descrieri ştiinţifice ale rahitismului apar in sec. al XVI-lea, dar abia in sec. al XX-lea s-a observat că boala poate fi  vindecată cu ajutorul unui adaos alimentar natural - uleiul de ficat de cod, substanţa activă fiind denumită ‘Vitamina antirahitică’.

S-a observat că populaţiile costiere care consumau în mod tradiţional acest tip de ulei de peşte (ulei de ficat de cod) nu aveau cazuri de rahitism.
După sintetizarea vitaminei D, Uleiul din ficat de cod a continuat să fie la fel de popular în unele ţări nordice, majoritatea populaţiei Islandei consumându-l cu regularitate, chiar şi vara.

Rahitismul este o boală a copilăriei şi a adolescentei, care se caracterizează prin mineralizarea incompletă a oaselor, care devin flexibile şi scheletul osos se deformează. Cauza principală este carenţa de vitamina D, atât în perioada prenatală, cât şi în prima copilărie.
După asimilare, Vitamina D acţionează la nivelul intestinului, crescând absorbţia de calciu şi menţinând sănătatea mucoasei intestinale, reglează eliminarea calciului prin urină, la nivelul musculaturii, a sistemului endocrin şi al metabolismului, în general. Mulţi specialişti recomandă creşterea consumului de vitamina D.
Printre urmările rahitismului amintim: spasmofilia, hiperexcitabilitate neuromusculară, transpiraţii, deformări osoase, scăderea tonusului muscular şi tulburări de mers, erupţia dentară târzie şi incompletă, cu  risc sporit de carii, risc major pentru apariţia fracturilor osoase, etc. dar şi efecte asupra performanţelor umane, a speranţei de viaţă, ducând la întârzierea dezvoltării fizice şi psihice a individului.

Trebuie subliniat faptul că laptele matern aduce necesarul de substanţe nutritive necesare dezvoltării normale a copilului cu o excepţie - Vitamina D. De aceea, aceasta trebuie suplimentata profilactic. Această suplimentare vizează atât mama, în perioada de sarcină şi de alăptare, cât şi copilul - de la naştere şi până la o vârstă de peste cinci ani.

Copiii născuţi prematur sunt primii predispuşi la rahitism, dar şi cei copiii ai căror mame nu au beneficiat de o alimentaţie corespunzătoare.
De asemenea, o serie de afecţiuni pot îngreuna absorbţia intestinala sau asimilarea vitaminei D şi a calciului, chiar şi în cazul în care aportul alimentar este satisfăcător. Fumul de ţigară şi poluarea, în ansamblul ei, influenţează negativ metabolismul vitaminei D.
Practic, toţi copii au nevoie de un aport suplimentar de vitamina D, cu o atenţie sporită la cei cu risc crescut.

Uleiul din ficat de cod - o excelentă soluţie naturală pentru combaterea rahitismului, cumulează efectele benefice ale vitaminelor D şi A şi ale acizilor graşi Omega-3, ajută la fixarea calciului datorită conţinutului de vitamina D şi scade pierderea de masă osoasă datorită Omega-3, ceea ce îl face un remediu simplu, natural  şi eficient  în rahitism şi osteoporoză şi ajută la refacerea osului după fracturi.
Uleiul din ficat de cod  favorizează o dezvoltare armonioasă, viguroasă pe ansamblu a copiilor, conferind şi un plus de imunitate.

Copiii au fost şi sunt beneficiarii principali ai acestei terapii tradiţionale, la cei care au consumat constant ulei de peşte s-a observat o îmbunătăţire a funcţiei cognitive(un plus la atenţie, concentrare, memorie, stabilizarea dispoziţiei), ameliorarea ADHD(sindrom de hiperactivitate şi deficit de atenţie),etc datorită Omega-3.

Rahitismul - o problemă actuală

Trebuie ştiut că 20% dintre copiii mici din ţara noastră suferă de rahitism, dar incidenţa lui este in creştere în majoritatea ţărilor.
După o perioadă de explozie a rahitismului în vestul Europei, în perioada de început a industrializării, din cauza poluării, a alimentaţiei nesatisfăcătoare şi a expunerii insuficiente la soare, rahitismul fusese contracarat cu succes prin administrarea în mod preventiv de ulei din ficat de cod, sursă naturală de vitamina D.

Astăzi, deficienţa de vitamina D  afectează cea mai mare parte a populaţiei tinere. Studii din Marea Britanie arată că 50% din populaţia adultă prezintă iarna deficienţe de vitamina D. Conform unui articol din Daily Mail, vinovat de creşterea incidentei rahitismului, pe lângă factorii descrişi mai sus  ar fi si sedentarismul, lipsa de mişcare în aer curat şi insuficienta expunere la soare. S-a ajuns astfel să se discute de o adevărată "epidemie" de rahitism, considerându-se că statele europene ar trebui sa adopte politici sociale adecvate, care să promoveze o alimentaţie corectă, adoptarea unui mod de viaţă mai activ al copiilor şi asigurarea suplimentelor necesare chiar din maternitate, grădiniţă, şcoală.

Uleiul din ficat de cod sub formă lichidă poate fi administrat copiilor de sub 1 an, ca sursă ideală de vitamina D, aducând în plus valenţele multiple ale Omega-3. Copii peste 3-4 ani pot folosi şi produsul sub formă de capsule.

Această terapie tradiţională ar putea fi reînviată pentru a combate rahitismul şi malnutriţia în rândul copiilor şcolari şi poate fi o susţinere pentru starea generală de sănătate a copiilor.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4341 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 beneficii uluitoare ale polenului de albine

10 beneficii uimitoare ale polenului de albine   Dupa cum…

Imunizeaza-te in 9 pasi!

Urmatoarele produse naturale nu au rolul numai de a-ti stimula…

Remediile casei din plante si uleiuri esentiale la indemana!

Trandafirul Petalele de trandafir te ajuta sa scapi de simptomele…

Remedii pentru pietre la rinichi

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului…

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o ramura a medicinii alternative care isi propune…

Cum se prepara alifiile din plante

La crearea unui unguent pe baza de plante, este important de…

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Exista mai multe cauze pentru care nasul devine congestionat,…

Efectele vindecatoare ale lavandei

Aceasta planta violet nu este numai una parfumata, ci si un…

Cum tratezi tusea

Poate ca nu poti trata raceala si gripa pana nu se duc de la…

Cauze si remedii pentru hipercolesterolemie

Cauze ale colesterolului ridicat Un nivel ridicat de colesterol…