•
Usturoiul (Allium sativum) este unul din condimentele si plantele medicinale cunoscute din cele mai vechi timpuri. Substanta activa principala a lui este alicina, un compus cu continut sulfuric, caruia se datoreaza si mirosul puternic al plantei, continutul de potasiu si seleniu, respectiv continutul de vitamine B1, B6, C si K.
COMPOZITIE -Extract ulei de usturoi (garlic) (300mg/cps) -Vitamin C (100mg/cps)
Efecte binefacatoare ale usturoiului: - antioxidant, neutralizeaza radicalii liberi daunatori prezenti in organism intensifica proportia nivelului de colesterina HDL „buna” in raport cu nivelul de colesterina LDL „rea” - incetineste imbatranirea peretilor vasculari, prin consumarea continua flexibilitatea lor se mentine -influenteaza in mod avantajos metabolismul substantelor grase -reduce tensiunea -are efect de indepartare a excretiilor -amelioreaza raceala, gripa, bronsita -ofera protectie impotriva anumitor microorganisme agenti patogen -este eficient in indepartarea anumitor paraziti intestinali, respectiv in cazul de candidasis are efect antibacterian. Vitamina C este o substanta antioxidanta, prin legarea radicalilor liberi incetineste imbatranirea celulelor, si reduce riscul de dezvoltare a numeroaselor boli
Întareste sistemul imun, este indispensabil pentru sinteza anumitor hormoni si colageni, si ajuta la absorbtia fierului din sistemul intestinal. Substantele active intaresc efectul reciproc. Vitamina C este un compus foarte sensibil, uleiul de usturoi reduce aceasta sensibilitate in mod eficient, iar vitamina C protejeaza uleiul de usturoi de oxidare.
ADMINISTRARE 2 x 1 capsule pe zi, cu apa