revista

Curiozitati despre dragostea la prima vedere

Curiozitati despre dragostea la prima vedere

Exista sau nu dragoste la prima vedere?

Ei bine, da, partial! Poate ca dezvoltam o iubire matura, dar exista un raspuns rapid pasional, cand creierul nostru elibereaza chimicale ale iubirii la o secunda dupa ce vezi pe cineva de care te indragostesti. Mai mult, indragosteala e ca un drog. Elibereaza exact aceleasi senzatii euforice precum cocaina – in aceeasi zona a creierului.

Exista legatura intre o iubire la inceput si tulburarea obsesiv-compulsiva

Expertii italiani au gasit o conexiune intre oamenii cu acest tip de gandire obsesiva si aceia care iubesc mai putin de 6 luni, ambele grupuri avand un nivem scazut de serotonina in sange.

Ce chimicale se elibereaza cand te indragostesti?

Daca te-a lovit Cupidon, creierul se umple de dopamina si norepinefrina, eliberand starea de euforie. De aceea indragostitii adora sa vorbeasca toata noaptea, sa se agate de micile detalii despre celalalt si sa porneasca spre escapade pentru un week-end impreuna. cand te indragostesti, corpul tau produce si adrenalina, fapt care face sa-ti bata inima mai tare cand esti in preajma iubitului/iubitei si sa-ti tremure genunchii.

Daca iti place mirosul pielii unui barbat, inseamna ca…

Poate nu te-ai gandit vreodata la a mirosi tricoul transpirat al unui barbat, dar asa vei vedea daca el e alesul. Cercetatorii au descoperit, printr-un test dat femeilor, care s-au excitat la mirosul acelora care au un sistem imunitar diferit de al lor. Daca cauti un partener, este logic ca sistemul imunitar al celuilalt sa fie diferit de al tau, pentru ca posibilii urmasi  sa detina gene de lupta impotriva bolilor mult mai diferentiate. Femeile care au gene ale imunitatii asemanatoare celor ale partenerului sunt mai predispuse la infidelitate.

Barbatii, femeile si ovulatia

Se pare ca burlacii adora mirosul unei femei cand aceasta este la ovulatie si nu in perioada menstruatiei. Iar femeile? Femeile sunt atrase de barbatii cu simtul umorului, dar mai ales de cei cu pometi si un maxilar proeminenti – pentru ca sunt semne ale inteligentei, respectiv ale testosteronului, importante cand vine vorba de intemeierea unei familii.

Care este afrodisiacul femeilor si-al barbatilor deopotriva?

Testosteronul este singura substanta cunoscuta care poate provoca placere sexuala. Stridiile contin dopamina, iar ciocolata feniletilamina (“hormonul iubirii”), insa nu exista dovezi ca acesti hormoni se elibereaza in organismul nostru cand le consumam, precum se intampla cand ne tinem de mana cu cel iubit sau ni se intalnesc privirile.

Cand esti indragostit, e ca si cum ai fi dependent

Aceleasi zone ale creierului se activeaza la oamenii care iubesc nebuneste la fel ca la cei care consuma cocaina sau droguri pe baza de opiu. Indragostitii au aceleasi simptome ca ale dependente: isi doresc din ce in ce mai mult din cealalta persoana, iar o despartire poate provoca acelasi tip de sevrak, un somn tulburat si depresie.

Ce rol inedit are  tandretea?

In timpul orgasmului, hormonul vasopresinei la barbati si oxitocina la femei cresc. Acesti hormoni ai tandretei te umplu cu sentimente de iubire fata de partener, iar expertii cred ca aceste chimicale sunt responsabile de legatura emotionala creata intre indragostiti.

Contrariile NU se atrag!

Conform unor studii americane, se pare ca barbatii si femeile cauta oameni care le seamana, mai degraba decat care li se opun. In plus, oamenii isi doresc parteneri cu care sa impartaseasca acelasi simt al umorului, valori si credinte.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

De ce se tem barbatii cand fac sex cu tine prima data?

Da, ai citit bine, si ei se ingrijoreaza de unele lucruri cand…

Poti face sex in timpul menstruatiei?

Marele paradox al relatiilor conjugale, in ce tine de frecventa…

Fetisurile

Etica sau morala ne invata sa avem o viata sexuala ca la carte.…

Cinci lucruri pe care femeile le detesta in pat

Probabil ca nici unui barbat nu-i place sa fie numit “iubit…

Opt lucruri pe care barbatii le detesta in pat

Este timpul sa discutam despre lucrurile pe care barbatii le…

De ce mimeaza femeile orgasmul?

Toate lumea a auzit zvonuri ca femeile mimeaza orgasmul. Este…

Sexul anal

Exista o multime de oameni care practica sexul anal. Motivele…

Cunilingus-ul

Cunilingus-ul este similar cu felatia, dar in acest caz barbatul…

Viagra

Aceasta pastila albastra, rotunda are rolul de a trata barbatii…

Semintele de dovleac imbunatatesc viata sexuala

Studiile au dovedit ca semintele de dovleac cresc libidoul.…