revista

13 simptome ale cancerului la barbati

13 simptome ale cancerului la barbati

Expertii ne spun ca barbatii ar avea multe de castigat daca ar fi ceva mai atenti la anumite simptome ale cancerului care cer o vizita la doctor. Insa se stie ca atunci cand vine vorba de doctori, barbatii amana pana pe ultima suta de metri. Unele simptome ale cancerului sunt specifice si implica anumite parti ale corpului, altele sunt vagi. Hai sa cunoastem care sunt simptomele cancerului cele mai importante!

1. Noduli la san. Probabil ca barbat, nu te-ai gandi niciodata ca ai putea avea cancer de san, nu? Desi nu este ceva comun, este posibil. Orice masa formata in zona sanilor trebuie consultata de urgenta la medic. De asemenea, trebuie sa ramai alert daca ai: sfarcuri retrase, roseata in zona sfarcurilor, secretii mamare.

2. Schimbari ale testiculelor. Cancerul testicular poate aparea cel mai adesea intre varsta de 20 si 39 de ani. Se recomanda o vizita la medic in acest sens periodica. Specialistii ne spun ca daca simti orice schimbare in marimea testiculelor, inflamare, senzatia de greutate in scrot, este cazul sa te duci la doctor neaparat. Unele tipuri de cancer testicular apar foarte rapid, de aceea este importanta prevenirea dezvoltarii lor.

3. Schimbari in nodulii limfatici. Daca observi  un nodul sau o umflatura la nodulii limfatici de sub axile sau la gat – sau oriunde altundeva – poate fi un semn de alarmare: daca ai un nodul ce creste continuu de mai bine de o luna, fugi la doctor! Poate fi o infectie, poate fi un semn al cancerului.

4. Pierderea in greutate fara sa vrei. Scaderea neasteptata in greutate este o grija, ne confirma specialistii. Majoritatea oamenilor nu scade in greutate usor. Daca pierzi mai mult de 10% din greutatea corpului, in 3-6 luni, este timpul sa te duci la control.

5. Dureri abdominale si depresie. Orice persoana care simpte durere in abdomen si este deprimata are nevoie de un consult, pentru ca se pare ca exista o conexiune intre depresie si cancer pancreatic. Alte simptome ale cancerului de pancreas pot include junghiuri, schimbari in culoarea scaunului – adesea gri, urina inchisa la culoare. Pot aparea si senzatii de mancarimi in corp.

6. Oboseala. Oboseala este un alt simptom vag care poate indica o forma de cancer la barbati. Dar multe alte probleme pot produce oboseala. In cazul in care te simti extrem de obosit si nu iti revii cu odihna, gandeste-te la o vizita la doctor.

7. Tuse persistenta. Tusele sunt asteptate adesea in cazul racelilor, gripei si alergiilor. Adesea apar si ca efect secundar al medicamentelor. Daca este persistenta insa, mai mult de 3-4 saptamani, ar fi bine sa te duci la doctor si sa afli motivul. Poate fi o bronsita cronica, un reflux acid sau un simptom al cancerului.

8. Dificultati la inghitire. Unii oameni au probleme cu inghititul si ignora acest fapt. Ceea ce nu este, insa, in regula, pentru ca ei vor tinde sa adopte o dieta bogata in lichide. Poate fi un semn al cancerului de esofag.

9. Schimbari ale pielii. In cazul in care negii sau alunitele prezinta schimbari – un simptom comun cancerului de piele – si pielea se decoloreaza, medicii oncologi sustin ca e cazul sa iti faci un control serios. Este bine sa nu asteptati mai mult de cateva saptamani.

10. Sange acolo unde nu trebuie sa fie. De fiecare data cand observi ca apare sange acolo unde nu te astepti sa apara – daca tusesti sange, scuipi sange, ai sange in urina sau in scaun, este timpul sa te duci la doctor. Specialistii spun ca este o greseala sa crezi ca sangele in scaun este doar de la un hemoroid, poate fi cancer de colon, caz in care ai nevoie de o colonoscopie.

11. Schimbari in cavitatea bucala. Daca fumezi sau mesteci tutun, trebuie sa fii foarte atent la orice pete albe in interiorul gurii sau pe limba. Aceste schimbari pot indica leucoplachia, o afectiune pre-canceroasa ce poate duce la cancer oral. In acest caz, trebuie sa faci o vizita la stomatolog sau la medicul tau.

12. Probleme urinare. Pe masura ce inainteaza in varsta, barbatii dezvolta probleme urinare din ce in ce mai des. Aici ne referim la anumite simptome precum: nevoia de a urina des, mai ales noaptea; senzatia ca nu elimini toata urina; scurgeri de urina cand razi sau cand tusesti; slabiciune in circuitul urinar. Odata ce simti vreun astfel de simptom, du-te la medic, poate fi vorba de hiperplazie de prostata benigna sau cancer prostatic.

13. Indigestia. Uneori, indigestia persistenta poate puncta o forma de cancer de esofag, de gat sau de stomac, de aceea se recomanda un sfat medical specializat. 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4341 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ai probleme cu genunchii? Cum sa iti intaresti osatura

Zona genunchilor se refera la cea mai mare incheietura a corpului…

Remedii pentru dureri provocate de proteza dentara

Proteza dentara este de mare ajutor cand dintii slabesc si cad…

Postul negru, cheia imunitatii si-a regenerarii celulelor stem

Cine-ar crede ca doar cateva zile de post negru, fara mancare,…

Tratament pentru disfunctia erectila: ce optiuni exista pentru impotenta?

Disfunctia erectila sau, mai colocvial spus, impotenta masculina…

Secrete medicale pe care le ascund barbatii

Nu e un mare secret faptul ca barbatii urasc sa se duca la doctor.…

Alimente pentru oase puternice

Cand vorbim de un sistem osos sanatos, ne gandim instant la…

Tine colesterolul sub control

Primul pas pentru a preveni bolile de inima este sa ai grija…

Resveratrol, cheia unei vieti indelungate

Cea mai mare dorinta a omului este sa traiasca mult si bine.…

Simptomele bolii Parkinson

Boala Parkinson este o tulburare cerebrala provocata de pierderea…

Hai la maraton!

Daca ai de gand sa alergi vreodata la maraton, trebuie, totusi,…