revista

Problemele de prostata. Cum le tratam?

Problemele de prostata. Cum le tratam?

Problemele de prostata sunt foarte suparatoare si chiar jenante pentru barbati, pentru ca simptomele lor incomodeaza si pot da peste cap starea de bine. Majoritatea barbatilor peste 50 de ani dezvolta simptome ce pot sugera prezenta uneia dintre binecunoscutele afectiuni prostatice: hiperplazia de prostata, prostatita sau cancerul, insa prefera sa ignore semnele si sa isi puna in pericol sanatatea.

Totusi, care sunt aceste semne pe care trebuie sa le iei in considerare cand simti ca ceva nu este in regula?

In primul rand, prostata este un organ mic de marimea unei nuci, aflat sub vezica. Uneori apar simptome care avertizeaza despre o neregula a tractului urinar, alteori nu, aceste probleme prostatice fiind recunoscute fie de urologi, fie pur si simplu, in timpul examenelor de rutina.

Cele mai cunoscute semne ale problemelor de prostata

-    Nevoia frecventa de a urina, cu durere sau senzatie de usturime
-    Sange in urina sau in lichidul seminal
-    Dificultati in a avea o erectie
-    Ejaculare dureroasa
-    Dureri frecvente in zona lombara sau in solduri
-    Incapacitatea de a urina

Care sunt cele mai des intalnite afectiuni prostatice?

Prostatita acuta este o infectie provocata de bacterii si se manifesta prin febra, frisoare, durere intre picioare sau in zona lombara. Poate cauza durere la urinare. Cel mai adesea se recomanda vizita la medic de urgenta pentru a lua un tratament antibiotic cel mai probabil.

Prostatita cronica este cea recurenta, cu simptome mai usoare, insa persistente. Este mai dificil de tratat, iar antibioticele sunt cel mai adesea indicate ca tratament. Totusi, nu intotdeauna bacteriile sunt cauza. De ajutor pot fi masajul prostatei si baile calde.

Hiperplazia benigna de prostata se traduce prin prostata marita si se intalneste des la barbatii in varsta. In timp. Aceasta afectiune poate bloca uretra, creand dificultati la urinare sau nevoia urgenta de a urina noaptea.

Cancerul de prostata este printre cele mai comune tipuri de cancer si se poate trata cel mai bine cand este depistat din timp.

Dar sa privim si partea pozitiva a lucrurilor! Exista si tratamente naturale care vin in ajutorul celor predispusi la astfel de probleme si care pot tine la distanta posibilele complicatii ale bolilor.

Semintele de dovleac. Semintele de dovleac sunt folosite de doctorii germani pentru a trata prostata marit si pentru a lecui dificultatile de urinare. Semintele au proprietati diuretice si mult-mult zinc, care ajuta in consolidarea sistemului imunitar. Cu cat le mananci mai simplu, cu atat mai bine. Si fara sare!

Matasea de porumb. A fost folosita de generatii intregi de oameni ca remediu pentru hiperplazia benigna de prostata. Se poate face ceai din matase de porumb si se beau 3 cani pe saptamana.

Pestele. Stim ca pestele este sanatos datorita continutului sau de Omega-3 care lupta contra cancerului si tumorilor. Doua portii de peste pe saptamana sunt ideale, daca alegi ton, macrou sau somon.

Soia. Produsele din soia nu sunt cele mai gustoase, dar sunt destul de sanatoase prin continutul lor de fitoestrogeni – reduc productia de testosteron, care agraveaza dezvoltarea cancerului de prostata. Fitoestrogenii limiteaza cresterea capilarelor care formeaza tumorile.

Rosiile. Cu cat mai multe rosii, cu atat mai bine pentru a reduce riscul de a face cancer cu jumatate! Ele sunt pline de licopena, un antioxidant puternic anti-cancer, asadar va recomandam doua portii pe saptamana cel putin.

Semintele de pepene verde. Desi se consuma mai rar, din aceste seminte se poate face un ceai care se bea zilnic, timp de 10 zile.

Saw Palmetto. Acest extract din palmier pitic se recomanda in problemele de prostata si de urinare, reducand simptomele jenante specifice. Extractul functioneaza prin prisma echilibrarii nivelului de hormoni care influenteaza starea prostatei si numeroase studii ii atesta calitatile in acest sens. Barbatii cu probleme de urinare sau de prostata s-au simtit mai bine si s-au insanatosit, intr-un procent destul de ridicat de 88%, dupa 3 luni de tratament.

Saw palmetto se regaseste sub forma de suplimente in magazinele noastre fizice (Real Vitan si Bucuresti Mall Vitan ) dar si pe remediu.ro.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ai probleme cu genunchii? Cum sa iti intaresti osatura

Zona genunchilor se refera la cea mai mare incheietura a corpului…

Remedii pentru dureri provocate de proteza dentara

Proteza dentara este de mare ajutor cand dintii slabesc si cad…

Postul negru, cheia imunitatii si-a regenerarii celulelor stem

Cine-ar crede ca doar cateva zile de post negru, fara mancare,…

Tratament pentru disfunctia erectila: ce optiuni exista pentru impotenta?

Disfunctia erectila sau, mai colocvial spus, impotenta masculina…

Secrete medicale pe care le ascund barbatii

Nu e un mare secret faptul ca barbatii urasc sa se duca la doctor.…

Alimente pentru oase puternice

Cand vorbim de un sistem osos sanatos, ne gandim instant la…

Tine colesterolul sub control

Primul pas pentru a preveni bolile de inima este sa ai grija…

Resveratrol, cheia unei vieti indelungate

Cea mai mare dorinta a omului este sa traiasca mult si bine.…

Simptomele bolii Parkinson

Boala Parkinson este o tulburare cerebrala provocata de pierderea…

Hai la maraton!

Daca ai de gand sa alergi vreodata la maraton, trebuie, totusi,…