•
CE CONTINEContine toti aminoacizii esentiali care se regasesc si in carne (izoleucina, lizina, metionina, tiozina, valina s.a.) – excelent inlocuitor pentru carne; vitamine A, B, C si E; omega 3; mangan, fier, cupru, magneziu, fosfor, calciu; fibre solubile si insolubile.
CUM ACTIONEAZAQuinoa face parte din categoria superalimentelor, avand o valoare nutritiva deosebit de ridicata.
CUM SE CONSUMAPoate fi utilizata pentru o larga varietate de mancaruri, modul de preparare fiind similar cu cel al orezului.
ISTORICQuinoa este o pseudo-cereala, o planta inrudita cu spanacul, sfecla, amaranthul. Origineaza din zona Muntilor Anzi (Chile, Peru, Bolivia, Ecuador, Columbia), fiind introdusa in meniul localnicilor de acum 3000-4000 de ani.
PENTRU CE RECOMANDAMAre un continut complet de proteine, furnizeaza organismului energie. Contine grasimi monosaturate, benefice sistemului vascular. Lizina este un aminoacid care ajuta la dezvoltarea si repararea tesuturilor din organism. Are structura bogata in fibre care contribuie la sanatatea sistemului digestiv si care previn aparitia autointoxicarii.