revista

Uleiul de argan, miracolul anti-imbatranire

Uleiul de argan, miracolul anti-imbatranire

Daca ar fi sa existe un elixir al tineretii, el ar lua forma uleiului de argan pur. Uleiul de argan a starnit mare rumoare mai intai in SUA, apoi in Europa, datorita efectului de intinerire a pielii si de reparare celulara. Desi urmeaza modelul super-produselor despre care se tot spune ca reprezinta cele mai noi miracole naturale, uleiul de argan starneste o fascinatie pe deplin meritata.

Arganul este un copac care creste aproape exclusiv in Maroc, caruia i se mai spune si „copacul vietii”. Uleiul se extrage din nucile arborelui si i se recunosc cele mai mari efecte anti-aging si de regenerare a tesuturilor. Abunda in vitamina E si acizi grasi esentiali, fapt pentru care este adesea utilizat pentru tot soiul de afectiuni dermatologice – piele uscata, acnee, psoriazis, eczeme sau riduri. Multi producatori de cosmetice pe baza de ulei de argan au fost uimiti de aportul de vitamina E continut si de fitosterolii responsabili de cicatrizarea pielii, desi trebuie sa recunoastem ca multe produse cosmetice promit tineretea fara batranete. Uleiul de argan insa, merita luat in vedere.

Uleiul de argan in dieta si alimentatie – de doua ori mai multa vitamina E decat uleiul de masline

Acest miraculos produs natural a convins expertii sa analizeze compozitia si efectele uleiului asupra sanatatii, atestandu-i rapid proprietatile cosmetice opulente. Inclus in alimentatie, incepe sa joace un rol foarte important: detine de doua ori mai multa vitamina E decat uleiul de masline, deci poate fi utilizat precum acesta. Datorita hype-ului creat in jurul arganului, din ce in ce mai multe persoane cer includerea uleiului de argan chiar si in realizarea meniurilor restaurantelor.

Ulei recomandat in artrita si acnee

Uleiul de argan se mai foloseste ca ulei de masaj pentru a ameliora eficient simptomele artritei, in special durerea specifica. S-a constatat ca acest produs are un impact pozitiv asupra varicelei („varsatul de vant”) si asupra acneei, pentru ca detine puternice abilitati antiinflamatorii, datorita carora pielea se cicatrizeaza mult mai armonios si rapid. De fapt, pentru acnee i se recunosc cele mai multe beneficii.

Arganul – amalgam de proprietati vindecatoare, protectoare si antiimbatranire

Substantele active numite triterpenoide specifice uleiului de argan confera un efect intens de protejare a pielii, descris prin: cicatrizarea rapida a tesuturilor, efectele antiinflamatorii, alaturi de proprietatile dezinfectante si de protectie solara – acesta fiind un motiv pentru care pe piata au aparut numeroase produse cosmetice pentru plaja pe baza de ulei de argan marocan.

In plus, arganul contine 80% acizi grasi nesaturati si este mult mai rezistent la oxidare fata de cel de masline. Contine 0,8% steroli vegetali – compusi care se ocupa de imbunatatirea metabolismului pielii, reducerea inflamatiilor si de mentinerea unui nivel de hidratare optim.

Efectul antimbatranire este cel pentru care uleiul de argan este considerat un elixir natural al tineretii. Un nivel ridicat de vitamina E (tocoferoli) inseamna un cumul puternic de antioxidanti care lupta cu radicalii liberi, responsabili de imbatranirea prematura a pielii. In afara de ameliorarea inflamatiilor, arganul reda si stratul de hidro-lipide care ajuta in reducerea ridurilor – prolema care continua sa ingrijoreze cele mai multe dintre femeile mature.

Proprietatile medicinale ale uleiului de argan  in colesterol, reumatism, afectiuni dermatologice si caderea parului

Uleiul de argan contine steroli vegetali care nu se regasesc in alte uleiuri. Se crede ca acesti fitosteroli sunt unici in aceasta combinatie, ajutand la reducerea inflamatiilor si blocarea absorbtiei colesterolului din intestine. Uleiul diminueaza nivelul de colesterol din sange si stimuleaza circulatia. De asemenea, se discuta si despre proprietatile anti-cancer ale uleiului de argan, insa sunt necesare mai multe studii in acest sens.

Uleiul de argan faciliteaza digestia prin cresterea concentratiei de pepsina in sucul gastric si contine flavonoizi cu rol de antiinflamatori naturali, atat intern cat si extern. Este puternic recomandat in afectiuni reumatice si artritice si intareste sistemul imunitar.

Se foloseste cu succes in afectiuni dermatologice, de la varicela, acnee, psoriazis, pana la diferite tipuri de eczeme, dar si pentru vergeturile aparute in timpul sarcinii. In mod traditional, arganul este considerat un tonic afrodisiac.

Daca sunteti in cautare de un tratament pentru caderea parului, Samponul cu lamaie si ulei de argan de la Viva Natura detine o formula originala care lumineza parul blond si face lucios parul brunet, datorita ingredientelor special natural.

Un produs recomandat atat extern pentru piele si par, cat si intern pentru scaderea colesterolului din sange, este Uleiul de argan BIO, de la Mer-Co, 50 ml, iar de la Solaris, Uleiul de argan presat la rece bio 250g este recomandat in alimentatie.

Pentru ingrijirea tenului si protejarii sale fata de riduri, in gama Genmar regasim Crema antirid cu factor de protectie 30, cu ulei de argan, 100 ml. Crema contine un sistem combinat de substante active format din: filtre UVA/UVB si SUNSPHERE, ce potenteaza actiunea filtrelor, protejand pielea sensibila de efectul razelor solare si aparitia petelor.

Interesant de stiut despre argan este ca in Maroc, el asigura traiul femeilor, oferindu-le egalitate in fata barbatilor si independenta. Acestea strang semintele si le preseaza pentru a obtine uleiul de argan, proces care dureaza 12-20 de ore, pentru 1 litru de ulei. Uleiul de argan tine intre 3 si 6 luni datorita continutului ridicat de tocoferol care nu se oxideaza. De asemenea, un alt lucru interesant de stiut despre argan este ca arborele supravietuieste pana la 450 de ani, mai mult decat maslinul, si nu presupune cultivare.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Fitodolor l99 30cps FARES
-9%
36 ,35 LEI
39,94
Prostata g80 60cps FARES
-5%
62 ,63 LEI
65,93
Sirop alergoplant r36 100ml FARES
-9%
29 ,72 LEI
32,66
Complex de vitamine b naturale 60cps FARES
-7%
42 ,43 LEI
45,62
Antistres n140 60cps FARES
-7%
39 ,91 LEI
42,91
Biomobil L95 63cps FARES
-5%
59 ,80 LEI
62,95
Vitamina a f161 30cps FARES
-9%
29 ,32 LEI
32,22
Biosept forte capsule moi 20cps FARES
-7%
32 ,10 LEI
34,52
Ulei noapte buna n176 10ml FARES
-7%
29 ,56 LEI
31,78
Distonoplant 60cps FARES
-7%
40 ,21 LEI
43,24
» Mai sunt inca 4370 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ce cosmetice de ingrijirea parului te imbatranesc?

Odata ce-ai atins pragul de 40 de ani (daca nu mai putin), aspectul…

Cum scapam de punctele negre la adulti

Cu toate ca majoritatea cosurilor apar in timul pubertatii,…

Cauze si solutii pentru pielea imbatranita

Ti se intampla des sa ai impresia ca aspectul tenului este mai…

Tratamente pentru parul subtire si rar

Daca dupa ce faci baie ai cada plina de par cazut ori de fiecare…

10 utilizari ale uleiului din arbore de ceai

Pe langa uleiul de cocos, atentie, si uleiul din arbore de ceai…

5 moduri in care zatul de cafea mai frumoasa!

Pe langa faptul ca bautura aceasta neagra si amaruie te energizeaza,…

4 utilizari eficiente ale carbunelui activ in frumusete

Cea mai renumita intrebuintare a carbunelui activ este ca tratament…

Iarba de mare sau algele marine, sanatoase pentru piele

Iarba de mare sau algele marine: de ce e excelent sa le consumi…

Utilizarile dovleacului pentru piele si par radiante!

Dovlecii sunt peste tot si sunt buni la toate. Nu doar in alimentatie,…

Puterea plantelor: cele mai bune plante in functie de fiecare problema a tenului

Cele mai bune produse dedicate problemelor dermatologice contin…