•
Compozitie: pulbere obtinuta din frunzele de menta (Folium Menthae).
Datorita continutului bogat in substante bioactive ceaiul de menta are o actiune coleretic-colagoga, antiseptica gastro-intestinala, stomahica, antidiareica, antiemetica, carminativa, antispastica, antifermentativa, diuretica. Este benefic pentru suplimentarea regimului igieno-dietetic in disfunctii digestive si hepatobiliare (dispepsie, enterocolite, enterite, colici abdominale, colon iritabil, colita de fermentatie, diaree, colecistita, dischinezie biliara, afectiuni ale pancreasului), pentru stimularea poftei de mancare si stimularea peristaltismului intestinal; datorita mentolului, ceaiul de menta consumat rece si in cantitati mici are efecte favorabile in calmarea varsaturilor atat la copii cat si la adulti.
Mod de preparare: Ceaiul se prepara din 2 plicuri x 1 g in 250 ml apa fierbinte, prin infuzare, timp de 10-15 minute. Infuzia se consuma calda sau rece, 1 – 2 cani pe zi, dupa mese sau de preferinta intre mese; in colite si diaree se recomanda ceaiul neindulcit. Se va evita folosirea ceaiului de menta perioade indelungate de timp deoarece produce obisnuinta.