Produsele deosebite, comestibile si gustoase ale apelor sunt super-sanatoase pentru creier. Scoicile, crabii, calamarii, caracatitele si stridiile – de fapt, tot ce intra in categoria fructelor de mare – reduc mult riscul de infarct, de a degenera in boala Alzheimer, aparitia depresiei. Mai mult, ajuta in dezvoltarea neurologica si formarea tesutului cerebral la copii. Fructele de mare sunt ideale si pentru sistemul digestiv pentru ca potolesc simptomele colitei ulcerative si boala Crohn, dar sustin si o vedere optima, contribuind la evolutia nervilor din retina, reducand si simptomul ochilor uscati. Sa nu mai vorbim de bolile de inima precum aritmiile, hipertensiunea arterial, colesterolul, circulatia defectuoasa. Consumul de fructe marine este recomandat mai ales pentru beneficiile antiinflamatorii, fiind recomandat in artrita reumatoida. Si in incheiere, aflati ca produsele de mare amelioreaza efectele psoriazisului,ecyemelor sau antiimbatranirii.